Нерухомість в Іспанії: поради покупцям

  1. Чому іспанська нерухомість так популярна у росіян?
  2. Що потрібно знати потенційному покупцеві?
  3. Огляд цін по регіонах Іспанії: де вигідніше купувати?
  4. Як підготуватися до покупки житла в Іспанії: корисні поради
  5. Мобільний інтернет в Іспанії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні все більше росіян замислюються про покупку нерухомості за кордоном. Найпопулярнішими напрямками є курортні. Цілком виправдано - і жити, і відпочивати можна. У нашій статті розглянемо ситуацію на іспанському ринку, а також дамо кілька корисних порад покупцям, які замислюються про таке придбання. Але спочатку короткий екскурс в минуле і загальний огляд ситуації.

З початком кризи ринок нерухомості в Іспанії постраждав досить сильно. Безробіття, зростання внутрішнього борг країни не міг не відбитися. У підсумку, починаючи з 2008 року нерухомість в цій країні почала дешевшати, причому істотно. З цієї причини ринок почали освоювати більш активно резиденти з інших країн, в тому числі і з РФ. Природно, даром вдома не віддавали, але в деяких випадках можна було придбати об'єкт зі знижкою в 50 відсотків від спочатку встановленої вартості. Але багато, як і завжди, при формуванні підсумкової суми угоди залежало від обраного регіону і району.

З 2014-2015 ситуація на ринку почала змінюватися, ціни на нерухомість вирівнювалися, попит потихеньку зростав, завдяки лояльній політиці з боку керівників державних органів. Так, нерезиденти країни отримували такі ж вигідні умови при інвестуванні, як і місцеві жителі. З вигод варто виділити:

  • Лояльну цінову політику на ринку, в порівнянні з іншими країнами Європи в Іспанії дешевше.
  • Вигідні умови кредитування: ніякої паперової тяганини, швидке оформлення, низькі процентні ставки.
  • Простота в отриманні шенгенських мультивіз для всієї родини інвестора.

У підсумку, минулий рік став переломним для іспанського ринку нерухомості, і він став відроджуватися. Починаючи з січня 2016 року, попит істотно збільшився і не тільки у іноземців, які хочуть обзавестися своїм будинком біля берега моря, а й у місцевих жителів. Ціни зросли на 4 відсотки. На даний момент спостерігається найбільший попит на іспанські квадратні метри за останні три роки.

Чому іспанська нерухомість так популярна у росіян?

Іспанія прекрасна південна країна, де тепло, красиво і добре. Звичайно, кожен мріє прикупити там будинок. І перше, що сподвигает покупців розглядати цей напрям - приємний теплий клімат і доступні ціни на квадратні метри в порівнянні з іншими містами Європи.

Крім цього, за словами експертів, є 3 основні причини, чому росіяни хочуть придбати будинок в Іспанії:

  • Це вигідне вкладення в своє майбутнє. Вийти на пенсію і грітися на теплому сонечку на золотистому піщаному пляжі - чому не краса. Однак не варто бути таким впевненим у своєму рішенні, якщо ви ніколи не були в Іспанії. Можливо, м'який клімат і не підійде. Тому перш, ніж оформляти договір купівлі-продажу навідатися в країну не як інвестор, а як турист.
  • Є така професійна необхідність. Часто іноземцями, які купують нерухомість, є співробітники великих міжнародних компаній, що працюють більшу частину року тут.
  • Деякі купують нерухомість з метою регулярно відпочивати тут. Для сім'ї, яка регулярно приїжджає сюди, дійсно вигідно вкласти кошти в своє житло, ніж знімати готельні номери. Крім того, на час відсутності можна здавати апартаменти і заробляти на цьому.

Крім того, на час відсутності можна здавати апартаменти і заробляти на цьому

Що потрібно знати потенційному покупцеві?

Перше - потрібно визначитися з типом житла, що вас цікавить, в якій ціновій категорії? В Іспанії кожен бажаючий може придбати:

  • Будинок для однієї сім'ї. До речі, цей варіант дуже популярний у російських громадян. Набагато комфортніше, ніж у випадку з квартирами.
  • Однак є і такий варіант, як колективне житло (по-простому - квартира в багатоповерховому будинку). Обходиться дешевше, ніж перший варіант, хоча знову багато що залежить від обраного району і самого міста. Відзначимо, що 20 відсотків іноземних громадян вибирають саме колективне житло.
  • Крім двох названих варіантів є ще один - лофти. Досить популярний варіант, але не зовсім стандартний. Не рідко під лофти переробляють занедбані виробничі будівлі. Для цього формату житла характерно великий простір, високі стелі. Звичайно, більшість лофтов продаються з гарним дизайнерським ремонтом, але іноді потрібно переробка.

Звичайно, більшість лофтов продаються з гарним дизайнерським ремонтом, але іноді потрібно переробка

Також варто враховувати, що нерухомість може бути:

  • Новобудовою (тільки побудували, нікому не здавали, не продавали).
  • Вторинним (до вас тут жили).
  • Напівновій (квартира була куплена, але там ніхто не жив).

Огляд цін по регіонах Іспанії: де вигідніше купувати?

Головне питання при виборі будинку в Іспанії - який регіон вибрати? Питання складне, індивідуальний, все залежить від побажань, уявлень і реальної платоспроможності. Але вибрати потрібно.

Отже, якщо завжди мріяли жити у моря - вибирайте Валенсію - один з найдоступніших регіонів за ціною нерухомості в курортному регіоні. Вартість квартири тут в середньому від тисячі доларів за квадратний метр.

Каталонія - не найдешевший варіант, адже мова йде про популярному історичному регіоні Іспанії. Так, ціни в столиці цього регіону - Барселоні починаються от 2000 €. Що зовсім не дивує, в цілому, така ж ціна і в більшості великих курортних міст Європи.

Коста Брава - відомий курорт також вабить своїми перевагами: красиві пляжі, тепле море. Крім того, його розташування дає можливість регулярно відвідувати сусідню Францію. Ціна за 1 кв. метр 1200-1500 € і вище. До речі, на Тенеріфе ціна така ж.

До речі, на Тенеріфе ціна така ж

На курорті Коста Дорада знайти щось дешевше 150 тисяч євро навряд чи вдасться.

В Андалусії обзавестися власною невеликою квартирою недалеко від моря можна за 200 тисяч євро.

У столиці Іспанії ціни відповідні - до 2000 € за бажаний квадратний метр. Хоча в спальних районах можна знайти варіанти дешевше.

Майорка і Ібіца знаходиться в лідерах за цінами. На популярних курортах квартири недешеві. Однак на Майорці можна доглянути варіант, починаючи від 120 тисяч євро.

Як підготуватися до покупки житла в Іспанії: корисні поради

Після того як з типом нерухомості і регіоном визначилися, потрібно подумати про інших нагальних питаннях, наприклад, додаткових витратах на перекладача і юриста - на цьому не радимо економити. Фахівці повинні бути професіоналами, щоб угода була максимально безпечною. Крім того, варто врахувати:

  • У більшості випадків саме покупець оплачує послуги агентства, яке займається продажем нерухомості. Хоча є винятки - радимо уточнювати.
  • Погоджуватися на додаткові послуги чи ні - вирішувати вам. Але часто агентства пропонують і допомогу у вирішенні питань з банком, юридичних і так далі.
  • Перед внесенням хоч будь-якої суми спочатку дайте запит в Земельне відомство, варто уточнити, хто власник, чи є заборгованості.
  • Якщо будинок є поки тільки на папері, то нічого не підписуйте і не вносите гроші до того, як переконаєтеся, що все зроблено згідно із законом і є всі дозволи в Земельному відомстві і Торговому реєстрі.
  • Не купуйте нічого, не подивившись нерухомість і район особисто.
  • При покупці нерухомості в Іспанії додатково потрібно заплатити податок. Крім того, в будь-якому випадку покупець платить і податок на юридичні задокументовані акти.

Мобільний інтернет в Іспанії

Дешевий Інтернет за кордоном потрібен завжди, неважливо мова йде про короткій поїздці або тривалої. Якщо вам має бути поїздка в жарку Іспанію для огляду майбутнього будинку - тоді наші пропозиції актуальне. Всі подробиці по тарифам для цієї країни можна дізнатися тут https://euroroaming.ru/mobilnyj-internet-v-ispanii/ .

Для цього напрямку радимо розглянути пропозиції від мобільного оператора Orange тарифний план Mundo. Компанія пропонує спеціальний тариф на Інтернет для Іспанії:

Компанія пропонує спеціальний тариф на Інтернет для Іспанії:

  • 500 мегабайт - 6 €.
  • 1 гігабайт - 9 €.
  • 2 гігабайти - 15 €.

Термін дії будь-якого з представлених пропозицій - 1 місяць.

Чому іспанська нерухомість так популярна у росіян?
Що потрібно знати потенційному покупцеві?
Огляд цін по регіонах Іспанії: де вигідніше купувати?
Чому іспанська нерухомість так популярна у росіян?
Що потрібно знати потенційному покупцеві?
Перше - потрібно визначитися з типом житла, що вас цікавить, в якій ціновій категорії?
Огляд цін по регіонах Іспанії: де вигідніше купувати?
Головне питання при виборі будинку в Іспанії - який регіон вибрати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online