На півострів не пускають кримчан, які мають борги перед українськими банками

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У ЗМІ з'явилося повідомлення, що кримчан, які мають борги перед українськими банками, не пускають додому на півострів українські митники.

У ЗМІ з'явилося повідомлення, що кримчан, які мають борги перед українськими банками, не пускають додому на півострів українські митники

Чи так це насправді, намагалися дізнатися журналісти інтернет видання Vgorode. У прес-службі державної фіскальної служби України, куди вони звернулися, не змогли ні підтвердити ні спростувати дану інформацію. Зате повідомили, що, згідно з українським законодавством, митниця не перевіряє людей, тільки їх речі і порадили звернутися до прикордонників.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що інформація, поширювана ЗМІ, абсолютно неправдива.

- У функції прикордонної не належать питання стягнення кредитних заборгованостей і у прикордонників немає доступу до подібних баз, - запевнив Олег Слободян.

М'яко кажучи, чиновник такого рангу або лукавить, або не знає українське законодавство. Один з пунктів Закону чітко говорить, що прикордонники можуть відмовити громадянам України у виїзді за кордон, якщо у них є заборгованість по кредиту. Стати невиїзним можна також за борги по комунальним послугам або за не сплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Але є один дуже важливий момент. Заборона на виїзд починає діяти тільки тоді, коли проти громадянина відкрито виконавче провадження по конфіскації майна за рішенням суду або виконавчим написом нотаріуса, або ж якщо проти громадянина подано цивільний позов в якому позивач просить суд заборонити відповідачу виїзд за кордон і такий позов задоволено. Причому, не випустити за межі України можуть як за борги в десятки мільйонів, так і за мінімальні, якщо є таке рішення суду. У свою чергу, якщо борг таки є, а ось ні позову, ні рішення суду, ні виконавчого листа немає, то виїхати за кордон можна зовсім вільно.

На жаль, «чорного» списку людей, внесених в базу прикордонників, яким тимчасово обмежено виїзд з України, у відкритому доступі немає. Але кожен бажаючий може уточнити, чи випустять його за кордон, зробивши письмовий запит в ГПС. Як показує практика, відповіді варто чекати не раніше, ніж через тиждень.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online