Як перевірити і дізнатися борги перед виїздом за кордон

  1. Кого не пропустять на митниці
  2. Ким встановлюється заборона на виїзд
  3. Хто потрапляє в списки боржників
  4. порядок перевірки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приїхавши в аеропорт, ви вже подумки уявляєте, як будете насолоджуватися відпочинком за межами батьківщини, і раптом вас затримують, знімають з рейсу Приїхавши в аеропорт, ви вже подумки уявляєте, як будете насолоджуватися відпочинком за межами батьківщини, і раптом вас затримують, знімають з рейсу. А все тому, що ви вчасно не розрахувалися з боргами. Таким чином ведеться боротьба з боржниками за різні види послуг.

Щоб з вами не сталося подібних інцидентів в самий невідповідний момент, і ви не ризикували залишити без відпочинку свою сім'ю, потрібно завчасно дізнатися, як перевірити борги перед виїздом за кордон.

Читайте також: Як можна законно провести оптимізацію ПДВ

Кого не пропустять на митниці

Необхідно якомога раніше до планування відпочинку в зарубіжних країнах з'ясувати, чи немає у вас боргів, і не належите ви до категорії осіб, яких можуть затримати в аеропорту і не випустити за межі країни.

Виїзд за кордон заборонений таким категоріям осіб:

  1. Призовники строкової або альтернативної військової служби. Контрактникам виїзд можливий тільки після видачі дозволу командуванням.
  2. Особи, які мають доступ до державної таємниці.
  3. Особи, які відбувають покарання за злочини, або ті, хто підозрюється в скоєнні злочину.
  4. Співробітники Федеральної служби безпеки і поліцейські.
  5. Громадяни, які виїжджають за кордон, при поданні особистих даних, які не відповідають дійсності.
  6. Боржники позовів про аліменти, кредитним, штрафним виплат.

Читайте також: Як правильно порахувати коефіцієнт оборотності оборотних коштів

Ким встановлюється заборона на виїзд

Саме по собі наявність боргу не може бути приводом до обмеження свободи пересування. Заборгованість служить підставою для застосування обмежувальних дій, а щоб ці дії мали законну силу, повинна бути винесена постанова судовими органами.

Процедура по введенню санкцій проти злісних боржників розтягнута в часі, і може тривати кілька місяців. Її порядок такий - боржника доводять до відома про те, що проти нього будуть застосовуватися санкції. Такій особі надається можливість до вступу в силу даного рішення в добровільному порядку сплатити необхідну суму протягом конкретного терміну (зазвичай обмежуються 5-ма днями). Якщо борг повністю погашається, то санкції не застосовуються, і такий громадянин може виїжджати в інші держави.

Санкції щодо заборони виїзду за кордон почнуть діяти тільки після накладення арешту на власність боржника, подання відповідного повідомлення про цей факт за місцем його роботи Санкції щодо заборони виїзду за кордон почнуть діяти тільки після накладення арешту на власність боржника, подання відповідного повідомлення про цей факт за місцем його роботи. В цьому випадку сума боргу буде відраховуватися із заробітної плати.

Хто потрапляє в списки боржників

Списки боржників, які не мають право виїжджати за межі країни, складаються тільки на підставі рішень, прийнятих судовими приставами. До цього переліку можуть потрапити громадяни, котрі заборгували різним службам, якщо мають місце такі моменти:

  • даний громадянин підпадає під дію виконавчого провадження;
  • по боржнику не закінчилося час дії за виконавчим листом;
  • сума боргу перевищує більше 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому рішення, прийняте приставами, про заборону перетинати кордон інших держав має бути доведено до відома боржника в письмовій формі. Отримавши таке повідомлення, громадянин зобов'язаний розписатися на замовному листі і на другому екземплярі виконавчого листа, підтверджуючи цим, що він ознайомлений з прийнятим рішенням судової інстанції. Потім документи передаються в прикордонну і міграційну службу.

Якщо заборгував представить докази того, що борг не може бути оплачений через серйозних обставин, то суд має право прийняти рішення про зняття накладених раніше санкцій.

У регулюють документах не згадується про терміни дії заборон. Але в основному орієнтуються на термін в 6 місяців. Після закінчення цього періоду судові виконавці можуть продовжити дію санкцій ще на такий же термін.

порядок перевірки

Щоб бути впевненим, що вам нічого не загрожує при виїзді за кордон, слід заздалегідь пройти перевірку в Службі судових приставів. Це можна зробити онлайн, зайшовши на їх офіційний сайт.

У якому порядку виконувати дії з перевірки?

  1. Відкрити на сайті служби пошукову сторінку.
  2. У графі про територіальні органи вказати свою область.
  3. Вписати в наступні графи свої персональні дані.
  4. За запитом системи вставити код перевірки для підтвердження того, що ви не робот.
  5. Надіслати заповнений запит. Через певний час прийде відповідь.

Тут же можна дізнатися про суму боргу, номері вашої справи по ньому, а також контактні дані судових виконавців, що займаються вашим питанням. Таку ж інформацію впору отримати і на сайті під назвою «Державні електронні послуги». Щоб відкрити доступ до відомостей, необхідно зареєструватися або скористатися Особистим кабінетом.

Через ці сайти реально здійснити оплату наявних боргів, яка здійснюється миттєво. Крім оплати онлайн є інші можливості розрахуватися з боргами - відвідавши банк або скориставшись терміналом. Після здійснення оплати по всьому боргу дані про громадянина видаляються з бази не раніше десятиденного періоду. Відбувається це через те, що платежі надходять до одержувачів протягом 5-7 робочих днів.

Скориставшись послугами Інтернету завчасно, ви зможете спокійно замовляти квитки за кордон і не переживати про непередбачених ситуаціях, пов'язаних із заборгованістю.

Найпопулярніше:

У якому порядку виконувати дії з перевірки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online