Чий ваучер виграв?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

20 років тому в Росії почалася ваучерна приватизація - 14 листопад 1992 був підписаний указ президента РФ «Про введення в дію системи приватизаційних чеків в РФ». З 1 жовтня 1992 року будь-який громадянин РФ міг отримати у відділенні Ощадбанку РФ цінний папір номіналом 10 тисяч рублів - державний приватизаційний чек, а потім самостійно розпорядитися своєю «часткою» народного надбання. Що, на вашу думку, значила ваучерна приватизація для Росії? Сайт Chel.ru пропонує читачам взяти участь в опитуванні на цю тему. 20 років тому в Росії почалася ваучерна приватизація - 14 листопад 1992 був підписаний указ президента РФ «Про введення в дію системи приватизаційних чеків в РФ»

Уряд РФ оцінило національне надбання країни - активи всіх держпідприємств - в чотири трильйони рублів. З них півтора трильйона рублів було призначене до роздачі серед населення РФ шляхом випуску ваучерів. Приватизаційний чек можна було продати, обміняти на акції чекового інвестиційного фонду (ЧИФ) і потім отримувати від нього щорічні дивіденди, самостійно обміняти на акції якогось підприємства в ході чекового аукціону. Ось що було написано на пам'ятці до ваучеру: «Приватизаційний чек - шанс на успіх, який дається кожному. Рубль піддається інфляції, а майно, якщо їм правильно розпорядитися, що не знецінюється, навпаки, буде приносити вам дохід. Пам'ятайте: що купує чеки розширює свої можливості, той, хто продає, позбавляється перспектив ».

Пам'ятайте: що купує чеки розширює свої можливості, той, хто продає, позбавляється перспектив »

Однак незважаючи на попередження велика частина росіян відмовилася від обіцяних «перспектив». Так, згідно зі статистикою 25% росіян продали свої ваучери, 41% вклали в інвестиційні фонди (наприклад, МММ, «Хопер» та інші), 16% придбали на чекових аукціонах акції підприємств, 18% вклали в акції своїх підприємств. Підсумком приватизації, як ми знаємо зараз, стала концентрація власності в руках невеликої кількості людей. Велика частина населення від загальної приватизації не розбагатіла, але завдання щодо переходу державної власності в приватні руки була виконана.

А як ви особисто, шановний читачу, оцінюєте приватизацію 20-річної давності? Чи вдалося вам вигідно інвестувати свій «шматочок» народного надбання або ви позбулися ваучера при першій нагоді? Пропонуємо взяти участь в онлайн-голосуванні Chel.ru і висловити свою думку про приватизацію 90-х.

голосуйте і діліться своїми думками в коментарях!

Що, на вашу думку, значила ваучерна приватизація для Росії?
А як ви особисто, шановний читачу, оцінюєте приватизацію 20-річної давності?
Чи вдалося вам вигідно інвестувати свій «шматочок» народного надбання або ви позбулися ваучера при першій нагоді?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online