Реєстрація ІП на кілька людей

  1. Поняття «індивідуальний підприємець»
  2. Оформлення бізнесу на одного із засновників
  3. особливості процесу
  4. Обидва учасники в справі офіційно
  5. альтернативні варіанти
  6. Освіта ТОВ
  7. Акціонерне товариство
  8. господарське партнерство

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Початківцям підприємцям доводиться нелегко на перших етапах організації бізнесу. Особливо педантична ситуація, коли два бізнесмена, що знаходяться в дружніх відносинах, хочуть об'єднати свої сили для ефективного розвитку підприємницької діяльності. Виникає питання, чи можна ІП оформити на двох.

Зміст статті

Поняття «індивідуальний підприємець»

Відповідно до російського законодавства, індивідуальний підприємець - це фізична особа, яка займається підприємницькою діяльністю і реєструється відповідно до встановленого законом порядку Відповідно до російського законодавства, індивідуальний підприємець - це фізична особа, яка займається підприємницькою діяльністю і реєструється відповідно до встановленого законом порядку. При цьому діяльність здійснюється без створення юридичної особи.

Підприємницька діяльність спрямована на систематичне отримання доходу. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що бізнес не може оформлятися на двох. ІП - це фізична особа, тобто одна людина. До того ж в Росії прийнято вважати реєстрацію та ведення справ як ІП більш вигідним, ніж створення юридичної особи. Розглянемо, чи можна ІП відкрити на двох в принципі, і які варіанти створення бізнесу існують.

До змісту

Оформлення бізнесу на одного із засновників

Відкриття ІП на одного громадянина дозволяє знизити суму податкових відрахувань і користуватися перевагами спільного управління компанією. Другий із засновників при цьому є негласним співвласником бізнесу, він може керувати ним і вкладати кошти неофіційно. Такий варіант, як правило, вибирають хороші друзі або близькі родичі.

Ефективність даного способу залежить від активності підприємницької діяльності, її видів і багатьох інших факторів.

До змісту

особливості процесу

Для початку індивідуального підприємництва потрібно підготувати необхідні документи. До переліку входять:

  • заяву на відкриття за формою Р21001
  • ксерокопії ІПН та паспорта
  • квитанція про оплату держмита за реєстрацію фірми

За участю в підприємницькій справі двох осіб на перший план виходить питання фінансової відповідальності учасників та гарантії безпеки. При оформленні одного ІП у офіційно зареєстрованого учасника є всі права на бізнес, що може привести до проблем в разі сварки між засновниками. Згідно із законодавством РФ, друга особа не має прав на частку в бізнесі і не зможе довести свою участь в ньому.

Чи можна відкрити ІП на двох чоловік, убезпечивши себе від втрати частки?

Способом вирішення проблеми є укладення між партнерами як фізособами договору позики. Тобто внесок неоформленого учасника документально підтверджується як позику оформленим особі.

Однак ризики існують і для оформленого засновника, який буде виплачувати борги, якщо бізнес виявиться збитковим.

До змісту

Обидва учасники в справі офіційно

Спосіб, як оформити ІП на двох, може полягати в укладенні договору простого товариства між обома учасниками Спосіб, як оформити ІП на двох, може полягати в укладенні договору простого товариства між обома учасниками. Подібний варіант організації бізнесу вважається не таким ризикованим, як описаний вище. Застосовувати даний спосіб можуть не тільки родичі або друзі, оскільки обидва громадянина реєструються як ІП.

Засновники підприємства підписують договір про спільну діяльність, вказуючи в ньому права і обов'язки сторін. За бажанням можна вказати в договорі дії кожного боку і розмір прибутку. Укладення договору фактично є створенням компанії двома компаньйонами без відкриття юрособи. Застосування цієї моделі дозволяє співвласникам отримувати дохід в залежності від вкладу і практично не залежати один від одного.

Недоліком такого способу відкриття ІП є те, що кожному підприємцю потрібно вести свою звітність і платити податки. Відповідно, сума податкових відрахувань в цьому випадку буде в рази перевищувати розмір виплат одного індивідуального підприємця.

До змісту

альтернативні варіанти

Одним з кращих способів ведення спільного бізнесу є реєстрація ТОВ. Наприклад, торгувати алкогольною продукцією мають право тільки товариства з обмеженою відповідальністю. Однак варто звернути увагу і на такі способи оформлення бізнесу, як АТ і господарські партнерства.

При плануванні заняття підприємницькою діяльністю не буде зайвим вивчення різних способів оформлення бізнесу. Ознайомившись з правилами оформлення різних форм діяльності, можна вибрати для себе оптимальний варіант.

До змісту

Освіта ТОВ

Процедура реєстрації ТОВ дещо складніше реєстрації ІП: необхідно складати установчі документи і рішення про створення товариства, відкривати розрахунковий рахунок. Зате така організаційно-правова форма більш безпечна для учасників спільного бізнесу. Серед переваг даного варіанту можна відзначити наступне:

  1. В установчих документах можна прописати частку кожного учасника і розподілити між ними прибуток.
  2. Засновники відповідальні за зобов'язаннями товариства тільки в межах частки в статутному капіталі.

Відкриваючи фірму, бізнесмени цікавляться також, чи можна відкрити 2 ІП на одну людину Відкриваючи фірму, бізнесмени цікавляться також, чи можна відкрити 2 ІП на одну людину. Це неможливо, оскільки громадянин легально здійснює підприємницьку діяльність і не утворює юридична особа. Відповідно, він не є суб'єктом в бізнесі. Це все той же приватна особа, тільки має законне справу. Але один і той же людина може бути одночасно і засновником ТОВ, та ВП.

До змісту

Акціонерне товариство

При виборі способу організації бізнесу, вирішуючи, як на двох відкрити ІП або інакше оформити справу, підприємці звертають увагу і на варіант АТ. Акціонерним називається товариство, статутний капітал якого розділений на акції. Може бути відкритим і закритим. Є найбільш поширеною організаційно-правовою формою для підприємств великого та середнього бізнесу.

Для ЗАТ характерно обмежена кількість акціонерів і розподіл акцій між ними. Продаючи цінні папери, акціонер повинен отримати згоду на операцію від інших співвласників.

У ВАТ число акціонерів не обмежена і згоду інших учасників бізнесу при здійсненні операцій з цінними паперами не потрібно.

До змісту

господарське партнерство

Господарське партнерство як форма організації юридичної особи з'явилася не так давно. Про утворення та функціонування даного суб'єкта можна дізнатися в № 380-ФЗ від 03.12.2011.

Під господарським партнерством розуміється комерційна організація, створена кількома особами. З моменту державної реєстрації вона вважається створеною юридичною особою, діяльністю якого управляють учасники партнерства.

Господарське партнерство не має права випускати цінні папери і бути засновником інших підприємств Господарське партнерство не має права випускати цінні папери і бути засновником інших підприємств. Стверджується за рішенням зборів засновників. Не може створюватися за допомогою реорганізації вже існуючого підприємства і вимагає обов'язкової державної реєстрації.

При створенні партнерства кожен засновник повинен внести вклад до складеного капіталу суб'єкта, мінімальний розмір такого вкладу не встановлюється.

До змісту

Реєстрація ІП за 7 кроків: Відео

Чи можна відкрити ІП на двох чоловік, убезпечивши себе від втрати частки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online