Дизайн дитячої кімнати для двох різностатевих дітей

  1. загальні поради
  2. стіни
  3. Підлога
  4. Освітлення і колір
  5. Поділ на зони
  6. вибір меблів
  7. ліжко
  8. інша меблі
  9. маленька кімната
  10. Особливості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поява в сім'ї дитини пов'язано не тільки з безмежною радістю батьківства, а й звалює на плечі молодих батьків безліч побутових проблем, найпершою з яких є облаштування дитячої кімнати.

Для щасливих батьків двох дітей це завдання ще складніше, адже далеко не кожна сім'я може виділити окрему кімнату кожній дитині. До поділу часто невеликого простору необхідно підійти не тільки з фантазією, але і з раціоналізмом, адже це одна з самих багатофункціональних кімнат - там повинно бути місце для активних ігор, уроків і сну.

Якщо ж Ви є батьком двох різностатевих дітей, або ж їх різниця у віці велика, дизайн дитячої кімнати буде складно продумати без допомоги професіоналів.

загальні поради

Кімната, в якій будуть спати, спілкуватися і проводити своє дозвілля двоє дітей, просто необхідна в сучасній квартирі або будинку. Організувати дитячу спальню так, щоб в ній було місце для активних ігор, спілкування, занять рукоділлям, завдання не з простих.

Але батьки, що піклуються про своїх чад, повинні передбачити всі тонкощі і прагнути до того, щоб їхні діти не тільки більшу частину вільного часу були разом, а й відчували потребу в духовному і фізичному спілкуванні. Оформити інтер'єр в дитячій можна, ознайомившись з фото, які ми вам представляємо нижче.

Маленькі діти люблять яскраві кольори, велика кількість іграшок і стіни з мультяшними картинками, але підлітки віддають перевагу більш спокійний інтер'єр своєї кімнати, в яку буде не соромно запросити друзів.

Тому, якщо ви не плануєте повторний ремонт кімнати років через 6, то краще відразу обставте кімнату більш дорослої меблями, віддавши перевагу різним дитячим, яскравим аксесуарам, які буде легко замінити на дорослі, це стосується як купленої елітних меблів, так і зробленої вручну меблі економ класу.

Щоб спальня / дитяча радувала як дітей, так і їхніх батьків і не була пов'язана з проблемами, вона повинна відповідати ряду вимог. А саме:

  • безпеку;
  • функціональність;
  • викликати інтерес.

Якщо дотримуватися вищенаведені рекомендації, то ви забезпечите підростаючому поколінню повноцінний розвиток, як з фізичної, так і з моральної точки зору.

Враховуйте і матеріали, використані для оформлення дитячої: текстиль, меблі, декорування стін і стелі. До всіх без винятку, матеріалів пред'являються такі вимоги:

  • Екоконтроль;
  • міцність;
  • відсутність домішок, негативно впливають на здоров'я дитячого організму.

Ми привели лише найголовніші з переліку вимог до облаштування дитячої спальні. Кожен має право його розширити, спираючись на свої смаки і переваги.

Читайте також статтю: « Частка золота в домашніх умовах ».

Під час планування інтер'єру дитячої кімнати для хлопчика і дівчинки, батьки повинні пам'ятати про деякі важливі і обов'язкових моментах. Такими є:

  • поділ кімнати на окремі зони;
  • вибір типу ліжка і визначення їх місця розташування;
  • придбання інших меблів з урахуванням поділу кімнати;
  • декорування кімнати.

стіни

Виробники матеріалів, використовуваних для ремонту, не оминають своєю увагою приміщення для дітей та пропонують всілякі варіанти для обробки і декорування стін в дитячій.

Обробляючи стіни в дитячій спальні, ви можете скористатися одним з таких варіантів:

  • поклеїти шпалери;
  • пофарбувати водоемульсійною фарбою;
  • нанести декоративну шпаклівку;
  • оформити стіни панелями.

Поспішати при підборі матеріалу не варто, необхідно врахувати власні смаки і поцікавитися думкою дітей. Важливим критерієм в підборі декору для стін є особливості планування будинку, сторона світла, на яку виходять вікна кімнати, і інші нюанси.

Можливо, Вам сподобається стаття: « Як навести порядок в домі: з чого почати? »

Оформляючи спальні для двох хлопчиків, дизайнери рекомендують пофарбувати стіни екокраской і оформити їх хромованими панелями. У створенні дівчачої дитячої кімнати у французькому стилі прованс не обійтися без обклеювання стін флізеліновимі шпалерами, на яких зображені тематичні картинки.

Різностатеві діти, які проживають в одній кімнаті, мріють про своє особисте просторі. І це не дивно, адже у них відмінні один від одного гри і світовідчуття. В такому випадку в загальній кімнаті краще спорудити перегородку, яка візуально дозволить розділити простір.

В такому випадку в загальній кімнаті краще спорудити перегородку, яка візуально дозволить розділити простір

З одного боку такий «фальшстенке» оформите половину для хлопчика, оклеив стіни шпалерами з малюнком «цеглини», а з іншого - дівчинці, застосувавши в декорі текстиль.

Оскільки маленькі діти люблять грати, не надто дбаючи про порядок в кімнаті, передбачте, щоб матеріали для декору дитячої легко очищалися від забруднень і не втрачали при цьому міцності.

Порада! Шпалери з вініловим напиленням радимо застосовувати там, де під час дитячих пустощів вони не постраждають (в зоні зберігання одягу, в зоні сну).

Шпалери краще вибирати миються, щоб потім було зручно видаляти зі стін сліди творчості вашої дитини. А щоб уникнути подібних подій, краще вибрати якусь стіну і наклеїти на неї ватман, щоб ваш юний художник міг втілювати свої фантазії без шкоди для шпалер.

Підлога

Підхід до оформлення статі повинен спиратися на стиль інтер'єру, обраного вами для дитячої кімнати. Як приклади пропонуємо наступні матеріали:

  • ковролін;
  • паркет;
  • лінолеум;
  • ламінат;
  • керамічна плитка.

Список можна розширити, проконсультувавшись з продавцем будівельного магазину, куди ви прийшли за покупкою.

Важливо! Головне, на що потрібно звернути увагу, це те, що підлога повинна залишатися теплим в холодну пору року. Діти дуже люблять грати на підлозі, тому вибирайте відповідний матеріал, щоб зайвий раз не спровокувати у малюків простудні захворювання.

Найбільш підходящим матеріалом для оформлення підлоги в дитячій вважається паркет з сучасних способів опалення і обладнали у себе систему «тепла підлога», то для покриття на підлогу цілком підійде мозаїка з керамічної плитки.

Звукоізоляція в багатоквартирних будинках, вірніше її відсутність, постійно втручається у відносини між сусідами. Галасливі ігри дітей, гучна музика, змушують їх обмінюватися один з одним недобрими поглядами, іноді справа доходить до розборок і скандалів.

Порада! При виборі килима бажано віддати перевагу покриттю не мазкого кольору і з коротким ворсом, так як його набагато простіше очищати від пилу і бруду.

Що ж робити, щоб ваші діти не завдавали незручностей людям, що живуть на поверх нижче? Вихід є, і це - ковролін. Він поглине звуки, і вам не доведеться виправдовуватися перед сусідами за загралися дітей.

Освітлення і колір

Маленькі діти зазвичай сплять довше за своїх батьків, тому подбайте про щільних шторах на вікнах в дитячій спальні. Сонячні промені не будуть турбувати малюків рано вранці, і вони прокинуться в гарному настрої.

Рекомендуємо до прочитання статтю: « Як правильно підібрати тюль до штор ? »

Що ж стосується освітлення, то воно повинно бути переважно природним. Такий підхід забезпечить на дитячі очі оптимальне навантаження і позитивно впливає на душевний стан дитини.

Як штучні світильників можна використовувати одну стельову люстру, підкреслює загальний стиль приміщення, і обов'язково кілька світильників, які висвітлюють окремі зони.

Спальні місця дітей оснастите невеликим каганцем, який знаходиться на відстані витягнутої руки.

Спальні місця дітей оснастите невеликим каганцем, який знаходиться на відстані витягнутої руки

AR-GEN- 191

Розслабленню і відпочинку сприяють спокійні, неяскраві кольори інтер'єру. Особливо це актуально для дитячої сформованій психіки. Рухливі ігри протягом дня не повинні тривати ввечері, а швидкому засипанню дітей повинна передувати добра казка, розказана кимось із батьків і правильне оформлення місця для сну.

Ще одним аргументом на користь оформлення дитячої спальні в неяскравих відтінках послужить відсутність у дитини додаткових страхів і стресових ситуацій.

Особливо малюк схильний до ним під час хвороби. Лежачи на своєму ліжечку і споглядаючи на стінах різні передові композиції, виконані в невдалому колірному рішенні, він не стане себе краще почувати.

При дизайні дитячої кімнати для двох дітей, враховуйте, не можна використовувати для спальні в якості основних темні, похмурі тони начебто фіолетового, темно-синього, коричневого.

Порада! Найкраще підійдуть теплі кольори, що підвищують настрій і психічну активність, наприклад такі як: помаранчевий, жовтий, зелений.

Поділ на зони

Дизайн дитячої кімнати для двох почати необхідно з переваг, інтересів і здібностей майбутніх мешканців. Їх потрібно враховувати в першу чергу. Головне питання - це колірне рішення стін. Колір бажано вибирати разом, але не забувайте, що червоний підвищує активність, його не рекомендують використовувати для гіперактивних дітей, їм краще заспокійливий зелений або блакитний.

Протягом дня у дітей буває дуже багато справ. Приготувати уроки, поспілкуватися один з одним і, звичайно, пограти. Тому доречно буде розділити дизайн дитячої кімнати на спеціальні зони, виділивши кожну певною кольоровою гамою і аксесуарами.

Отже, в інтер'єрі дитячої кімнати для різностатевих дітей, ігрову частину можна зробити в яскравих тонах, спальну зону обіграти в спокійному кольорі (бузковий, сірий, персиковий), а зону для занять витримати в кольорах, які не відволікають від навчання, наприклад, в різних відтінках зеленого.

Цікаво знати! Психологи радять поєднувати ігрову і навчальні зони, а спальні місця робити різними. Це допоможе дітям не перенасититься спілкуванням один з одним і зберегти дружні відносини. Обов'язково враховуйте вік ваших дітей при ремонті кімнати.

Спальня, запланована для проживання двох дітей, дещо відрізняється від кімнати для однієї дитини. Перш за все, спальних місця повинно бути два, так само як і два місця для занять.

Ігрову зону можна об'єднати, але якщо в сім'ї ростуть хлопчик і дівчинка, то інтереси у них різняться. Отже, для різностатевих дітей будуть потрібні окремі зони, щоб захопитися своєю улюбленою справою.

  1. Зона для сну
    Піклуватися про здоров'я своїх дітей потрібно з раннього дитинства. Купивши для дитячих ліжечок ортопедичний матрац, ви досягнете правильної постави і міцного здоров'я для своїх малюків.
    Спальне місце потрібно оформити в спокійних колірних відтінках, що розслаблюють перед сном.

    Порада! І пам'ятайте, щоб діти відчували себе захищеними і улюбленими, оформляйте їх спальні зони рівноцінно, не виділяючи і не ущемляючи когось із них.

  2. Зона для зберігання речей
    Багатофункціональна меблі хороша тим, що може використовуватися для виконання декількох завдань. Наприклад, у багатьох дитячих ліжечках є висувний ящик внизу, яких служить для зберігання одягу. Таким чином, вам вже не буде потрібен великий шафа для цієї мети, і ви заощадите простір в кімнаті.

    Порада! Ще одна хитрість: пуфи для сидіння можна застосовувати для складання іграшок.

    Для занять малюванням, ліпленням і інших захоплень обов'язково виділіть місце в тумбочці або на стелажі для зберігання олівців, пластиліну, альбомів і книжок-розмальовок.

  3. Зона для навчання
    Ця зона не повинна мати зайвих деталей, що відволікають від виконання шкільних завдань. Для двох дітей, які відвідують школу, краще обладнати два окремих письмових столу або розділити один великий на дві зони за допомогою стелажа для книг. Окрему увагу приділіть питання освітлення.
  4. Зона для ігор і розваг
    Розвивати фантазію і сприяти тязі до нових відкриттів можна за допомогою ігрової зони. Для цього оформите її в барвистих кольорах і забезпечите безліччю іграшок, конструкторів.

Спальні місця добре розділяти кольором. Наприклад, стіну біля ліжка дочки можна витримати в ніжно-рожевих або персикових тонах, про це ми писали в статті меблі для девечек, а стіну біля ліжка сина зробити класично-блакитний, фіолетовою або зеленою.

Читайте також статтю: « Дизайн коридору зі сходами в приватному будинку: поради та рекомендації ».

Тільки не забудьте з'ясувати переваги кожного з дітей, їх думка може кардинально відрізнятися від вашого. Можна додати на стіни постери або плакати, згідно захопленням дітей.

вибір меблів

Наступним важливим питанням є вибір меблів для дитячої. Найкраще купувати предмети обстановки з натуральних матеріалів, якісних порід дерева. Якщо ви створюєте дитячу для зовсім маленької дитини, краще купувати меблі із закругленими краями, щоб уникнути травм малюка. Якщо ви купуєте шафи, столи та інше не на один рік, то слід також продумати, чи буде зручна ця меблі для дитини, через роки?

Вимоги, що пред'являються до дитячих меблів:

  1. Купуючи меблі для дитини, враховуйте його вік. Важливо, щоб до того, як ваш малюк піде в школу, у нього в кімнаті повинна бути обладнана ігрова зона і зручне спальне місце. Учневі потрібно мати письмовий стіл для шкільного приладдя та відповідний по зростанню стілець, щоб запобігти викривленню хребта.
  2. Гострі кути на дитячих меблів - це ділянка підвищеної травмоопасності. Намагайтеся купувати меблі із закругленими краями.
  3. Застосовуючи для прибирання дитячої всілякі засоби для чищення та воду, ми повинні бути впевнені в надійності меблів. Інакше з часом вона втратить свій привабливий зовнішній вигляд.
  4. Починка і покупка нових предметів для меблевого гарнітура після необережного поводження і пустощів дітей - не найприємніше заняття. Тому протестуйте в магазині всі меблі, яку ви збираєтеся купувати для дитячої.
  5. Модульні меблі є одним з найкращих варіантів для дитячої спальні. В такому випадку діти, граючи, в стані самі пересувати її по кімнаті. Залежно від настрою і умов гри, вони можуть не вдаватися до допомоги тата або мами і відчувати себе майже дорослими.
  6. Комплект, що складається з спального місця, шафи і / або письмовий стіл, актуальний для дитячої, де проводять свій час двоє активних хлопчаків. Для них багато місця в кімнаті не буває і, поєднавши в меблевій стінці відразу кілька функцій, ви звільните для дітей більше простору для рухливих ігор.

Порада! Витрати, які ви плануєте понести при покупці меблів для дитячої, значно скоротяться, якщо приймете рішення придбати корпусні меблі, що складається з модулів.

ліжко

Щоб розставити в дитячій спальні ліжка, необхідно врахувати висоту стелі, наявність вільного простору і інші особливості планування. Якщо є можливість поставити двоярусне ліжко, скористайтеся нею. А щоб діти не сперечалися, кому з них дістанеться верхнє спальне місце, запропонуйте їм мінятися місцями.

У разі купівлі двох окремих ліжок розташуйте їх паралельно один одному і поставте між ними тумбочку або невеликий комод.

Виробники дитячих меблів пропонують безліч варіантів ліжок, одним з яких є ліжко з вбудованим робочим місцем в нижній частині. Діти будуть раді отримати такий незвичайний і багатофункціональний предмет інтер'єру.

Після поділу кімнати слід перейти до визначення і вибору типу ліжка для хлопчика і дівчинки окремо. Паралельно планується розміщення ліжка щодо інших елементів меблів.

Це важливий момент, тому що розстановка ліжок впливає на такі фактори, як: наявність в кімнаті вільного простору, спілкування між дітьми та інше. Виходячи з цих міркувань, можна запропонувати кілька варіантів розміщення ліжок в дитячій кімнаті:

  • Г-подібна розстановка;

Г-подібна розстановка;

  • паралельно до стіни;

паралельно до стіни;

  • перпендикулярно до стіни.

Ліжка можна також поставити один за одним (за принципом - узголів'я до узголів'я). Однак в такому випадку їх слід розділити іншими меблями, наприклад, тумбочкою, письмовим столом або книжковою шафою. Це робиться з міркувань особистого простору.

У разі, якщо дитячі ліжка не схильні в різних функціональних зонах, тобто не відокремлені ширмою або меблями, то елементи в такій кімнаті повинні гармонійно поєднуватися і відповідати один одному.

Порада! У тому місці, де буде стояти ліжко хлопчика, стіни можна пофарбувати в зелені і сині тони, у випадку ж з дівчинкою стіни можна прикрасити ніжно-пастельними тонами, використовуючи рожеві, лимонні і абрикосові кольору.

У разі ж, якщо ліжка розташовані у різних стін, то стіни можна пофарбувати в контрастні кольори. А щоб кімната не мала незграбний вигляд і не створювала відчуття дискомфорту, слід використовувати велику кількість декоративних прикрас і виробів.

інша меблі

Крім ліжка в кімнаті для різностатевих дітей має бути присутня і інші меблі, призначена для різних цілей. Йдеться про письмовому столі, книжковій шафі, тумбочці, гардеробі, стільцях, кріслі.

Якщо кімната велика за площею, то можна придбати два маленьких письмових столу, розташованих один проти одного. Це дозволить дітям менше відволікатися і в той же самий час не заважати один одному.
Таким же чином слід вчинити і з шафами для білизни і одягу.

Таким же чином слід вчинити і з шафами для білизни і одягу

Якщо ж місця не так вже й багато, достатньо придбати один загальний гардероб великих розмірів, щоб помістити в ньому всі дитячі речі.

Що стосується книжкової шафи, він може бути загальним, так як дитячі книги та література, відповідно, не дублюється і одна для всіх дітей.

Плануючі дизайн кімнати, важліво НЕ віпустіті з уваги освітлення над письмовий Стіл. Освітлення повинне бути таким, щоб зір дитини не зіпсувалося. Тому не має сенсу економити і купувати неякісне освітлення.

маленька кімната

Тепер розглянемо випадок, коли дитяча кімната за площею занадто маленька і тісна. Навряд чи вдасться розмістити в ній два ліжка, не кажучи вже і про інших меблів. В такому випадку ідеальним варіантом стануть двоярусні ліжка. Це відмінний спосіб економії простору.

Перевага такого варіанта полягає ще і в тому, що під час сну і спокою діти не будуть бачити один одного, зберігаючи принцип приватності. Ось і вихід з ситуації, що склалася. По-перше, у кожного буде своя ліжко, по-друге, з'явиться більше простору для інших меблів і навіть гри.

Вам також сподобається стаття: « Дизайн ванної кімнати з душовою кабіною ».

Розмістити у мініатюрної спальні двох дітей не так просто, але при бажанні вихід з будь-якої ситуації знайдеться неодмінно. Скажімо, шафа для зберігання речей можна винести в іншу кімнату, а в дитячій залишити комод. В даному випадку для сну дітей встановіть двоярусну ліжко.

Навчальна зона для школярів розташуйте біля вікна, а візуально розсунути стіни кімнати допоможуть дзеркала на шафі-купе. Але використовувати цей прийом рекомендуємо, якщо діти вже досить великі, щоб випадково не розбити фасад меблів.

Порада! Маючи в розпорядженні кімнату для дитячої площею 12 кв. м, не поскупилася на оформлення спортивного куточка. Місця там цілком вистачить, і діти будуть рости тренованими і здоровими.

Ну а якщо вже кімната надто маленька, можна використовувати принцип «два в одному». Мається на увазі, що замість ліжка і м'яких меблів для дітей придбати всього лише два відкриваються крісла, які займуть дуже мало місця.

Особливості

Відкриваючи і вирішуючи питання планування інтер'єру кімнати для двох дітей, слід врахувати всі важливі моменти. Навіть найменший нюанс може зіграти істотну роль і вплинути на розвиток і поведінку дитини. Батьки повинні розуміти і усвідомлювати, що в одній кімнаті будуть залишатися різностатеві діти, у кожного з яких свій характер, звичаї, погляди й уподобання. Тому краще ретельно все обдумати і не робити поспішних висновків.

Дизайн кімнати багато в чому залежить від віку і статі дітей, слід це враховувати.

  1. Дівчинка + дівчинка
    З огляду на той факт, що дівчатка в переважній більшості це натури, наділені романтизмом і ніжним характером, оформіть їх дитячу із застосуванням текстилю. З нього можна спорудити безліч рюшів, бантиків, оборочок. Не зайвими в інтер'єрі будуть і м'які іграшки будь-яких розмірів. Кольори вибирайте пастельні: різні відтінки зеленого, рожевого, бежевого, бузкового.
  2. Хлопчик + хлопчик
    Хлопчику в будь-якому віці важливо мати власний простір в кімнаті. Тематичне оформлення кімнати, стилізоване під піратський корабель, підводний човен, допоможе помирити бешкетників і захопити їх загальної грою.
  3. Хлопчик + дівчинка
    Тож не дивно, що переваги та інтереси різностатевих дітей різняться. Тому при оформленні спільної кімнати прислухайтеся до побажань кожного з них. Можливо, що використовуючи різні способи оформлення кожної зони, ви зможете зробити загальну спальню унікальною і затишній для кожної дитини. Поставивши красиву ширму або повісивши штору, ви розділите дитячу на дві половини, де син і дочка будуть переодягатися в майбутньому.
  4. різновікові діти
    Виховуючи дітей різного віку, батьки переживають з приводу того, що їм доводиться ділити одну кімнату на двох. Але навіть якщо в сім'ї ростуть два хлопчики з великим розривом у роках, психологи не вбачають в цьому особливої ​​проблеми. Головне, щоб в сім'ї панували мир і взаєморозуміння.

Що ж робити, щоб ваші діти не завдавали незручностей людям, що живуть на поверх нижче?
Якщо ви купуєте шафи, столи та інше не на один рік, то слід також продумати, чи буде зручна ця меблі для дитини, через роки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online