В Україні змінилися правила дорожнього руху

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нагадаємо, що з набранням чинності закону «Про національну поліції», разом з ним почали діяти багато пунктів закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» Нагадаємо, що з набранням чинності закону «Про національну поліції», разом з ним почали діяти багато пунктів закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Ці два нормативних документи частково змінюють правила дорожнього руху в Україні.

Водіям будуть нараховувати штрафні бали
Тепер кожному громадянину України, який має право на керування транспортним засобом, щорічно (з дня отримання права на керування транспортним засобом) буде нараховуватися 150 балів.
У разі фіксації правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який скоїв правопорушення, віднімається кількість штрафних балів. У разі перевищення швидкості водієм знімається 50 балів. Це перевищення швидкості, проїзд на заборонний сигнал, порушення правил зупинки і стоянки, а також заборона рухатися по смузі для громадського транспорту, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил проїзду переїзду.
Зміни в ПДР припускають, що як тільки вичерпається ліміт, штрафи сплачуються у грошовому вигляді.

Автофіксація порушень ПДР
Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» визначає порядок автоматичної відео і фото фіксації порушень правил дорожнього руху.
Стаціонарні камери виконають роль стоять на місці інспекторів Державтоінспекції, а патрульні поліцейські будуть постійно переміщатися по своїх маршрутах.
Інформації про фіксацію ПДР водій може, за бажанням, отримувати на мобільник або електронну пошту. Для цього треба лише подати відповідну заявку в МВС.
При отриманні постанові про накладення штрафу, у водія є п'ять днів, протягом яких він може заплатити тільки половину штрафу.
Але якщо штраф не сплачено протягом 30 днів, то нараховується пеня. Після закінчення 61 дня справа порушника передадуть до виконавчої служби.

Власник машини отримує штрафи
Адміністративна відповідальність за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (за допомогою технічних засобів, що дозволяють здійснювати фотозйомку або відеозапис і функціонують відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах), несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстровано транспортний засіб. Це гойдається порушень практично всіх ПДР, які можуть фіксуватися камерами: перевищення швидкості, порушення правил проїзду залізничних переїздів і т.д.
Радує одне, зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення знижують суми деяких штрафів. Тепер за деякі порушення братиметься конкретна сума штрафу, а не «від і до». Наприклад, за порушення правил провезення пасажирів, правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами. Якщо ви не пристебнетеся, вам можуть виписати штраф в 3 неоподатковуваних мінімуми (54 грн). дивіться штрафи за порушення ПДР в Україні .

Конкретні причини для зупинки поліцейськими
Закон «Про Національну поліції» містить 10 причин зупинки автомобіля:

  • Водій порушив Правила дорожнього руху.
  • На автомобілі немає номерного знака, він розміщений неправильно, закритий сторонніми предметами або його неможливо прочитати з відстані 20 метрів.
  • Є очевидна технічна несправність транспортного засобу.
  • Надійшла інформація про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до створення ДТП, кримінального або адміністративного правопорушення, або якщо є інформація про те, що транспортний засіб або вантаж можуть бути об'єктом або засобом створення ДТП, кримінального або адміністративного правопорушення.
  • Транспортний засіб знаходиться в розшуку.
  • Потрібно опитати водія чи пасажирів про обставини того, що сталося ДТП, кримінального або адміністративного правопорушення, свідками якого вони могли бути.
  • Необхідно залучити водія транспортного засобу для допомоги іншим учасникам дорожнього руху, поліцейським або залучити як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні порушення або матеріалів, що стосуються ДТП.
  • Уповноважений орган прийняв рішення про заборону або обмеження руху.
  • Спосіб кріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку іншим учасникам дорожнього руху.
  • Порушений порядок використання спеціальних світлових або звукових сигналів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online