Матеріальна допомога у зв'язку з одруженням - як отримати?

  1. Законодавство в 2016 році
  2. Яким категоріям працівників покладена ця виплата?
  3. Як визначається розмір виплати?
  4. Етапи оформлення матеріальної допомоги в зв'язку з одруженням
  5. Чи оподатковується матеріальна допомога прибутковим податком?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Весілля - це яскраве, що запам'ятовується, щаслива подія для молодят. Але організація цього заходу вимагає істотних грошових витрат.

Мало хто знає, що в зв'язку, з такою важливою подією шлюбу цілком можуть претендувати на матеріальну компенсацію від керівництва організації, де вони працюють. Про те, яким чином необхідно оформляти своє прохання документально, поговоримо в цій статті.

Законодавство в 2016 році

У кожній установі є нормативні документи, якими встановлюється система оплати праці. Це може бути колективний договір , Угода, інші локальні нормативні документи.

Варто відзначити, що Законодавство не зобов'язує керівників установ виплачувати всім шлюб співробітникам матеріальну компенсацію. Але, коли в організації є грошові кошти або інша можливість підтримати свого співробітника, чому б і ні? У будь-якому випадку остаточне рішення буде приймати роботодавець.

Якщо ви хочете дізнатися, як в 2019 році вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Яким категоріям працівників покладена ця виплата?

матеріальна виплата в зв'язку з одруженням носить невиробничий матеріальна виплата   в зв'язку з одруженням   носить невиробничий   характер, тобто не залежить від   стажу   , Займаної посади, особистих показників співробітника в роботі характер, тобто не залежить від стажу , Займаної посади, особистих показників співробітника в роботі. Мета матеріальної виплати полягає не в тому, щоб збільшити якість виконуваної співробітником роботи, а допомогти молодим матеріально. Для підвищення мотивації працівника існують інші види грошових заохочень.

Підставою для отримання виплати такого характеру має послужити будь-яка особлива обставина, яким і є одруження.

Зазвичай така допомога надається шляхом надання грошових коштів співробітнику. Іноді матеріальна підтримка може бути надана у вигляді продуктів харчування, предметів першої необхідності, ліків, одягу, взуття та інших потрібних речей.

Як визначається розмір виплати?

Співробітник, в чиєму житті сталося настільки значуща подія, як весілля, може вказати в своїй заяві бажану до отримання суму, але в цій ситуації важливо розуміти, що розмір виплати буде залежати від рішення роботодавця. Завданням же керівника є об'єктивно розглянути індивідуальні обставини кожного випадку, прийняти зважене і справедливе рішення, відштовхуючись, звичайно, від фінансових можливостей організації.

Етапи оформлення матеріальної допомоги в зв'язку з одруженням

Для отримання матеріальної виплати в зв'язку з одруженням співробітнику необхідно: Для отримання матеріальної виплати в зв'язку з одруженням співробітнику необхідно:

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

  1. Оформити своє прохання у вигляді заяви на ім'я керівника організації. До заяви додати ксерокопію свідоцтва про шлюб.
  2. Заява реєструється в журналі вхідних документів у секретаря директора. Копія залишається у співробітника.
  3. Після позитивної резолюції керівника видається наказ про виплату матеріальної допомоги.
  4. Наказ передається в бухгалтерію до виконання.
  5. В найближчий день зарплати співробітник повинен буде отримати обіцяну матеріальну компенсацію у зв'язку з одруженням.

Зразок заяви на надання матеріальної допомоги в зв'язку з одруженням ви можете скачати тут , А зразок наказу на надання матеріальної допомоги в зв'язку з одруженням - тут .

Чи оподатковується матеріальна допомога прибутковим податком?

Однозначно відповісти на це питання не можна. Існують деякі правила встановлені Законодавством на цей рахунок. Адже звільнити повністю від прибуткового податку виплати такого характеру, значить, розв'язати руки брехунів і махінаторів.

Коли сума матеріальної виплати в зв'язку з одруженням буде обкладатися прибутковим податком: Коли сума матеріальної виплати в зв'язку з одруженням буде обкладатися прибутковим податком:

  • Якщо працівник не може за будь-яких обставин надати свідоцтво про реєстрацію шлюбу.
  • Якщо жоден нормативний документ організації не передбачає виплату такого характеру.

А коли матеріальна виплата на весілля не буде обкладатися ПДФО? Матеріальна виплата такого характеру точно не буде обкладатися прибутковим податком, якщо сума виплати не перевищить 4 тисяч рублів на рік на одного працівника.

Будь-яка допомога від керівника, будь то гроші або цінні речі до такої важливої ​​події, як весілля буде доречна і приємна для нової сім'ї. І неважливо чи будуть відніматися 13 відсотків. Цінно увагу і чуйність керівництва.


Як визначається розмір виплати?
Але, коли в організації є грошові кошти або інша можливість підтримати свого співробітника, чому б і ні?
Як визначається розмір виплати?
Чи оподатковується матеріальна допомога прибутковим податком?
А коли матеріальна виплата на весілля не буде обкладатися ПДФО?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online