Кому покладено материнський капітал в 2019 році

  1. Що таке материнський капітал?
  2. Хто має право на материнський капітал?
  3. Одноразова виплата в 2019-2020 році
  4. Порядок оформлення документів на отримання материнського капіталу в 2019 році
  5. На що можна витратити кошти з материнського капіталу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Російській Федерації практично кожен знає про таку ініціативу держави, як материнський капітал У Російській Федерації практично кожен знає про таку ініціативу держави, як материнський капітал. Це серйозна і велика матеріальна допомога від держави молодим матерям та їхнім родинам і дітям. Материнський капітал - це одноразова виплата, яка дозволяє молодим сім'ям поліпшити свої житлові умови, оплатити освіту дитини і багато іншого.

Законопроект про материнський капітал розроблявся в рамках демографічної політики держави, щоб стимулювати народжуваність і збільшити число усиновлення та удочеріння в країні. Отже, давайте більш детально розглянемо материнський капітал, його умови, кому він покладений і суми виплат.

Що таке материнський капітал?

МК являє собою велику фінансову допомогу від держави. Він надається молодим матерям за народження другої або наступних дітей, а також за усиновлення або удочеріння малюка (також другого або наступних). Оскільки сума дійсно велика, вона надається сім'ї в користування лише один раз. Незважаючи на це, в деяких регіонах діють додаткові умови і пільги. Так, в Башкирії і Уфі материнський капітал покладено не тільки за одну дитину, але за кожного усиновлення або удочеріння малюка.

Читайте також: Скільки разів цього року ви зможете отримати материнський капітал

Багато з умов (зокрема, визначають коло тих, кому покладена допомога) знаходяться в тісній залежності від регіону, в якому проживає сім'я, тому важливо уточнювати особливі умови вашої області. У цій статті ми будемо розглядати материнський капітал в федеральному масштабі - без урахування всіляких регіональних додаткових умов, які надаються бюджетом областей Росії.

Хто має право на материнський капітал?

Материнський капітал можуть отримати як матері, так і батьки. Однак батькам належить отримання фінансової допомоги держави тільки в тому випадку, коли мати дитини з якої-небудь причини була позбавлена ​​батьківських прав (відмовилася від дитини, зробила проти нього злочин і так далі, головне, щоб позбавлення батьківських прав було законним і обгрунтованим) або загинула . Матері ж можуть розраховувати на надання матеріальної допомоги від держави в будь-якому випадку. Чоловіки також мають право на отримання материнського капіталу, якщо вони є єдиним усиновлювачем малюка.

Федеральний закон про надання фінансової підтримки з державного бюджету в рамках програми «Материнський капітал», який регулює питання про те, кому належить отримання сертифіката, також передбачає можливість отримання матеріальної допомоги самою дитиною. Він має на це право в разі, коли його батьки загинули або з інших причин втратили право на отримання материнського капіталу, і надання фінансової допомоги їм просто не положено. Наприклад, якщо обоє з батьків або усиновлювачів позбавлені батьківських прав з якої-небудь причини. В такому випадку особою, кому належить отримати фінансову допомогу, стають не батьки або опікуни, а сам дитина.

Обов'язковою вимогою до всіх, які отримують сертифікат про надання фінансової підтримки, є вимога про громадянство. На момент народження (усиновлення або удочеріння) дитини батьки (або один батько) повинні мати громадянство Російської Федерації. Сам же дитина повинна бути після народження визнаний громадянином Російської Федерації і мати підтвердження громадянства в свідоцтві про народження. Якщо дитина усиновлена ​​або удочерити, то він зобов'язаний бути громадянином Росії вже на момент усиновлення або удочеріння.

Це основна умова, однак багато людей про нього забувають або не знають. Дитина, за якого покладена фінансова допомога з боку держави, повинен бути другим або подальшим в сім'ї. За першу дитину державою не покладена виплата фінансової допомоги і видача сертифіката. Ця умова може бути змінено в деяких регіонах з особливо важким станом демографічної політики, проте на федеральному рівні воно є обов'язковим і основною умовою надання матеріальної допомоги сім'ям з дітьми.

Читайте також: Особливості регіонального материнського капіталу

Федеральна цільова програма «Материнський капітал» набула чинності з 1 січня 2007 року. Відповідно, отримати фінансову підтримку від держави у вигляді одноразової великої виплати можна тільки в тому випадку, якщо дитина, за якого ви хочете отримати матеріальну допомогу та сертифікат на допомогу від держави, народжений або усиновлена ​​(удочерили) пізніше, ніж 1 січня 2007 року. В іншому випадку ви не маєте права на отримання сертифіката.

Одноразова виплата в 2019-2020 році

2019 рік ознаменувався важким станом російської економіки. Тому урядом було затверджено особливий антикризовий план, який дозволить економіці Російської Федерації залишитися на плаву і не впасти. Одним з аспектів цього антикризового плану є одноразова виплата всім сім'ям, які мають сертифікат на материнський капітал. Це особлива виплата, яка покладена тим сім'ям, кому вже був виданий сертифікат на МК. Подібна ініціатива вже проводилася під час кризи в 2009 році і мала великий успіх, показавши гарні результати.

В цьому році сертифікат на фінансову допомогу від держави надає всім його власникам право на отримання двадцяти тисяч рублів готівкою. При цьому цілі його використання не обмежуються законодавством. Якщо материнський капітал ви можете витратити виключно на певні законопроектом потреби (оплату навчання, купівлю нового житла, пенсійні внески), то виплачену суму можна витратити на що завгодно. Слід пам'ятати про те, що це тимчасовий захід, дія якої припиниться з закінченням 2019 року. Тому якщо ви володієте сертифікатом на отримання матеріальної допомоги з фондів держави, то вам варто поспішити і отримати дану одноразову виплату.

Для того щоб оформити заяву, вам буде потрібно подати пакет документів до відділення Пенсійного фонду Російської Федерації, яке знаходиться в вашому районі. Як варіант можна скористатися послугами Багатофункціонального центру з надання соціальних послуг громадянам Російської Федерації, однак такі центри поки існують далеко не у всіх містах країни. Але якщо вам пощастило, і ви живете в такому місті, то краще звертатися в МФЦ.

На даний момент немає більш конкретних відомостей, оскільки законопроект ще не затверджений, а його умови не розписані більш докладно. Планується розпочати втілювати цю ініціативу в життя, починаючи з кінця квітня 2019 року. Слідкуйте за новинами, щоб дізнатися, коли, в якому порядку і куди потрібно подавати необхідні документи, щоб отримати 20 000 рублів на повсякденні потреби.

Порядок оформлення документів на отримання материнського капіталу в 2019 році

Якщо ви маєте право на отримання матеріальної допомоги від держави і вам покладений сертифікат на материнський капітал, в такому випадку буде потрібно зібрати певний пакет документів і подати їх до найближчого відділу Пенсійного фонду Російської Федерації. Для оформлення паперів і подачі заяви дається більш ніж достатньо часу, тому можна не поспішати і вдумливо збирати всі необхідні довідки та документи, що підтверджують ваше право на отримання сертифіката.

Читайте також: Чи можна до трьох років витрачати материнський капітал

Нижче буде наведено перелік документів, які будуть потрібні для оформлення заяви на отримання матеріальної допомоги від держави. До цих документів відносяться:

  • підтвердження вашого громадянства Російської Федерації (тобто ваш паспорт громадянина Російської Федерації);
  • СНІЛС (це пенсійне страхове свідоцтво). СНІЛС у Вас можуть запитати як на своє ім'я, так і на імена ваших дітей. У разі якщо ви ще не встигли оформити СНІЛС на ім'я вашої дитини, то в Пенсійному фонді, куди ви звернетеся із заявою, вам допоможуть з швидким оформленням пенсійного страхового свідоцтва;
  • свідоцтва про народження всіх членів сім'ї, включаючи батьків;
  • якщо ви перебуваєте в шлюбі, то буде потрібно свідоцтво про його укладення. Якщо ви розведені, то потрібно представити в Пенсійний фонд разом з усім іншим пакетом документів і заявою довідку про розірвання шлюбу.

Цей перелік паперів годиться для подачі заяви до Пенсійного фонду Російської Федерації для отримання сертифіката в тому випадку, якщо він покладений матері дитини. Якщо на отримання сертифіката розраховує батько або усиновитель, то будуть потрібні додаткові документи, що підтверджують його право на отримання матеріальної допомоги:

  • свідоцтво про смерть матері дитини;
  • підтвердження про позбавлення її батьківських прав із зазначенням причини.

На що можна витратити кошти з материнського капіталу?

Оскільки ця матеріальна допомога розрахована виключно на підтримку молодих сімей та їх дітей, кошти з федерального бюджету можна витратити на обмежену кількість цілей.

В першу чергу до них відноситься поліпшення житлових умов. Материнський капітал готовий бути прийнятий банками в якості першого внеску по іпотечному кредитуванню, а також він може бути підсумовані з іншими засобами сім'ї для покупки будинку або квартири. Цей спосіб витрати фінансової підтримки передбачає поліпшення житлових умов сім'ї і розширення її житлоплощі для її маленьких членів. Адже відомо, що в тісній квартирці складно мирно ужитися кільком дітям і їх батькам. Тому із збільшенням в сімействі слід розширити свою житлоплощу, і держава готова допомогти сім'ям з цим, виплачуючи серйозні суми з державного бюджету.

Другим способом використання сертифіката є оплата навчання одного з дітей. Вища освіта зараз - досить дороге задоволення, і матеріальна допомога від держави тут не може бути зайвою.

Також батьки можуть витратити сертифікат в якості вкладення в накопичувальну частину своєї пенсії, щоб в майбутньому отримувати пристойну щомісячну виплату від держави.

Що таке материнський капітал?
Хто має право на материнський капітал?
Що таке материнський капітал?
Хто має право на материнський капітал?
На що можна витратити кошти з материнського капіталу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online