Де дають кредит пенсіонерам?

  1. Невеликі кредити для пенсіонерів
  2. Які документи необхідні людям пенсійного віку, щоб отримати кредит?
  3. Кілька нюансів при видачі кредиту пенсіонерам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кілька нюансів при видачі кредиту пенсіонерам. Які документи необхідні людям пенсійного віку, щоб отримати кредит?

У європейських країнах та Америці люди похилого віку мають можливість без проблем оформити кредит на іпотеку. Пенсіонерам в РФ не всі банки видають позику, при цьому існують обмеження за віком - максимум 60 років. А ті кредитори, що надають позику пенсіонерам, в основному роблять це для того, щоб конкурувати з іншими банками і залучати тим самим нових позичальників.

Невеликі кредити для пенсіонерів

Середня пенсія в нашій країні - 8500 рублів. І вона ж представляє основне джерело доходу пенсіонера. Тому через маленьку пенсію банки не можуть дати велику суму кредиту літнім людям .

Наприклад, Россельхозбанк може видати кредит літнім людям під 15 відсотків річних, але не більше 100 тисяч рублів. В інших банках, як правило, середня сума позики пенсіонерам становить приблизно 50 тис. Рублів. Сбербанк також пропонує найвигідніші умови для своїх позичальників. В даному банку для пенсіонерів максимальна вікова рамка дорівнює 75 рокам.

отримати кредит в Ощадбанку можуть пенсіонери, які мають тут рахунок або оформили банківську карту - це основна умова, без якого отримати в банку кредит просто не вийде. Крім того, потрібно один поручитель - без нього не можна взяти позику, це обов'язкова умова. При дотриманні цих умов, літня людина може взяти позику в Ощадбанку зі ставкою від 16,5 відсотків річних.

Так само варто згадати і Совкомбанк, в якому можна отримати кредит для пенсіонерів без застави та поручителів. Цей банк пропонує позику даної категорії громадян в сумі не більше 400 тис. Рублів. Тут можна отримати споживчий кредит, де відсоткова ставка варіюється від 29,9 відсотків до 36 відсотків. Звичайно ж, це не найвигідніша пропозиція для пенсіонерів. Однак в Совкомбанк вимагають лише два документи - пенсійне посвідчення та паспорт, не потрібні поручителі і застава. До того ж, при отриманні кредиту потрібно кожен місяць виконувати зобов'язання перед самим банком, в іншому випадку ваша кредитна історія зіпсується, і в майбутньому виникнуть проблеми.

Банк Тінькофф може запропонувати пенсіонерам такі програми: «Кредитні системи» або «Домашні гроші». Причому карта надається пенсіонеру з доставкою додому, на якій вже є деяка сума грошових коштів. Процентна ставка для кожного клієнта розраховується індивідуально. Вік позичальника не повинен перевищувати більше 70 років.

Які документи необхідні людям пенсійного віку, щоб отримати кредит?

Для отримання кредиту пенсіонеру потрібно надати в банківську установу паспорт і пенсійне посвідчення. Як правило, термін погашення кредиту для літніх людей складе від 3-х до 5-ти років. Але головне, щоб на момент повернення позики пенсіонеру не виповнилося ще 75 років.

Кілька нюансів при видачі кредиту пенсіонерам

Безумовно, банки ризикують, коли видають гроші в борг особам похилого віку, адже пенсіонер може не виплатити заборгованість по причині смерті. Але з іншого боку пенсіонери - це відповідальна категорія людей в плані виплат в порівнянні з молодими людьми. Тому і деякі банки стали надавати позику пенсіонерам.

Щоб отримати кредит, потрібно написати заяву в банку. Потім чекати його згоди на видачу кредиту. Далі вас співробітники банківської установи попросять показатьпаспорт, посвідчення пенсіонера та подати довідку про розмір пенсії. Як правило, потрібні поручителі (зазвичай це родичі позичальника) на кредит, якщо розмір пенсії не влаштовує кредитора. В якості застави можуть бути наступні об'єкти - нерухомість, земельну ділянку, цінні папери, гараж і т.д. Якщо пенсіонер не має можливості погасити кредит, вся відповідальність переходить на созаемщика (поручителя).

Нерідко люди похилого віку мають додатковий дохід, крім пенсії. Наприклад, пенсіонер може здавати своє житло в оренду студентам. Якщо такі угоди завіряти нотаріально, тоді він матиме на руках документ, який говорить про його платоспроможності. Теж саме стосується тих літніх людей, хто здає в оренду гараж, або підробляють де-небудь. Тобто пенсіонер має додатковий чистий дохід, який він може витрачати на виплату кредитної заборгованості (адже банку це вигідно).

Які документи необхідні людям пенсійного віку, щоб отримати кредит?
Які документи необхідні людям пенсійного віку, щоб отримати кредит?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online