Cо скількох і до скількох років дають іпотеку на квартиру?

  1. Причини вікових обмежень по іпотеці
  2. Наскільки важливий критерій віку?
  3. Вплив віку позичальника на умови надання іпотеки
  4. мінімальний вік
  5. Максимальний вік
  6. Іпотечний кредит за спеціальними програмами
  7. Вимога до віку в найбільших банках Росії
  8. Як бути пенсіонеру?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека - це застава, основу якого становить нерухомість. Дана послуга надається у формі кредиту під певну процентну ставку. Іпотечні послуги припускають віковий поріг, зі скількох і до скількох років видають кредит визначає кожен банк по-різному.

Причини вікових обмежень по іпотеці

Дотримуючись закону Російської Федерації іпотечні послуги можуть бути надані тільки тим фізичним особам, яким виповнилося 18 років Дотримуючись закону Російської Федерації іпотечні послуги можуть бути надані тільки тим фізичним особам, яким виповнилося 18 років. Це пояснюється тим, що досягаючи повноліття, особа зобов'язується самостійно нести відповідальність за фінансову та матеріальну сторони свого життя. Більш того, кожна банківська компанія визначає свої вікові критерії щодо надання іпотечних послуг.

При отриманні заявки банківські співробітники будуть звертати увагу на такі фактори: закличний вік (для чоловіків), платіжна спроможність, річний і місячний доход (стабільний, нестабільний) і інші критерії.

Крім цього враховується кредитна історія, якщо така є. Ретельний відбір позичальників відбувається з метою скоротити ризики з неповернення наданих ресурсів.

Щодо граничного віку можна сказати, що іпотека видається до моменту виходу на пенсію. А саме, останній платіж позичальника повинен бути виконаний до пенсионирования. Цікаво те, що обмеження за віком в наданні даних банківських послуг існують тільки в Росії, а в країнах Північної і Західної Європи їх немає. Впроваджуючи віковий поріг, компанії керуються правилом про платіжну спроможність, яка різко знижується при настанні пенсійного віку.

Впроваджуючи віковий поріг, компанії керуються правилом про платіжну спроможність, яка різко знижується при настанні пенсійного віку

до змісту ↑

Наскільки важливий критерій віку?

Відносно недавно вступив в силу закон РФ полегшує жорсткі критерії щодо надання іпотечних послуг особам передпенсійного віку. Більш того, оформити іпотеку стало можливим навіть в 75-ти річному віці. Однак поряд з цим позичальник зобов'язується вказати свого співпозичальника. Наприклад, це можуть бути діти, брати чи сестри.

Відео по темі:

Однак більшість банківських компаній все ще не пропонують іпотеку особам жіночої статі старше 45-ти років (з розрахунком закінчення терміну позики в 10 років). Для чоловіків такого віку послуга надається на 15 років.

Молодим позичальникам у віці 18-ти років, без великого стажу, банки також пропонують вказати в договорі особу співпозичальника. Буде краще, якщо зазначена особа буде середнього віку з істотним досвідом роботи і стабільним місячним доходом.

При складанні договору до уваги приймаються такі факти: кредитна історія, наявність енної кількість грошей на перший внесок, освіта, робочий доробок та інші.

до змісту ↑

Вплив віку позичальника на умови надання іпотеки

Пропонуємо розібратися з впливом віку на надання іпотечного кредиту, а саме зі скількох і до скількох років позичальнику можна розраховувати на позикові кошти.

до змісту ↑

мінімальний вік

Молодіжна аудиторія в особі кредитозаемщиков є найбільш ризикованою, оскільки 18-тиріччя не дає ніяких гарантій на усвідомлену видачу кредиту Молодіжна аудиторія в особі кредитозаемщиков є найбільш ризикованою, оскільки 18-тиріччя не дає ніяких гарантій на усвідомлену видачу кредиту.

У більшості випадків в даному віці банк не надасть позичальникові велику суму позики.

При таких обставинах, взявши маленький кредит і своєчасно сплативши його у об'єкта з'являється більше шансів на отримання нової (більшою за розміром) кредитної суми в наступному році.

Більшість фінансових компаній можуть відмовити навіть в наданні незначної суми позики. Деякі банки вважають за краще видавати кошти з 21-го року життя.

Так Ощадбанк видає іпотечний позику, коли позичальник досяг 21 року, а Росевробанк - 23 роки.

Так Ощадбанк видає іпотечний позику, коли позичальник досяг 21 року, а Росевробанк - 23 роки

Вимоги до віку в Ощадбанку

Однак важливо розуміти нюанси такого вікового порога 21-23 роки:

  • Стаж роботи є обов'язковою вимогою багатьох банківських організацій, а саме 1 рік за останні 5 років. Це є практично нездійсненним для 18-річних.
  • Багато банків вважають молодих людей мало відповідальними, що не володіють стабільною роботою для прийняття заявки на отримання іпотечного кредиту.
  • Також для молодих людей грає важливу роль догляд в армію, банки це враховують. Зважаючи на це вимога багатьох банків - це надання військового квитка з відміткою про військовий обов'язок. Шанси на отримання іпотеки збільшуються, коли чоловік є не придатним до військової служби або вже відслужив.

Середня аудиторія включає в себе осіб від 27 до 35 років. Такий клас позичальників є найвигіднішим для фінансових компаній.

до змісту ↑

Максимальний вік

Віковий поріг, до якого можна взяти іпотечний кредит становить 55-60 років Віковий поріг, до якого можна взяти іпотечний кредит становить 55-60 років. Людям старшого віку отримати велику заставну суму буде набагато складніше.

Особам старше 70-ти заставна сума може надаватися не більше ніж на 1-2 роки.

Однак для таких клієнтів банки завжди мають спеціальні програми, які полегшують виплати.

Особам пенсійного та передпенсійного віку вигідніше за все за кредитами звертатися в такі банки:

  • Сбербанк - кредитує до 75 років працюють і не працюючих пенсіонерів, також враховує непідтверджені доходи. За рейтингом практично кожен запит кредитування для літньої людини підтверджується.

Умови в Ощадбанку

  • ТрансКапітал - до 75 років. Варто врахувати, що процентні ставки вище і не приймаються доходи без довідок і документів з місця роботи.

Умови в ТрансКапітал банку

  • Ак Барс - до 70 років зайнятих пенсіонерів.

Умови в Ак Барс

до змісту ↑

Іпотечний кредит за спеціальними програмами

  1. Експрес-програма кредитування ВТБ для пенсіонерів передбачає надання кредиту для непрацюючих пенсіонерів на півтора року, для працюючих - до 5-ти років. Заставна сума може складати до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а річні відсотки - 22%. Спеціальних програм для видачі іпотеки пенсіонерам даний банк не має.
  2. Програму «Іпотека для пенсіонерів» мають фінансові компанії Ак Барс і Ощадбанк. Для мінімізації ризиків програма має на увазі наявність гарантійного особи. При таких умовах пенсіонерам видають кредит на таких же умовах, як і людям в середньому і молодому віці.
  3. Програма «Молода сім'я» надається тим сімейним одиницям, у якій одній стороні виповнилося 35 років. Програма вигідна мінімальною процентною ставкою, яка не змінюється протягом усього терміну виплат. Найнижчі відсотки надаються багатодітним сім'ям, у яких числиться не менше 3-х дітей. Мінімальна процентна ставка в Ощадбанку - 10,25% на готове житло.
  4. «Військова іпотека». Спеціально розроблена програма для підтримки військових передбачає щомісячне виділення коштів з міського бюджету, які можна витратити тільки на погашення щомісячної кредитної плати. Єдине правило - позичальник повинен пропрацювати військовослужбовцям весь період до закінчення іпотечного терміну. Повністю погасити іпотечний кредит військовий повинен до 45 років (включно), так як цей вік є для військових пенсійним.
до змісту ↑

Вимога до віку в найбільших банках Росії

Пропонуємо ознайомитися з процентними ставками по іпотеці і вимогами банків за віком.

Найменування банківської організації Процентна ставка Зі скількох і до скількох років дають іпотеку? Сбербанк 10 21-75 Ак Барс 12.3 18-70 Запсибкомбанк 11.75 21-65 Банк Москви і ВТБ 24 9.1 21-65 Россельхозбанк 10.25 21-65 Райффайзенбанк 10.99 21-65 Росєвробанк 11.25 23-65 Альфа-Банк 11.75 20-64 АІЖК 11 21 -65 Транскапіталбанк 12.25 21-75 Газпромбанк 10 21-60 Связь-банк 11.5 21-65 Дельтакредит 12 20-65 Уралсиб 11 18-65 Російський капітал 11.75 21-65 до змісту ↑

Як бути пенсіонеру?

У Російській Федерації число банків, які пропонують іпотечні послуги пенсіонерам невелика. Найоптимальнішим варіантом є компанія Сбербанк - надає невеликі відсотки і видає іпотеку навіть непрацюючим пенсіонерам.

Буде корисно переглянути:

Більш того, програми Ощадбанку пропонують пенсіонерам вигідні умови з залученням співпозичальника або гарантійного фізичної особи. Разом з цим важливо враховувати обов'язковий перший внесок в розмірі 10% від загальної суми позики.

У даній ситуації працюючим пенсіонерам або особам передпенсійного віку набагато простіше, оскільки ймовірність схвалення іпотечних послуг банком підвищується за рахунок додаткового доходу у вигляді заробітної плати. Головним критерієм по видачі більшого кредиту є платоспроможність. Деякі банки приймають заявки з розрахунком на поза пенсійний і зарплатний дохід.

Найменування банківської організації Процентна ставка Зі скількох і до скількох років дають іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online