Які банки дають кредит непрацюючим пенсіонерам

  1. Чому пенсіонеру складно взяти кредит
  2. Чим пенсіонер для банку привабливий як позичальник
  3. Що може підвищити шанси позитивного рішення
  4. Кредитний калькулятор з графіком платежів
  5. Які банки готові дати кредит непрацюючому пенсіонеру
  6. Куди ще можна звернутися для оформлення позики

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На жаль, для більшої частини населення не всі потреби і забаганки доступні завдяки власним регулярному доходу. Багато покупки і рішення інших фінансових питань стають можливими тільки за допомогою кредиту. Але не кожному клієнту озвучується позитивне рішення про надання позики. До однієї з категорій людей, для яких отримати кредит є непростим завданням, відносяться непрацюючі пенсіонери.

Чому пенсіонеру складно взяти кредит

Кредитування фізичних осіб - значна складова доходу фінансових організацій
Кредитування фізичних осіб - значна складова доходу фінансових організацій. Але надання грошових коштів в борг може стати витратною і збитковою діяльністю, якщо не буде впевненості в поверненні позик. Тому до всіх бажаючих отримати кредит банками виставляються певні вимоги.

  • вік;
  • Стабільний дохід потрібного розміру;
  • прописка;
  • Контактна інформація з місця роботи;
  • Позитивна кредитна історія;
  • Допустима фінансове навантаження (з урахуванням всіх платіжних зобов'язань і наявності утриманців);
  • У деяких випадках заставу або поручителі.

вік;   Стабільний дохід потрібного розміру;   прописка;   Контактна інформація з місця роботи;   Позитивна кредитна історія;   Допустима фінансове навантаження (з урахуванням всіх платіжних зобов'язань і наявності утриманців);   У деяких випадках заставу або поручителі

Якщо на позику претендує пенсіонер, частина перерахованих пунктів часто не відповідають вимогам більшості кредитних пропозицій. Тому знати, які саме банки дають кредит непрацюючим пенсіонерам, досить важливо.

За винятком деяких професій, основний пенсійний вік по законодавству РФ 55 років для жінок і 60 років для чоловіків. Банк вказує граничний вік на момент погашення кредиту. І ця цифра не часто перевищує 60-65 років, тому що чим старше клієнт, тим вище ризики, що він може не дожити до закінчення терміну кредиту.

Дохід у пенсіонерів стабільний, але в основному невисокий. При розрахунку можливої ​​суми боргу банк відштовхується від мінімального прожиткового мінімуму. А у чималої кількості пенсіонерів, якщо немає ніяких надбавок за стаж, шкідливість і заслуги, ці суми можна порівняти.

Так само беруться в розрахунок щомісячні витрати: квартплата, наявні кредити. Інформація про боргові зобов'язання багатьом банкам доступна. Тому при наявності кредиту в одному банку, інший вже швидше за все відмовить.

Чим пенсіонер для банку привабливий як позичальник

Незважаючи на стандартні вікові вимоги, все в більшій кількості банків пропонують кредити саме для пенсіонерів. Основна причина в тому, що пенсіонер не може втратити свій дохід або отримувати менший. У зв'язку з кризовою ситуацією в сучасній економіці працюючі громадяни опиняються в ситуації нестабільності. Ніхто не може бути впевнений, що його не скоротять, або не зменшать йому заробітну плату.

Пенсія виплачується державою в будь-яких умовах, і щорічно цей вид допомоги підлягає індексації, тобто збільшення.

Кредитори проаналізували позики , Видані пенсіонерам в попередні роки, і прийшли до висновку, що це найвідповідальніші платники. По-перше, ті, кому зараз за 60, молоді роки прожили в дещо іншому суспільстві, де був вищий рівень дисциплінованості та відповідальності. По-друге, з життєвим досвідом виробляється звичка раціонально розподіляти доходи і тверезо оцінювати свої можливості.

Важливим фактом є те, що зараз пенсіонери становлять істотну частку платоспроможних мешканців країни. Кілька років в Росії була дуже низька народжуваність, і це призвело до дисбалансу працездатного населення і громадян, які вийшли на пенсію. Демографічна ситуація вирівнюється в останні роки, але до сих пір більш часті ситуації, коли батьки пенсіонери допомагають своїм дорослим дітям, а не навпаки.

Демографічна ситуація вирівнюється в останні роки, але до сих пір більш часті ситуації, коли батьки пенсіонери допомагають своїм дорослим дітям, а не навпаки

Що може підвищити шанси позитивного рішення

При кредитуванні громадян похилого віку найбільше банки побоюються, що може наступити момент, коли нема з кого буде запитати повернення боргу. Тому охочіше схвалюють заявки, в яких є гарантоване забезпечення позики.

  • поручитель , Бажано близький родич. Тоді, у разі смерті позичальника, кредитні зобов'язання переходять на заявлене особа, і банк нічого не втрачає. Умови кредитування за участю співпозичальників або поручителів набагато м'якше: нижчі відсоткові ставки, більше ліміт суми, довше допустимий термін дії договору.
  • Застава. Пенсіонер, який претендує на кредит, може надати в заставу наявну у нього у власності нерухомість: будинок, квартира, гараж. Відповідно до оціночною вартістю об'єкта, банк схвалює позику. Якщо клієнт не в змозі погасити кредит, зазначена нерухомість переходить в розпорядження банку.
  • Страхування життя. Сприятливо на рішення банку впливає згоду на страхування життя клієнта. Одержувачем страхової виплати, яка відповідає сумі непогашеного боргу, як правило, є банк, а значить збитку кредитор точно не понесе. Зобов'язувати клієнта до оформлення страховки банк згідно із законом не має права, і не може обумовлювати її наявність як умова, що впливає на рішення. Тому банки мотивують клієнтів більш низькою процентною ставкою по кредиту в разі згоди.

Тому банки мотивують клієнтів більш низькою процентною ставкою по кредиту в разі згоди

Додаткова перевага отримують непрацюючі пенсіонери, якщо укладають з банком договір про перерахування пенсійної допомоги на карту цього банку. Це ніяк не знижує ризик фінансових втрат, але в цілому підвищує лояльність компанії до літньої людини як до клієнта, чиї перераховуються на рахунок кошти беруть участь в грошовому обороті банку.

Також більше шансів позитивного рішення з боку банку, в якому громадянин кредитувався раніше, ще будучи в статусі працюючого. Позитивна кредитна історія свідчить про надійність позичальника і може стати вирішальною при кінцевій оцінці платоспроможності клієнта.

Для підвищення ймовірності отримання позики краще одночасно оформити заявки в кілька банків. Це неважко зробити, заповнивши анкети онлайн. Банки візьмуть попередні рішення, з яких можна буде вибрати найбільш вигідний варіант.

Кредитний калькулятор з графіком платежів

Які банки готові дати кредит непрацюючому пенсіонеру

В одних банках розроблені спеціальні тарифи для пенсіонерів. У них передбачені більш лояльні умови: знижена відсоткова ставка, відсутність додаткових комісій, прискорене прийняття рішення. В інших - дозволяється оформлення кредиту на загальних підставах, якщо підходять вікові рамки.

Банки, в управлінні і контролі яких задіяно держава, обов'язково мають соціально орієнтовані програми. До таких відносяться Сбербанк, Пошта банк, Россельхозбанк. Деякі фінансові організації спеціалізуються на роботі з населенням більш солідного віку, наприклад, Совкомбанк.

При зверненні в будь-який банк для оформлення заявки необхідний мінімальний пакет документів.

  • Паспорт РФ;
  • Пенсійне посвідчення;
  • Довідка з Пенсійного Фонду із зазначенням розміру нарахувань;
  • Документ, що підтверджує право власності, і результат оцінки (у разі надання в заставу).

Паспорт РФ;   Пенсійне посвідчення;   Довідка з Пенсійного Фонду із зазначенням розміру нарахувань;   Документ, що підтверджує право власності, і результат оцінки (у разі надання в заставу)

Відрізняються допустимий вік на дату закінчення дії кредиту, термін погашення кредиту, відсоткова ставка і максимальний розмір позики.

  1. Ощадбанк надає кредити пенсіонерам за пільговим тарифом лише за умови перерахування допомоги на карту банку. Можливо оформити як споживчий кредит з мінімальною ставкою 14,9% на термін до п'яти років, так і іпотеку під 12% річних. До закінчення дії кредитного договору позичальникові повинно бути не більше 65 років, якщо є поручитель - 75 років. Сума кредиту може бути до 1,5 мільйона рублів без забезпечення і до 3 мільйонів рублів при наявності застави або поручительства.
  2. Россельхозбанк пред'являє менш жорсткі вимоги. Термін споживчого кредиту збільшено до 7 років. Переклад пенсії на карту банку не обов'язковий, але сприяє зниженню процентної ставки з встановлених 16,5-18,5 на 1-2 пункту. До 75 років не потрібно поручитель. Але максимальна сума кредиту обмежується 500 000 рублів.
  3. Пошта Банк пропонує пенсіонерам невеликі позики, від 20 000 до 150 000 рублів. Зате максимальний вік може досягати 80 років. Термін кредиту не перевищує трьох років. Процентна ставка визначається індивідуально і може варіюватися від 16,9% до 29,6%. Імовірність високого відсотка компенсується особливою послугою банку "Гарантована ставка". В рамках цієї послуги, якщо позичальник погашав кредит вчасно, банк повертає частину сплачених відсотків.
  4. Совкомбанк розглядає пенсіонерів, як своїх ключових клієнтів. Тому ймовірність схвалень тут вище. Банк пропонує взяти кредит під 29,9% річних терміном до двох років, періодично запускає акційні продукти з меншими відсотками. На момент останнього платежу позичальника може бути до 85 років. При цьому не потрібен поручитель. Однак сума суди повинна бути в межах 200 000 рублів.
  5. Уральський банк реконструкції та розвитку готовий видати пенсіонерам займ в сумі, що не перевищує 600 000 рублів на термін до 7 років, якщо на момент закінчення дії кредиту позичальникові буде не більше 75 років. Відсоткова ставка залежить від терміну кредитування і коливається від 21% до 22% за умови щомісячного надходження грошових коштів на особистий картковий рахунок клієнта, інакше вона може вирости до 34,9%. Порука не є обов'язковою вимогою, але підвищує шанси на позитивне рішення.
  6. Ренесанс кредит видає громадянам, які отримують пенсію, позики на суму до 200 000 рублів. Мінімальний термін кредиту 2 роки, максимальний - 5 років. Граничний вік клієнта на дату закінчення договору 70 років. Діапазон річних ставок по кредиту широкий, знаходиться між 15,9% і 28,3%. Заявки розглядаються індивідуально. Наявність застави або поручителя можуть істотно знизити відсоток.
  7. Східний Експрес може відкрити кредит лімітом до 100 000 рублів. Вікове обмеження 76 років. Максимальний термін дії 3 роки. Ставка по кредиту складає в середньому 29,9-39,9%. Додаткового забезпечення не вимагається.

Додаткового забезпечення не вимагається

Куди ще можна звернутися для оформлення позики

Банки, в яких немає спеціальних програм, частіше цікавлять працевлаштовані пенсіонери. Але є чимало варіантів, де не потрібно ніяких документів про доходи, при цьому максимальний вік позичальника може перевищувати 70 років. Наприклад, Тінькофф Банк взагалі не має верхньої вікової межі і дуже лояльний до клієнтів з різних соціальних категорій.

Якщо грошові кошти потрібні для покупки будь-якого дорогого товару, можна оформити кредит безпосередньо в магазині. Список тарифів і допустимих джерел доходів в таких випадках завжди більше, ніж при кредитах готівкою.

Коли гроші потрібні терміново, і інших джерел точно немає, залишаються мікрофінансові організації. Вимог до клієнта мінімум, але такі позики дуже дорого коштують. Перш ніж підписувати документи на оформлення мікропозик, важливо уважно ознайомитися з умовами та зіставити необхідність позики з сумою переплати в результаті. Тільки за умови гарантованого поповнення особистих фінансів в найближчі дні (не місяці) можливе використання таких пропозицій.

Непрацюючі пенсіонери мають у своєму розпорядженні значно меншим доходом, ніж працюючі громадяни, тому виникнення потреби в додаткових коштах логічно. Сьогодні є банки, готові піти назустріч людям похилого віку і надати спеціальні умови кредитування. Але в будь-якому випадку в першу чергу потрібно тверезо оцінювати власні сили, так як будь-який, навіть самий вигідний позику, доведеться віддавати з відсотками.

Банки розробляють програми кредитування пенсіонерів, щоб дозволити людям поважного віку реалізувати свої бажання, вирішити власні фінансові проблеми. Дорослі працюють діти можуть самостійно звернутися в банк і оформити кредит на відповідних умовах.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online