"Частка Бога" на слух або музика адронного коллайдера

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У ЦЕРНі (Європейської організації ядерних досліджень) для розпізнавання «Частинки Бога» (бозона Хіггса *) На слух змоделювали її звучання в великому адронному колайдері . Вчені в співавторстві з музикантами і програмістами перетворили дані, отримання яких очікується в момент зіткнення часток у Великому адронному коллайдер е, в музику. Передбачається, що це стане додатковою можливістю для виявлення бозона Хігса. Мета соніфікаціі (перетворення наукових даних в звук) - дозволити вченим по-іншому поглянути на аналізовані дані.

Вчені використовують для моделювання лише припущення про те, що буде відбуватися при зіткненнях частинок в адронному колайдері. Накопичення результатів експерименту лише тільки починається. Вчені використовують для моделювання лише припущення про те, що буде відбуватися при зіткненнях частинок в адронному колайдері

Великий адронний колайдер є найбільшим в історії прискорювачем елементарних частинок. У його 27-кілометровому кільці стикаються розігнані майже до світлової швидкості пучки протонів, які надходять в коллайдер, пройшовши через ланцюжок інших прискорювачів. Вивчаючи результати зіткнень часток, вчені сподіваються отримати нові дані про будову матерії і виникнення Всесвіту. Великий адронний колайдер   є найбільшим в історії прискорювачем елементарних частинок

джерело:

Для довідки. * бозон Хіггса - гіпотетична частинка, яка відповідає за масу всіх елементарних частинок, що отримала назву « частинка Бога ».

Пітер Хіггс - британський фізик, який висунув теорію про те, що весь простір заповнений полем (полем Хіггса ) І взаємодіючи з цим полем, частки набувають маси. Частинки, які сильно взаємодіють з ним - важкі, ті, які слабо взаємодіють - легкими. Тому як мінімум поле Хіггса має мати одну частинку, пов'язану з ним - бозон Хіггса . Пошук цієї частинки і є однією з головних задач Великого адронного коллайдера.

У травні 2010 р Американськими фізиками висунута гіпотеза про існування п'яти бозонів Хіггса з близькими масами, але різними електричними зарядами.

Можливо, відкриття бозона Хіггса допоможе зрозуміти і суть невидимого речовини гало, з якого складається велика частина нашої галактики Чумацький шлях.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online