Підроблена банківська гарантія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітаю Вас, дорогі друзі Вітаю Вас, дорогі друзі! У сьогоднішній статті хочу розповісти Вам про те, чим небезпечні підроблені банківські гарантії.

Хочеться відразу відзначити, що в даний момент це питання дуже актуальне, оскільки з наявних способів виконання забезпечення контракту залишилося тільки два: заставу грошових коштів і безвідклична банківська гарантія. І з перерахованих способів банківська гарантія для більшості учасників процедури закупівлі є найкращою.

З цієї причини почастішали випадки надання «липових» гарантій, тому що всі ми прекрасно знаємо, що попит народжує пропозицію. Якщо організації потрібно в стислі терміни з мінімальними витратами і паперовою тяганиною отримати необхідний документ, то обов'язково знайдуться десятки посередників, готових їй в цьому «допомогти».

Спочатку проблему підроблених гарантій намагався вирішити Центральний банк Російської Федерації, який випустив рекомендації у вигляді листа 111-Т для банків щодо розкриття інформації про видані гарантії.

В даному листі ЦБ РФ рекомендував банкам розміщувати в мережі інтернет на своїх офіційних сайтах всі необхідні контактні дані осіб, найменування внутрішніх структурних підрозділів, які можуть підтвердити видачу учаснику банківської гарантії.

24 жовтня 2012 року в Держдуму РФ був внесений законопроект про створення єдиного реєстру банківських гарантій. Метою даного законопроекту є контроль ринку гарантій в рамках держзамовлення.

Документ доповнює федеральний закон № 94-ФЗ про держзакупівлі новою статтею 19.2. Відповідно до неї, гарантія, видана банком для забезпечення виконання державного контракту, вступає в силу тільки з моменту внесення відомостей про неї до зазначеного реєстру. Замовник може прийняти цю обмежену гарантію і підписати контракт з переможцем торгів тільки після появи відповідних відомостей в реєстрі.

Однак на даний момент цей законопроект ще не прийнятий, але я впевнений, що найближчим часом його все-таки приймуть.

Наше законодавство дотримується такої позиції, що той учасник, який представив «липову» гарантію апріорі є недобросовісним. Дане твердження не завжди вірно, оскільки даний учасник може бути просто обдурять.

Якщо Ви надасте замовнику підроблену гарантію, то з вами розірвано договір або не укладуть його зовсім, а Ви будете визнані ухилились від укладення контракту з подальшим внесенням відомостей про Вашу організацію до реєстру недобросовісних постачальників терміном на 2 роки, що позбавить Вас можливості подальшої участі в держзакупівлі .

Як цього уникнути і відрізнити підроблену банківську гарантію від справжньої я розповім Вам в наступній статті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online