Новий вид шахрайства з банківськими картами: Українців дурять за допомогою "ліванської петлі"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Експерт радить уважно стежити за зовнішнім виглядом банкомату, з якого знімаються кошти Експерт радить уважно стежити за зовнішнім виглядом банкомату, з якого знімаються кошти   З відкритих джерел   Шахраї придумали новий спосіб красти кошти з банківських карток українців

З відкритих джерел

Шахраї придумали новий спосіб красти кошти з банківських карток українців. За допомогою старих рентгенівських плівок шахрай формує так звану "ліванську петлю" і знімає кошти з чужих карток за лічені хвилини. Про це в ефірі програми "Абзац" на "Новому каналі" розповів координатор комітету Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олексій Сираков.

"Ліванська петля виглядає як два вусики, що стирчать з картоприймача. Петля вирізається з старих рентгенівських плівок в захват, який допомагає зажувати пластикову карту. Потім доброзичливий перехожий" приходить на допомогу "і допомагає ввести пароль, в цей час його помічають, і потім, коли людина йде, картка забирається, вводиться необхідна комбінація і картка забирається ", - розповів Сираков.

Крім того, що потрібно уважно стежити за зовнішнім виглядом банкомату, з якого знімаються кошти, Олексій Сираков радить в принципі не випускати з уваги свою банківську карту, особливо під час розрахунків за покупки.

"Ні в якому разі не втрачайте з уваги вашу карту, коли ви розраховуєтесь в магазині, барі або в будь-якому іншому місці. Дуже легко скопіювати дані з цієї карти. Для цього потрібно буквально кілька секунд ... Вам повинні принести термінал і провести розрахунок, карта нікуди не повинна йти ", - радить Сираков.

Нагадаємо, що раніше Національний банк України також попереджав українців про випадки шахрайства з банківськими картами і радив не повідомляти третім особам власні персональні дані і / або реквізити платіжної картки, а також інші дані, необхідні для здійснення переказів та платежів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online