Саміт в Мінську: Путін і Порошенко потиснули один одному руки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Палаці Незалежності в Мінську розпочалася спільна зустріч президентів Росії, України, Білорусії і Казахстану, а також представників Євросоюзу.

Перед зустріччю відбулося спільне фотографування учасників переговорів, в ході якого Володимир Путін і Петро Порошенко потиснули один одному руки, пише "Російська служба ВВС".

Поки неясно, чи проведе Путін окрему зустріч з Порошенком. Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав лише, що такий варіант не можна виключати.

Уже минуло кілька офіційних зустрічей в рамках саміту за участю представників ЄС, України, Росії, Білорусі та Казахстану.

Спочатку український Президент зустрівся з главою європейської дипломатії Кетрін Ештон. Порошенко пообіцяв Ештон, що Україна у вересні ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС і відразу направить до Брюсселя відповідні ратифікаційні грамоти.

Потім Порошенко зустрівся "віч-на-віч" з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За словами глави української держави, ключовою метою мінських переговорів є імплементація його мирного плану і встановлення миру на сході України. "Я сподіваюся, що результатом зустрічі буде мир в Україні", - сказав Порошенко. "Якщо нам сьогодні з вами і нашими колегами вдасться досягти угоди, яка принесе мир, це буде знаковою подією і в наших двосторонніх відносинах теж", - підкреслив він.

Після зустрічі з Лукашенком глава української держави поспілкувався з колегою з Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим . "Я вважаю, що головне - щоб ви прямо, очей на очей, говорили з Путіним. І для Росії, і для України, по-моєму, настає час істини. Адже далі це кровопролиття тривати не може", - сказав президент Казахстану під час зустрічі з Порошенком.

Назарбаєв додав, що сторони повинні шукати компроміс для якнайшвидшого досягнення миру, і запевнив у готовності направити гуманітарну допомогу в східні регіони України.

Президент України Петро Порошенко закликав учасників Мінської зустрічі прийняти його мирний план по врегулюванню ситуації на Донбасі, і висловив переконання, що в столиці Білорусі вирішується не тільки питання врегулювання ситуації в Луганській і Донецькій областях, а й доля всієї Європи.

"Я переконаний, що цей план і на сьогодні є актуальним, єдино можливим інструментом припинення кровопролиття і забезпечення постконфліктного реконструкції Донбасу. У зв'язку з цим я закликаю всіх учасників сьогоднішньої зустрічі розглянути і по можливості прийняти цей план в якості основи для врегулювання ситуації на Донбасі" , - заявив Порошенко в ході зустрічі у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка".

Крім того, глава держави назвав першочерговим умовою стабілізації ситуації на сході України встановлення ефективного контролю на російсько-українському кордоні

Президент РФ Володимир Путін на зустрічі глав держав ТЗ з Президентом України та представниками ЄС заявив , Що шкоди економіці Росії від реалізації угоди про асоціацію України з ЄС може скласти більше 100 мільярдів рублів.

Крім того, під час зустрічі Росія, Україна і Євросоюз домовилися продовжити тристоронній формат консультацій щодо газу.

переговори продовжилися чотири години.

Вже після цього в Мінську все-таки пройшла двостороння зустріч Президента України Петра Порошенка з главою РФ Володимиром Путіним.

"Дискусія була дуже складною, але цікавою. Я дійсно пишаюся тим, яким чином її вів Президент України, знаючи Угода так, як людина, яка вела переговори, який відчуває Угода і який знає, що робити з Угодою далі", - заявив після переговорів глава МЗС України Павло Клімкін.

Нагадаємо, 26 серпня Президент України вилетів до Мінська , Де проходить зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичної безпеки і стабілізації ситуації на Донбасі.

Порошенко раніше заявив, що на зустрічі в Мінську має намір домовлятися про світ, оскільки "весь світ втомився від війни".

Підпишись на Telegram-канал і подивися, що буде далі!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online