У контрактної служби багато переваг

  1. На початку цього року в силу вступили поправки, внесені в Закон «Про військовий обов'язок і військову...
  2. ЩО ЩЕ НОВОГО?

На початку цього року в силу вступили поправки, внесені в Закон «Про військовий обов'язок і військову службу». Про деякі нововведення, що стосуються контрактної системи, розповідає військовий комісар Брагінського райвійськкомату Сергій Акулов:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

- Сьогодні у молодої людини, якій виповнилося 18 років, є можливість стати контрактником без проходження строкової військової служби. Уклавши контракт, він стає професійним захисником Батьківщини і отримує за це зарплату. Потрібно відзначити, що у даного виду державної служби є безліч переваг. І, напевно, головне з них - це відмінний шанс в подальшому отримати гарну освіту, зробити військову кар'єру.

Для жителів нашого району оптимальним варіантом для проходження служби за контрактом є відділ берегової охорони «Лоев» військової частини 1242. Сьогодні потрібні контрактники на прикордонний пост, який знаходиться в комариний.

Сьогодні потрібні контрактники на прикордонний пост, який знаходиться в комариний

Основні вимоги до претендентів:

• приймаються молоді люди у віці від 18 років, що не проходили строкову військову службу в Збройних силах та інших військових формуваннях Білорусі, так і відслужили;

• вік при вступі на військову службу за контрактом вперше - до 35 років;

• вік для військовослужбовців запасу, раніше проходили військову службу за контрактом, - до 40 років;

• наявність середньої, середньої спеціальної або вищої освіти;

• придатність до служби в прикордонних органах за станом здоров'я та морально-діловими якостями.

Що стосується соціального захисту військовослужбовців-контрактників, то їй завжди приділялася особлива увага. Серед переваг служби: вихід на пенсію в 45-річному віці (при наявності вислуги років), щорічна відпустка тривалістю 45 діб, щорічне одноразова грошова допомога на оздоровлення в розмірі двох окладів, пільгове кредитування при будівництві житла і т.д. Крім того, іногороднім виплачується грошова компенсація за користування житловим приміщенням за договором найму (піднайму).

Але хотілося б, щоб прикордонна служба поповнилася людьми, яких приваблюють не стільки блага, що надаються контрактникам, скільки бажання стояти на сторожі бе-пеки нашої країни.

ЩО ЩЕ НОВОГО?

Нововведення також зачіпають інтереси тих, кому належить строкова військова служба в Збройних Силах Білорусі та служба в резерві. Зокрема, звільняються від неї багатодітні батьки, тобто призовники, які мають трьох і більше дітей. А ось при наявності одного або двох, як і в попередній редакції закону, передбачена тільки відстрочка до досягнення дитиною трьох років, якщо він один в родині, і до 27-річного віку призовника, якщо той має двох дітей.

Право на дострокове звільнення має військовослужбовець, що складається в зареєстрованому шлюбі, при народженні дитини. Але тепер, якщо солдат прослужив менше шести місяців, звільняючись зі служби, він направляється до військового комісаріату для постановки на військовий облік. Після закінчення відстрочки (дитині виповнилося три роки) цей громадянин підлягає повторному призову на залишилося не вислужений термін, тобто йде дослужувати.

ЩО ЩЕ НОВОГО?
ЩО ЩЕ НОВОГО?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online