Вірменська молодь ухиляється від армії, щоб уникнути гомосексуальних зв'язків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

БАКУ, 19 листопада - 1NEWS.AZ

У Вірменії все більшої актуальності набуває проблема ухилення призовників від служби в лавах армії. Становище ще більше погіршилося в світлі почастішали останнім часом фактів нестатутних відносин, знущань і смертельних випадків у вірменській армії.

Навіть офіційні особи Вірменії визнають страхітливий розмах проблеми нестатутних відносин і загрозу національній безпеці, яку несе в собі ця проблема. Фактично нині вірменська молодь і батьки призовників роблять все можливе, щоб їхні діти не потрапили в армію, а тим більше на окуповані азербайджанські землі

Як раніше повідомляв 1news.az, свою стурбованість з приводу стану з призовом до армії, висловила в парламенті Вірменії міністр діаспори республіки Грануш Акопян (джерело - Новини-Вірменія).

«В даний час в розшуку числяться понад 10,4 тисячі громадян Вірменії, які ухиляються від служби в армії і знаходяться за межами республіки», - поінформувала вона.

За словами міністра, для виправлення ситуації уряд Вірменії пропонує внести зміни в закон «Про громадян, які не пройшли обов'язкову військову службу в порушення встановленого порядку» і звільнити від кримінальної відповідальності певну категорію тих, хто ухиляється.

Відповідно до запропонованих змін, як зазначила вона, кримінальне переслідування припиняється по відношенню до громадян, які ухиляються від служби в армії, яким виповнюється 27 років до 1 листопада 2010 року. Таким методом вірменські влада намагається повернути хоч частину молодих людей до Вірменії.

«Ми вже тричі надавали подібні послаблення і вносили зміни в закон. Тепер ми надаємо можливість повернутися на Батьківщину ще однієї категорії громадян », - зауважила вона, не уточнивши, проте, якої кількості громадян торкнеться це послаблення.

Відповідно до закону «Про громадян, які не пройшли обов'язкову військову службу в порушення встановленого порядку», громадяни, які не пройшли обов'язкову військову службу, починаючи з моменту неявки в порушення закону на заклик і до досягнення ними 27 років або до придбання в установленому порядку підстав на отримання права на звільнення або відстрочку від обов'язкової військової служби, виплачують штрафи за кожен пропущений заклик.

Зокрема, розмір штрафу для військовозобов'язаних, які не пройшли службу в армії і досягли віку 27 років, становить 100 тисяч драмів (майже 280 доларів), а для військовозобов'язаних, які згодом визнані непридатним до служби за станом здоров'я - 30 тисяч драмів (більше 80 доларів ).

Але самі ж вірменські ЗМІ і громадські діячі відзначають, що ніякі послаблення або припинення кримінального переслідування не можуть сприяти поверненню молоді в Вірменію. Справа в тому, що виїхали молоді люди вже так-сяк влаштувалися в інших країнах, в основному в Росії, Україні та інших державах і не бачать сенсу поповнювати знову ряди безробітних у Вірменії. До того ж «на батьківщині» їх чекає перспектива в будь-який момент знову або опинитися в рядах армії або ж на лаві підсудних за ухилення від військової служби.

Причиною ухилення від армії є беззаконня, розгул дідівщини і високий рівень смертності в рядах вірменської армії, особливо в частинах, розташованих на окупованих азербайджанських землях. Батьки вірменських призовників, щоб їхні діти не потрапили туди служити, виплачують військовим чиновникам хабарі в розмірі 1500-2500 доларів. Ще однією проблемою вірменської армії є велике число офіцерів і військовослужбовців з нетрадиційною орієнтацією, що заохочується з боку міністра оборони Сейрана Оганяна, теж небайдужого до нетрадиціонали. Про це писали вірменські ЗМІ, які наводили факти того, що Оганян вибирав високопоставлених офіцерів «нетрадиційним методом», що обернулося серйозним скандалом у вірменському суспільстві.

Фактично вірменські влада намагається тепер усувати не причини проблем у вірменській армії, а наслідки, що випливають з цих причин. Таким методом імітується діяльність влади по вирішенню проблем армії, ніж звичайно ж не обдурити вірменський народ, який нині воліє своїх дітей посилати жити за кордон заздалегідь до настання призовного віку. Це і дешевше для сімейного бюджету, оскільки набагато дешевше послати сина за кордон, ніж давати шалені хабарі військовим чиновникам, щоб не потрапити в армію. Тим більше, що вклавшись в поїздку свого чада за кордон, є високий шанс того, що він там знайде роботу і буде посилати гроші додому. Дана перспектива стає додатковою причиною зростання міграції з Вірменії, особливо молодого покоління, що вже призвело до двократного зниження населення Вірменії за останні 20 років.

Різван Гусейнов

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online