Переселенці мають право на податкову знижку при оренді житла

Переселенці мають право на податкову знижку при оренді житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото з відкритих джерел

В Україні внутрішньо переміщені особи (ВПО) мають право скористатися податковою знижкою в разі оренди житла. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби у Львівській області.

Так, податкова знижка - це документально підтверджена сума витрат, на яку зменшується оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати, в результаті чого з бюджету повертається частина сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Перелік витрат, які включаються до податкової знижки, визначено ст. 166 Податкового кодексу України.

З 4 жовтня 2018 року набрав чинності Закон України від 6 вересня 2018 року № 2530-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму" єдиного вікна "і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України".

Зазначеним Законом внесено зміни до Податкового кодексу щодо переліку витрат, які включаються до податкової знижки. Зокрема, п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу доповнено підпунктом 166.3.9 такого змісту: «суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинки), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку на доходи фізичних осіб (платник податків), який має статус ВПЛ ».

Платник податків має право скористатися зазначеної в цьому підпункті податковою знижкою виключно за умови, що він і / або члени його сім'ї першого та другого ступеня споріднення:

не мають у власності придатною для проживання житлової нерухомості, розташованої за межами тимчасово непідконтрольною території України;
не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Розмір такої знижки не може перевищувати (в розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

ДЖЕРЕЛО

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online