ПІФи Альфа-Банку

  1. Основні поняття ПІФів
  2. Переваги і недоліки
  3. переваги
  4. недоліки
  5. популярні Пайові Інвестиційні Фонди
  6. облігації Плюс
  7. Енергетика
  8. металургія
  9. Висновки та відгуки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одним із способів інвестування грошових коштів в Альфа-Банк є придбання паїв ПІФ. Завдяки нестандартному підходу до формування клієнтської бази, в Альфа-Банку можливість стати пайовиком надають приватним особам з самим різним доходом, а не тільки великим гравцям інвестиційного ринку з великим фінансовим запасом готівки. Такий варіант вкладення грошових коштів кращий для тих, хто не ризикує стати самостійним учасником фондового ринку, а вважає за краще довірити свій внесок професіоналам, контролюючим ПІФи Альфа-Банку.

Основні поняття ПІФів

Пайові інвестиційні фонди (ПІФи) представляють собою інструмент інвестиції (вкладення коштів) шляхом об'єднання капіталів вкладників для отримання прибутку на фондових ринках. КК (керуюча компанія) Альфа - Капітал є частиною холдингу Альфа - Груп. Вона управляє фінансами, проводить аналіз ринку і т.д. Під юрисдикцією КК перебувають ПІФи Альфа-Банку. Відгуки про діяльність цієї компанії (в тому числі, від експертів фондового ринку, оцінюють результативність вкладень) позитивні.

Лінійка ПІФів Альфа Капітал

Надійність підтверджується її тривалим існуванням - з 1996 року. Більше 10 років успішної роботи в сфері капіталовкладень в різні галузі дозволили створити ПІФи з найбільш привабливими для інвесторів умовами.

Пай є іменний цінний папір, що підтверджує право її власника на певну частину майна ПІФу (в даному випадку, ПІФи Альфа-Банку).

Вартість паїв в будь-якому конкретному Піфе однакова, що дає власникам рівні права на частки майна фонду, а ось їх кількість у кожного конкретного власника може бути різним.

Переваги і недоліки

Головне питання, яке цікавить діючих і потенційних інвесторів - це наскільки вигідним буде капіталовкладення в Альфа-Банк ПІФи. Прибутковість фондів залежить від поведінки фондового ринку і термінів інвестицій, ніж вони длительней, тим прибутковіше.

переваги

Статистика показує, що середній показник прибутковості тримається в межах 20% річних, що і робить пайові фонди більш привабливими, ніж депозитні вклади. Крім того, весь час, поки пай знаходиться в розпорядженні КК, податки з пайовика не вираховуються. Вони сплачуються тільки при продажу паю (податок на прибуток).

Перевести в готівку пай неважко, це ліквідний актив, який реалізується досить швидко (зазвичай 2 - 3 дні). Вартість паїв варіюється, в залежності від ліквідності. Додатковий плюс - професіоналізм КК. Знання законів ринку, які є у співробітників ПІФів Альфа-Банку, аналіз перед внеском активів фонду допомагає грамотному управлінню.

Одним із способів інвестування грошових коштів в Альфа-Банк є придбання паїв ПІФ

Дохід, отриманий вами від інвестування в ПІФи, обкладається податком на доходи фізичних осіб

недоліки

Типові недоліки для всіх інвестиційних фондів мають і ПІФи Альфа-Банку. Динаміка ринку диктує свої закони, котирування вартості акцій (відповідно паїв) можуть рости і падати. Частка ризику вважається одним з основних недоліків. Хоча слід зазначити, що грамотно керований ПІФ робить Вашу інвестицію не набагато ризикованіше, але більш прибутковою в порівнянні з депозитом.

Ще одним недоліком експерти називають необхідність регулярної виплати винагород КК, незалежно від прибутковості або збитковості активів, а також наявність знижок і надбавок, які вводять керуючі компанії.

Хоча паях вкладників ПІФи Альфа-Банку прибутковість забезпечують, деяке невдоволення у інвесторів може викликати надбавки (додатково необхідні гроші для КК при видачі паю). Під знижками на увазі гроші, які утримуються КК при погашенні паю інвестором. Фактично, знижки та / або надбавки - це додаткові виплати на користь керуючої компанії.

Знаючи основні переваги та недоліки, потенційний інвестор може сам вирішити, чи варто йому інвестувати кошти в ПІФ або ж зупинити свій вибір на менш прибутковому депозитному вкладі.

ПІФ - це форма колективного інвестування. Грошові кошти окремих інвесторів (пайовиків) об'єднуються в загальний пул, і на них купуються певні активи

популярні Пайові Інвестиційні Фонди

Структурно інвестиційні фонди розрізняють по:

  • Часу покупки і продажу паїв: закритий, відкритий або інтервальний. Це означає, що додаткова покупка або продаж пайовику своєї частки буде доступна або після закриття конкретного ПІФу, або в будь-який час, або в певний, обумовлений в статуті термін.
  • Спрямування інвестицій: в грошовий ринок, в цінні папери (облігації або акції), в різні галузі економіки (змішані інвестиції), в іпотеку і т.д.

В «Альфа-Банку» працюють одночасно кілька ПІФів, докладний опис яких є на офіційному сайті. Розповімо про найбільш популярних і затребуваних інвестиційних фондах.

облігації Плюс

Це класичний відкритий фонд з активами в облігаціях (97,03%) і грошовими вкладами в кредитних організаціях (2,97%). Вартість паю - 2484.67, початкова сума при вкладі через керуючу компанію становить 1 тис. Руб. При інвестуванні через агентів (в тому числі, через Сітібанк) - 5 тис. Руб. Можливість покупки / продажу - щодня в робочі години, крім вихідних.

На сайті можна подивитися аналіз динаміки прибутковості за 3 роки (проміжні та підсумкові). Там наведено дані про те, як працювали в цей час ПІФи Альфа-Банк Облігації Плюс і вартість паїв. Відгуки про якість роботи з боку експертів ринку позитивні. Головною інвестиційною метою ПІФу є досягнення оптимального балансу між довгостроковій прибутковістю і ризиками (валютні відсутні). Активно і якісно керований фонд формує свій портфель відповідно до поведінкою ринку.

Необхідно розуміти, що прибутковість інвестицій в ПІФ ніхто не зможе гарантувати пайовику. Необхідно стежити і аналізувати котирування. Відзначимо, що позитивні результати в минулому не зможуть гарантувати ефективність складань в майбутньому.

Енергетика

Також відкритий фонд (продаж / купівля паїв щодня в робочі години) з горизонтом інвестування в 1 рік, з початкової сумою вкладу через агентів в 5 тис. Руб. і в 1 тис. руб. через КК ПІФи Альфа-Банку. Вартість паїв електроенергетика складає 311.87. Активи розподіляються наступним чином: акції підприємств паливно-енергетичного комплексу складають 84,28%, паї і грошові кошти - 10,47 і 5,25 відповідно. Метою фонду є висока прибутковість при максимальному акценті на паливно-енергетичному комплексі.

металургія

Розподіл активів направлено в сторону ліквідних акцій металургійних компаній і підприємств, що працюють в області металообробки. Активи в них складають 82.94%, решту пакету ділиться між паями (8,99%) і коштами і депозитарними розписками (8,07%).

Метою є отримання високої прибутковості від металургійної промисловості при адекватному ринковому ризику. Її і домагаються професійно керовані ПІФи Альфа-Банку. Вартість паїв металургія - 686.15.

У список інвестиційних фондів Альфа-Банку входять різні за структурою фонди, які також будуть привабливі для потенційних інвесторів. Більш детальна інформація про них є на офіційному сайті.

Більш детальна інформація про них є на офіційному сайті

Особливості та переваги фонду Альфа-Капітал Облігації Плюс

Висновки та відгуки

Капіталовкладення в ПІФи Альфа-Банку приносить інвесторам дохід, який зазвичай значно вище, ніж прибуток з депозитів і вкладів. Природно, що існують ринкові ризики при цьому способі вкладення грошей. Статистика показує, що знання фондового ринку і робота команди професіоналів КК здатні звести ці ризики до мінімуму.

Вам може сподобатися

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online