Оренда нерухомості

  1. Сторони в договорі оренди
  2. Пошук об'єктів нерухомості
  3. Оренда нерухомості - кому це вигідно?
  4. Юридичні аспекти оренди нерухомості
  5. Укладення договору оренди нерухомості
  6. Читайте також в цьому розділі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поняття оренда нерухомості походить від латинського Arrendare - вид договору, при укладанні якого нерухомість передається у тимчасове володіння і користування, або тільки у тимчасове користування орендарю за певну орендну плату.

Сторони в договорі оренди

Орендодавець, лессор - юридична або фізична особа, яка здає в оренду нерухомість орендарю у тимчасове користування і володіння або тільки у тимчасове користування за плату. Здати в оренду нерухомість може тільки його власник або офіційно уповноважена власником або законом на це особа.

Пошук об'єктів нерухомості

Орендар, lessee (лесси), possesor (посесор), renter (орендар), tenant (тенант) - юридична або фізична особа, яка підписала договір оренди нерухомості з іншою стороною і оплачує користування або володіння та користування нерухомістю орендодавцю. Законодавство не передбачає будь-яких вимог та обмежень до орендодавця, за винятком цивільної дієздатності, як і до інших суб'єктів цивільно-правових відносин.

Оренда нерухомості - одне з найболючіших питань на сьогодні в Києві, тому що дуже багато стикаються з ситуаціями, коли доводиться брати в оренду нерухомість. Але оренда нерухомості - завдання, яке не так легко вирішити без ріелторів та інших посередників, як стороні шукає, так і орендодавцям.

Оренда нерухомості - один з основних видів діяльності більшості агентств нерухомості. Ми рекомендуємо Вам звернутися до фахівців з оренди нерухомості і вибрати відоме агенство нерухомості з хорошою репутацією

Оренда нерухомості - кому це вигідно?

У більшості молодих людей після повноліття з'являється бажання відокремитися від батьків, щоб жити своїм життям. Дозволити собі купити квартиру може далеко не кожен, тому на допомогу приходить така обопільно вигідна послуга, як оренда нерухомості - строкове і оплатне користування нерухомістю.

Для якої категорії людей оренда нерухомості є, мало не єдиним порятунком? Це, в першу чергу, молоді сім'ї, які мають бажання жити окремо від батьків. Оренда нерухомості виручає і в разі відходу чоловіка з родини, в період розлучення, або просто якщо в своїй квартирі затіяли ремонт.

Оренда нерухомості цікавить також людей, що працюють в центрі Києва, але мають нерухомість далеко за містом. Оренда нерухомості також користується попитом у іноземних компаній, які знімають квартири для своїх співробітників.

Сьогодні знову в попиті професія рантьє. Рантьє - людина, що живе на% з здається в оренду нерухомості. Можна сміливо розділити рантьє на тих, хто здає в оренду свої квартири і кімнати для надбавки до пенсії, тих, хто віддає під оренду порожню квартиру, а також тих людей, для кого оренда нерухомості - успішний бізнес і єдине джерело доходів.

В останньому випадку нерухомість купують як інвестицію для отримання прибутку, не дивлячись на те що сьогодні ринок оренди все ще далекий від досконалості: орендарі нарікають на непорядність або нетактовність власників квартир, які можуть без попередження збільшити плату, або взяти гроші, а житло не надати. Орендодавці нарікають на орендарів, які можуть не платити місяцями, псувати майно, а то і обікрасти господарів.

Попит на недорогу оренду призводить до думки про створення мали місце в історії дореволюційного періоду дохідних будинків. Це щось середнє між готелем і квартирою. У таких дохідних будинках всі квартири здаються в оренду і можна отримати за окремі гроші додаткові послуги: підземний паркінг, мийку автомобіля, прибирання квартири і навіть приготування їжі.

Однак існуючий ринок ще не готовий сприймати такі проекти, як окремий вид бізнесу. Тимчасове житло завжди користувалося і буде користуватися величезним попитом. До столиці все так же будуть приїжджати іноземні громадяни, які віддадуть перевагу затишок квартири готельного номеру, але нікуди не дінуться від оренди нерухомості і ті, хто до сих пір не вирішив своє квартирне питання.

Юридичні аспекти оренди нерухомості

У Києві власники квартир не рідко стикаються з проблемами між орендарем та орендодавцем. Для того щоб уникнути конфліктів і небажаних наслідків, необхідно укладати письмовий договір оренди

Укладення договору оренди нерухомості

Навіщо необхідно укладати договір оренди нерухомості? Договір оренди потрібен при виникненні спірних конфліктних ситуацій між орендарем та орендодавцем, коли неможливо аргументувати свої претензії, якщо умови оренди зафіксовані в усній формі.

Претензій як з однієї, так і з іншого боку може бути величезна кількість: від недбалого ставлення орендаря до житла і майна, до здачі орендарем в суборенду .

В оформленні договору оренди все просто: можна звернеться в агентство нерухомості і запевнивши договір підписами з обох сторін. Посвідчення договору оренди житла у нотаріуса не є обов'язковим: договір оренди має юридичну силу і без нього.

Тепер про зміст договору оренди нерухомості - це паспортні дані обох сторін договору, докладний опис квартири, документ на квартиру, що засвідчує, що орендар має справу з власником. Так само потрібно вказати права і обов'язки сторін договору, умови оплати та розірвання договору оренди, його терміни.

Умови та порядок відвідування господарем квартири для перевірки її стану, адже за квартиронаймачем закріплюється право недоторканності житла. Не завадить, якщо в договорі оренди будуть стояти підписи всіх власників і прописаних в квартирі.

Підписавши договір оренди нерухомості, орендар має право користуватися житлом і майном під час всього терміну дії договору, а також може заселити чоловіка або дружину і своїх дітей при наявності згоди власника. Орендар зобов'язаний, виселиться в зазначений термін.

Орендар повинен дозволяти власнику квартири перевіряти стан нерухомості і майна переданого в оренду. Орендар зобов'язаний вчасно виплачувати оплату за оренду нерухомості, телефонні переговори і витрата електроенергії.

Як правило, комунальні послуги оплачує власник квартири. Найкращий спосіб уникнути непорозумінь - це розписки.

джерело: Meget
Передрук матеріалів тільки з письмового дозволу редакції

Читайте також в цьому розділі

Оренда нерухомості (лат. Arrendare - віддавати в найм) - форма майнового договору, при якій нерухомість передається у тимчасове володіння і користування або у тимчасове користування орендарю за орендну плату.

Оренда нерухомості, а точніше, оренда квартир і оренда приміщень - один з найбільш актуальних питань в Києві і в Україні в цілому. Багатьом українцям доводиться знімати в оренду квартиру або кімнату. Але оренда нерухомості - завдання, яке нелегко вирішити без посередників, як орендарю, так і орендодавцю.

Оренда нерухомості - це одне з основних напрямків більшості агентств нерухомості. Якщо Вам необхідна оренда нерухомості можна звернутися в солідне, відоме агентство нерухомості з хорошою репутацією, а можна знайти або подати оголошення по оренді нерухомості на нашому порталі. На порталі створені дошки безкоштовних оголошень в тому числі і оренда нерухомості.

Для якої категорії людей оренда нерухомості є, мало не єдиним порятунком?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online