Як і куди скаржитися на судових приставів, подаємо позов до суду

  1. Позов до суду на судових приставів і рішення суду Гарний настрій, великі плани на відпочинок з сім'єю,...
  2. Для кого цей матеріал?
  3. Пристави незаконно обмежили виїзд з Росії
  4. Скарга до Прокуратури на судового пристава-виконавця
  5. Готуємо позов до суду на судових приставів
  6. Рішення Міщанського суду і довге очікування його виконання
  7. Висновки з цієї ситуації
  8. Рекомендації для прискорення судового процесу і що необхідно для підготовки позову до суду
  9. Завантажити зразок нашого позовної заяви в форматі Word

Позов до суду на судових приставів і рішення суду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гарний настрій, великі плани на відпочинок з сім'єю, в один момент можуть бути перекреслені "нікчемною" помилкою держслужбовця! Так, так саме "нікчемним" тому що відповідальність за неуважність і допущені помилки у судових приставів ФССП крім як незначною не назвеш, адже її просто немає! Звідси і виробляється подібний підхід до роботи, немає відповідальності, а значить немає стимулу і бажання працювати правильно і не порушуючи законів РФ! У даній статті ми почнемо з перевищень повноважень судовими приставами, а закінчимо позовом і рішенням суду. Забігаючи вперед, скажу, що суд проти приставів був виграний!

Про що цей матеріал?

Любі друзі! Даний матеріал спочатку планувався як стаття, але вийшов швидше розповідь з реального життя, дорогий учасниці нашого Форуму - Юлії (нік Jul-julia), надалі стала модератором форуму і завжди допомагає користувачам. Забігаючи вперед хочеться сказати, що для багатьох громадян Росії матеріал буде корисний, причому не тільки людям, які опинилися в скрутній ситуації з незаконним обмеженням виїзду співробітниками ФССП, але і всім іншим, адже на жаль більшість з нас не відстоює свої законні права і не доводять справи до суду. Думаю, всім зрозуміло чому цивільні права порушуються повсюдно, а в суд йдуть одиниці, адже судитися в Росії з державними органами заняття не для людей зі слабкими нервами і треба бути готовим до тривалих і не найприємнішим розглядів.

Для кого цей матеріал?

Відразу хочу сказати, це не спроба очорнити роботу чиновників і держслужбовців, вони самі вміють це робити краще за всіх нас, даний матеріал - це можливість хоч якось допомогти людям, що потрапили в складну ситуацію. І можливо, після прочитання цієї історії хоча б один співробітник ФССП поміняє підхід до роботи і буде виконувати її належним чином і з уважним ставленням до своєї роботи, розуміючи, що від його необдуманих рішень, можуть постраждати люди. В кінці статті наведено вся необхідна інформація про те, як правильно скласти позовну заяву до суду для захисту ваших прав у разі незаконного обмеження виїзду, а також описані всі необхідні дії для повернення грошей за оплачений тур.

Пристави незаконно обмежили виїзд з Росії

Для нас це був "Кошмар в Домодєдово", замість запланованого відпочинку, мені довелося стати юристом ... ..

На дворі 2016 рік, як би не хотілося вживати заїжджене за останні роки слово "криза", але в Росії він все ще був, як, втім, і на момент написання цього тексту все ще нічого не змінилося. Але ж кожному з нас хочеться додати трохи сонячних і теплих днів до дуже короткому і похмурого літа, на жаль, не завжди ми можемо дозволити собі просто так взяти і полетіти на відпочинок, адже при нинішніх зарплатах і високих курсах валют ціни на тури як правило кусаються . Але як я тоді думала, мені пощастило і на передодні мого дня народження, чоловік вирішив зробити мені дуже приємний сюрприз і в таємниці від мене купив прекрасний подарунок, путівку на тепле море. Він знав, що я все життя мріяла в свій день народження виявитися на море і ось за добу я дізнаюся про те, що терміново потрібно збирати валізу, так як завтра ми летимо в 30 градусну спеку. УРА !!!! Радості нашій не було меж !!!!!!

Запитайте, причому тут пристави? Справа в тому, що у чоловіка колись було Виконавче провадження (ВП) і винесена постанова про тимчасове обмеження на виїзд з Росії. Але 28 вересня 2015 року, судовий пристав це обмеження скасував (виніс постанову про зняття тимчасового обмеження на виїзд) і 30 вересня того ж року це ІП було закрито. Всі! Ніяких боргів та ВП у ФССП на чоловіка більше немає і бути не може. У жовтні 2015-го, чоловік спокійно вилетів за кордон з Москви, а це означало, що обмеження на виїзд уже було відсутнє в базі у прикордонників. Всі оригінали постанов судовий пристав нам видав, так-так на прийом до пристава ми ходили разом з чоловіком і контролювали всі дії пристава. І як потім виявилося не дарма!

Настав 24 січня 2016 день вильоту, нічний рейс, настрій на відпочинок, ми підходимо в аеропорту Домодєдово до паспортного контролю, задоволені і щасливі! Я першою пройшла прикордонний контроль і отримавши позначку в паспорт, очікувала позаду кабінок. Очікування сильно затягнулося, люди раз у раз проходили паспортний контроль, а чоловік все ще чекав біля віконця. Через деякий час над кабінкою співробітника прикордонної служби загорілася червона лампочка, значить прикордонник когось викликає, в цей момент я розумію, що, щось пішло не так. До кабінці підійшла співробітниця прикордонної служби та просила чоловіка пройти за нею, забирають його закордонний паспорт. Йдемо до вагончика, зовні лавочка, співробітниця попросила нас посидіти і почекати. Чоловік весь на нервах, я ледве тримаюся, щоб не заплакати, намагаюся переконувати нас обох в тому, що все буде добре, у нас адже немає ніяких боргів (ні штрафів ГИБДД, ні податкових, немає ніяких ІП у ФССП і взагалі, ми нікому і нічого не повинні), я знала про це на всі 500%, тому що всіма документами в родині займаюся сама. Через 10-15 хвилин виходить співробітник прикордонної служби та починає зачитувати статтю закону РФ, на підставі якої, дружину відмовляють в проходженні кордону, в зв'язку з тим, що у нього є обмеження на виїзд. Запитуємо: "Звідки обмеження і хто обмежив виїзд"? У відповідь: "Зверніться в ФССП". ШОК !!! Ледве тримаюся, щоб не розридатися від образи і беззаконня. Ну і звичайно, думаю, як і всі в такій ситуації лаюся на те, що такого не може бути і це абсолютно незаконно, у нас адже немає ніяких боргів! Трохи заспокоївшись прошу запросити начальника зміни прикордонної служби, і десь через 20 хвилин до нас підійшов майор Таратіна (Привіти йому! Тому що прикордонники в даній ситуації взагалі ні до чого). Він тільки зміг нам підтвердити, що обмеження дійсно є і він нічим не зможе допомогти в даній ситуації. Ми попросили видати повідомлення про відмову в проходженні кордону, на що отримали відмову. У цей момент я розумію, що ось-ось ми залишимося без відпочинку, розвертаюся до майора, і починаю благати випустити нас на море, пояснюючи що скоро у мене день народження і це страшна несправедливість. На що він відповів, що все розуміє, але більше нічим не зможе допомогти. Пояснив, що ми маємо право подати позов до суду і запитав мене, полечу я одна. Звичайно ж я відмовилася від вильоту і мені в паспорті поставили позначку "анульовано". Випустили нас назад, потім ми підійшли до стійки реєстрації для повернення багажу. Все, море відлетіло без нас ...

Поки їхали додому, просто мовчали, в мене сльози текли струмком, щось обговорювати не було ніяких сил ... Знаєте, таке мерзенне відчуття, що ти ніхто або ніщо в своїй країні ....

Приїхавши додому, всю ніч я шукала в інтернеті інформацію про те, що робити в такій ситуації і як необхідно діяти, тому що перший раз зіткнулася з подібним. На жаль, нічого толком не знайшла. І ось я вже перестала сподіватися, що хоч щось корисне зможу знайти і "о, диво!" Побачила чудовий сайт і форум "Приставам немає", ну і розповіла всю нашу ситуацію. На наступний день хлопці з форуму підказали, що необхідно написати звернення прикордонникам з їх офіційного сайту. Що ми і зробили, а потім поїхали на прийом до нашого приставу і якщо сказати, що я там кричала, це нічого не сказати, вона запевняла нас, що у чоловіка немає ніякого виконавчого провадження та обмеження на виїзд. Пішли відразу ж до начальниці, і вона нас так само запевняла, що немає ніякого обмеження на виїзд і вона не розуміє чому прикордонники нас не випустили, адже немає навіть ІП і просто звалила все на Прикордонну службу. Дочекавшись вівторка ми поїхали в Управління ФССП на Бутирський Вал 5, потрапили на прийом до заступника начальника і сказали їй, що не змогли відлетіти через обмеження. Взявши у чоловіка внутрішній паспорт, вона пішла з кабінету хвилин на двадцять, а повернувшись (з дуже червоним обличчям!) Як ні в чому не бувало сказала, що через 5 днів ми зможемо полетіти. Я почала її питати, а як таке можливо, що без чинного виконавчого провадження може бути обмежений виїзд? Адже у ФССП на чоловіка немає нічого. На що отримала відповідь: "Пояснювати нічого не буду, пишіть заяву". Ми написали їй аж 2 заяви (в різний час) і жодне не отримали відповідь.

Скарга до Прокуратури на судового пристава-виконавця

Скарга до Прокуратури на судового пристава-виконавця

Розуміючи, що такими темпами справа не зрушиться з мертвої точки, ми написали звернення до Прокуратури м Москви і через місяць від неї отримали відповідь, цитую "Ваші права порушені або створені перешкоди для здійснення Ваших прав та реалізації законних інтересів, відповідно до ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства РФ Ви маєте право самостійно звернутися до суду з адміністративним позовом ".

Відповідь звичайно короткий і очевидний! Цікаво, а чим взагалі займається Прокуратура? Цитуванням статей закону і констатацією очевидних фактів?

Готуємо позов до суду на судових приставів

Готуємо позов до суду на судових приставів

Після двох тижнів, на електронну пошту прийшла відповідь від прикордонників, що 29 січня 2016 р обмеження на виїзд скасовано (у вкладенні до листа нових путівок на відпочинок звичайно ж не було). Почали підготовку позову до суду, позовна заява ми подали від нас двох (два позивача) і відповідачів у нас було двоє: це Федеральна служба судових приставів і Міністерство фінансів м Москви.

В кінці лютого 2016 року ми подали позов до Тверського районного суду міста Москви. Але суддя вирішила, що вона не буде займатися нашою справою винесенням ухвали про те, що ми подали позов не до того суду. Визначення вона нам видала тільки в травні 2016 р Хоча ми зробили все правильно, але займатися ще скаргою на цю суддю бажання у нас не було, і ми наш позов разом з визначенням судді Тверського суду відвезли в Міщанський районний суд м Москви.

У червні 2016 було призначено попереднє засідання в Міщанському суді, на яке крім нас прийшла представник Мінфіну, це був єдиний раз, коли ми її бачили. Думаю, розповідати про те, що засідання проходять по одному разу в місяць і чекати, коли ж тебе запросять до зали засідань, доводиться в задушливих коридорах-парилках по 3-5 годин як мінімум - немає ніякого сенсу. Вікна без ручок, кватирок немає, відкрити для свіжого ковтка повітря - просто нема чого. Кондиціонери в коридорах Міщанського суду для всіх очікують не передбачені, всі чекають - пітними і мокрими, мабуть для того, щоб наступного разу відпало бажання захищати свої права. Загалом, у нас в країні "все для людей"! Пристави на суді мовчали, тому ми до цих пір не знаємо хто з ФССП нас так підставив, але то що це вина ФССП - це однозначно. У відповідь на судовий запит прикордонники надіслали інформацію з реєстру, і підтвердилося, що дружину "якимось" співробітником ФССП, 6 листопада 2015 року, було винесено постанову про тимчасове обмеження виїзду. Тут же виникають питання: "За що?" "Навіщо?" "А які підстави? "Ми відповідей так і не отримали досі. Прокуратура теж в цьому питанні нічим не допомогла.

Рішення Міщанського суду і довге очікування його виконання

Рішення Міщанського суду і довге очікування його виконання

У грудня 2016 суддею Міщанського суду було винесено рішення на нашу користь, позов був задоволений частково. Відшкодують нам за рахунок Мінфіну повну вартість туру за двох 142 000 руб. і моральну шкоду в 20 000 руб. Моральна шкода звичайно смішний, але що є, хоча в позові ми просили про 500 000 руб. -саме цю суму ми порахували справедливої! Хоча, про що я ?! Ми ж в Росії. Рішення суду ми змогли забрати тільки травнем 2017 року (ось так довго їх судді виявляються друкують, якщо бути точніше їх помічники), судді завалені справами. Виконавчий лист відвезли до Мінфіну на початку червня 2017 (до речі, грошей на рахунок чекати мінімум 3 місяці!), А в кінці липня я дізнаюся, що Мінфін нам виконавчий лист повертає в зв'язку з тим, що в нашому рішенні суддя не розписала скільки саме грошей дружину, а скільки мені. Ось таким чином держава в особі своїх установ вставляє "палиці в колеса". Виявилося, що Мінфін посилається на статтю 202 ЦПК. Хоча, яка їм різниця - поверніть нам гроші і все! Але немає, треба як годиться і за законом. У підсумку в серпні 2017 року ми подаємо заяву про роз'яснення рішення суду, і ось в середині вересня 2017 р суддя призначила засідання, ну а ухвала про роз'яснення Мінфіну рішення суду я забрала 20 жовтня 2017, раніше не видають і все. Знову відвезла виконавчий лист до Мінфіну і тепер заново чекати мінімум 3 місяці грошей на рахунок. Запитайте чому чекати 3 місяці? Як мені пояснили в Мінфіні, тільки 2 місяці йде на перевірку всіх документів їх правовим відділом (я так розумію, вони перевіряють і саме рішення суду, виконавчі листи і т.д.). Сподіваюся це все. ФІНІШ !!!

Висновки з цієї ситуації

Чесно кажучи, сказати, що нам до сих пір прикро і гидко - це нічого не сказати. Мені соромно за такі державні структури в моїй країні, які так дозволяють своїм співробітникам порушувати закони і знущатися над безневинними людьми. Адже обмеження на виїзд накладає сама людина, а не комп'ютер, адже це чиїсь "пальчики" з моїм чоловіком таке сотворили. Я хочу, щоб всі співробітники ФССП знали, що Мінфін в порядку регресу подає позови і до них. Маю велику надію, що Мінфіну вдасться знайти винного пристава і йому доведеться виплачувати все те, що нам відшкодує Мінфін.

Скільки ж часу все це зайняло, рахуйте самі, позов поданий в кінці лютого 2016 р ухвала була винесена в грудні 2016 р рішення було отримано травнем 2017 р самі гроші від Мінфіну ми отримали на рахунок, в грудні 2017. Якось так….

Рекомендації для прискорення судового процесу і що необхідно для підготовки позову до суду

Рекомендації для прискорення судового процесу і що необхідно для підготовки позову до суду

  1. Читайте уважно Ваш договір з туроператором. Скільки він Вам зможе повернути грошей в разі не вильоту з Вашої вини. Пам'ятайте страховок від дій приставів або прикордонників не існує в природі. Пристави будуть шукати будь-які приводи, щоб від Вас відбитися і Ваш договір будуть дуже уважно вивчати. Візьміть у туроператора заяву про те, що у Вас згідно з договором, відбулася повна ануляція туру і відшкодовувати Вам нема чого (ті ж зворотні авіаквитки).
  2. Якщо Вам прикордонники не видали в аеропорту повідомлення про відмову в проходженні кордону, то обов'язково напишіть з сайту прикордонної служби звернення: "Прошу повідомити на якій підставі мені такого-то було відмовлено в проходженні кордону такого-то числа в такому-то аеропорту". Відповідь від прикордонників отримаєте через 25-30 днів в поштову скриньку. Їх відповідь - це документ для судді і Ваше доказ. Якби у нас був саме таку відповідь, то ми могли заощадити 6 місяців очікування, тому що перший судовий запит прикордонники чомусь не отримали (або хтось його при відправці втратив), і суддя відправляла його повторно, а це все час і Пошта Росії доставляє все дуже повільно.
  3. Будь судовий запит Ви можете попросити у судді і самостійно відвезти його туди куди необхідно. Це економить Вам мінімум 1 місяць очікування. Якби ми здогадалися відразу і в липні 2016 р відвезти цей судовий запит прикордонникам в аеропорт Домодєдово, то зекономили б 4-5 місяців. Нашої судді потрібен був відповідь, що саме такого-то числа чоловіка прикордонники не пропустили. Це важливо!
  4. Щоб отримати якомога швидше рішення суду (через 2 місяці після винесення рішення можете звертатися), напишіть звернення з сайту суду Голові суду, через 30 днів Ви на пошті виявите конверт всередині якого і буде лежати заповітне рішення.
  5. Якщо у Вас в позові будуть два позивача (як у нас), то обов'язково прописуйте в позові, що посилаєтеся на статтю 202 Цивільного процесуального кодексу (ЦПК). Не витрачайте час як ми, просите суддю Вам двом все розписати.
  6. Якщо у Вас два позивача, то і виконавчих листів у Вас має бути теж два. В кожному буде прописаний окремий стягувач-позивач.
  7. У кожному аеропорту РФ є черговий прикордонник, він там знаходиться цілодобово, в будь-який зручний час Ви можете звернутися і написати їм заяву на бланку.

Завантажити зразок нашого позовної заяви в форматі Word

З рішенням суду, Ви можете ознайомитися на форумі . Будуть питання звертайтеся ....

З повагою, Jul-julia .

Читайте також

Для кого цей матеріал?
Про що цей матеріал?
Для кого цей матеріал?
Запитайте, причому тут пристави?
Запитуємо: "Звідки обмеження і хто обмежив виїзд"?
Я почала її питати, а як таке можливо, що без чинного виконавчого провадження може бути обмежений виїзд?
Цікаво, а чим взагалі займається Прокуратура?
Цитуванням статей закону і констатацією очевидних фактів?
Тут же виникають питання: "За що?
Навіщо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online