АДВОКАТ з авторських прав

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Особливим об'єктом цивільних прав є інтелектуальна власність

Особливим об'єктом цивільних прав є інтелектуальна власність. Стаття 125 ЦК України містить перелік результатів інтелектуальної діяльності, які перебувають під правовою охороною:
1) твори науки, літератури і мистецтва;
2) програми для електронних обчислювальних машин (програми для ЕОМ);
3) бази даних;
4) виконання;
5) фонограми;
6) повідомлення в ефір або по кабелю радіо або телепередач (мовлення організацій ефірного або кабельного мовлення);
7) винаходу;
8) корисні моделі;
9) промислові зразки;
10) селекційні досягнення;
11) топології інтегральних мікросхем;
12) секрети виробництва (ноу-хау);
13) фірмові найменування;
14) товарні знаки і знаки обслуговування;
15) зазначення походження товарів;
16) комерційні позначення.

Виключне право на результат інтелектуальної діяльності, створений творчою працею, спочатку виникає у його автора. Це право може бути передано правовласником за договором, а також може перейти до інших осіб з інших підстав, встановлених законом. Інтелектуальні права не пов'язані з правом власності на матеріальний носій, в якому виражений результат інтелектуальної діяльності. Це вимагає при захисті прав авторів та інших правовласників кваліфікованої допомоги адвоката з авторського права. Тривалий час я працювала в кіновиробничої компанії. Компанія по кожному проекту створення фільму укладала величезна кількість договорів з особами, які беруть участь у створенні фільму про передачу виняткових прав, причому це не тільки автор сценарію, режисер - постановник, композитор, але і величезна кількість членів знімальної групи. Тут важливо, щоб всі права перейшли продюсеру. Далі йшов договір про продаж фільму телевізійному каналу.

  1. Стягнення авторської винагороди в судовому або досудовому порядку.
  2. Отримання компенсації за розпорядження інтелектуальними правами без згоди правовласника.
  3. Захист авторського права на логотип.
  4. Захист права на фірмове найменування.

У суперечках з авторського права судом нерідко застосовуються забезпечувальні заходи. Суд може заборонити відповідачу, щодо якої є достатні підстави вважати, що він є порушником авторських прав, вчиняти певні дії щодо твору (виготовлення, відтворення, продаж, здавання в прокат, імпорт або інше використання, а також транспортування, зберігання або володіння) на час розгляду спору. Суд також може прийняти забезпечувальні заходи, спрямовані на припинення використання твору в мережі Інтернет.

Автору належать особисті немайнові права: право авторства, право на ім'я, право на оприлюднення твору, право на відгук, право на захист репутації. Відповідно до статті 208 Цивільного кодексу Російської Федерації на вимоги про захист цих прав позовна давність не поширюється. До позовних вимог майнового характеру, наприклад до вимог про стягнення гонорару за договором правовласника з набувачем авторського права, застосовується загальний строк позовної давності три роки (стаття 196 ЦК України).

Відвідайте розділ «Мої перемоги», приходьте на прийом до адвоката з авторського права, телефонуйте 8-903-009-44-14.

Можливо вам будуть цікаві інші послуги:
АДВОКАТ ПО ЖИТЛОВИМ Спори
АДВОКАТ ПО АРБІТРАЖНИМ Спори

Читайте: Як знайти хорошого адвоката?

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online