Страхові внески в 2019 році в ПФР, ФСС і ФФОМС за працівників організації: ставки, розмір і терміни сплати

  1. Куди і як часто потрібно їх платити?
  2. порядок перерахування
  3. Формула і приклад розрахунку
  4. Граничні і знижені тарифи
  5. Внески для ІП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Роботодавці різних рівнів повинні здійснювати в регіональні і федеральний бюджети страхові відрахування за своїх співробітників, з яких в подальшому будуть фінансуватися пенсії і медичні послуги Роботодавці різних рівнів повинні здійснювати в регіональні і федеральний бюджети страхові відрахування за своїх співробітників, з яких в подальшому будуть фінансуватися пенсії і медичні послуги.

У даній статті будуть розглянуті загальні правила, за якими потрібно платити ці внески, і деякі нюанси подібного виду виплат.

Зміст статті

Куди і як часто потрібно їх платити?

Законодавством РФ в сфері охорони праці встановлені три інстанції, які отримують відрахування від роботодавців за страхування якості життя своїх працівників:

  • Пенсійний фонд Російської Федерації.
  • ФСС (Фонд соціального страхування громадян).
  • ФФОМС (єдина система медичного страхування населення Росії).

Сплачувати внески необхідно щомісяця на підставі даних за минулий звітний період. У разі, якщо 15-е число наступного за звітним місяця є святковим або вихідним днем, законодавство переносить крайній термін здійснення виплат до наступного робочого дня.

Повна інформація про даний вид платежів представлена ​​на наступному відео:

порядок перерахування

  • Щоб перерахувати кошти на обов'язкове пенсійне страхування своїх співробітників, роботодавець зобов'язаний оформити платіжне доручення в ПФР і вказати в ньому актуальний на день платежу КБК.
  • Для перерахування внесків до фонду соціального страхування підприємству необхідно дізнатися КБК, актуальний для здійснення платежів по соціальній відповідальності, і оформити платіжку з необхідною сумою, вказавши в якості одержувача знайдений КБК. Якщо організація наймає на роботу співробітників, діяльності яких присвоєно будь-якої клас професійного ризику, вона зобов'язана робити за нього додаткові відрахування в розмірі від 0,2 до 8,5% від його щорічного доходу.
  • Щоб сплатити внески за обов'язкове медичне страхування працівників, компанія повинна дізнатися всі реквізити в територіальному відділенні ФФОМС і оформити відповідну платіжне доручення .

Щокварталу бухгалтерська служба оформляє звіт за нарахованими і фактично сплачених до фондів медичного і пенсійного страхування коштів і здає їх в територіальне відділення Пенсійного фонду РФ.
Щокварталу бухгалтерська служба оформляє звіт за нарахованими і фактично сплачених до фондів медичного і пенсійного страхування коштів і здає їх в територіальне відділення Пенсійного фонду РФ

Формула і приклад розрахунку

Чинним законодавством на 2019 рік встановлено такі тарифи:

  • До Пенсійного фонду РФ - 22%.
  • В фонд медичного страхування - 5,1%.
  • В фонд страхування соціальної відповідальності - 2,9%.

Таким чином, загальна величина внесків становить 30% від розміру зарплатного фонду компанії, не змінившись в порівнянні з минулим роком.

Для прикладу можна розрахувати розміри платежів для організації, загальний розмір заробітної плати співробітників якої складає 200 000 рублів:

  • До Пенсійного фонду керівництво цієї компанії має відправити 44 000 рублей (200 000 * 0,22 = 44 000).
  • У ФФОМС - 10 200 рублів (200 000 * 0,051 = 10200).
  • У ФСС необхідно внести 5 800 рублів (200 000 * 0,029 = 5 800).

Граничні і знижені тарифи

Згідно з чинним законодавством, встановлені тарифи в розмірі 22%, 5,1% і 2,9% є граничними, платити великі внески потрібно тільки при наявності спеціальних обставин.

У ряді випадків компанії можуть скористатися знижувальними тарифами:

  • 1 150 000 руб. для внесків на ОПС (було 1 021 000 руб.);
  • 865 000 руб. для внесків на слухаючи (було 815 000 руб.).

Крім того, законодавство передбачає групи компаній, які мають право платити знижені внески незалежно від розмірів своїх зарплатних витрат:

  • Підприємства виробничої і соціальної сфер.
  • Аптечні заклади на спеціальних режимах роботи.
  • Організації, що працюють з інтелектуальною власністю і отримують основний прибуток в результаті цієї діяльності.
  • Підприємства, що здійснюють туристично-рекреаційну діяльність в спеціальних зонах.
  • Підприємства, які виплачують заробітну плату морякам, приписаним до суден, зареєстрованих в російському реєстрі судів і кораблів.
  • Учасники проекту інновацій «Сколково».
  • Учасники вільної економічної зони, розташованої на території м.Севастополя та республіки Крим.

Розміри внесків для таких організацій можуть варіюватися від 7,6% (для підприємств Криму) до 20% (для підприємств соціальної, виробничої областей, аптек на спецрежими). Компанії, що відраховують кошти морякам російських судів, до 2028 року повністю звільнені від їх сплати.
Розміри внесків для таких організацій можуть варіюватися від 7,6% (для підприємств Криму) до 20% (для підприємств соціальної, виробничої областей, аптек на спецрежими)

Внески для ІП

Індивідуальні підприємці сплачують страхові внески таким же чином, що і інші роботодавці, і претендують на отримання пільг на загальних умовах.

Однак вони повинні платити не тільки за своїх співробітників, але і «за себе» - так звані фіксовані внески на ВП. У 2019 їх розмір наступний:

  • 29 354 рублів в рік в ПФР.
  • 6 884 рубля в рік в ФФОМС.

Якщо річний дохід підприємця перевищує суму в 300 000 рублів, то додатково до Пенсійного фонду сплачується 1% від різниці між доходом і цією сумою.

Куди і як часто потрібно їх платити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online