Іпотека під заставу наявного житла

  1. Види іпотеки під заставу житла
  2. Придбаного за іпотечним кредитом
  3. переваги
  4. Наявного у власності у позичальника
  5. Позитивні сторони
  6. негативні моменти
  7. Як взяти іпотеку під заставу житла в Ощадбанку
  8. Без початкового внеску
  9. на новобудову
  10. На готову квартиру
  11. Як вибрати найбільш оптимальний варіант іпотеки
  12. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека під заставу житла є одним з основних способів вирішення квартирного питання для будь-яких сімей, особливо молодих. Незважаючи на те, що клієнт в даному випадку зобов'язується довго її оплачувати - взяти її все одно краще оплати знімною квартири. Є два основних способи взяти іпотеку: без початкового внеску під заставу наявного житла або придбаного. Здійснити це допоможуть всі великі банки країни, в тому числі Ощадбанк, ВТБ і інші.

Види іпотеки під заставу житла

Отже, позики поділяються на два основних типи по суті застави, яким кредит підтримується:

  • наявного житла (зазвичай - без початкового внеску);
  • житла, що купується.

Вирішальний фактор - наявність раніше придбаної житлоплощі у позичальника. Необхідно зважити свої фінансові можливості перед вибором типу, зрозуміти, чи є сума для стартового внеску зараз або ж краще збільшити щомісячні витрати.

Придбаного за іпотечним кредитом

Найпоширеніший спосіб отримання іпотеки - під заставу житла, що купується, куди позичальник переїжджає. Так набувають квадратні метри в новобудовах і вторинному житловому фонді, але частіше в нових будинках. З доступних методів цей - не єдиний. Іноді зручніше закласти стару житлоплощу і взяти нове житло.

Використовувати в якості забезпечення кредиту щойно куплені квадратні метри - найбільш популярний вид іпотечного кредитування з огляду на те, що боржник не ризикує вже наявної нерухомістю, та й не залежить від її наявності.

Іпотека під заставу житла є одним з основних способів вирішення квартирного питання для будь-яких сімей, особливо молодих

У більшості випадків іпотека береться під заставу житла, що купується, але це не є обов'язковою умовою. Завжди можна оформити іпотечний кредит під заставу вже наявної нерухомості, якщо вона відповідає вимогам банку.

переваги

  • існує безліч програм, розроблених для різних груп населення і дозволяють взяти іпотеку під заставу житла, що купується на найвигідніших умовах;
  • позичальник не залежить від факту наявності нерухомості з достатньою ринковою вартістю;
  • позичальник не ризикує своїм майном (крім того, на яке береться кредит).

недоліки

  • майже у всіх банках і всіх програмах зажадають внести початковий внесок, а якщо і знайдеться програма без нього - процентна ставка буде підвищена;
  • всі ризики припадуть на єдине житло, і в разі з невиконанням кредитних зобов'язань можна його позбутися.

Технічно ризиків при купівлі квартири в іпотеку під власне забезпечення не особливо багато, а початкові внески, як правило, знаходяться в межах допустимого для більшості представників населення. Саме тому, а ще, тому що такі позики продумані для найбільш вразливих категорій, на них є великий попит у багатьох банках.

Наявного у власності у позичальника

Забезпечення є невід'ємною умовою кредитування на велику суму, часто житло є і причиною позики, і заставою. Так ми розплачуємося за придбані квадратні метри. Але доступна і інша опція - оформити житловий кредит, підкріпивши його вже наявної житлоплощею. Взяти іпотеку під заставу наявного житла можливо в більшості великих банків Росії. У чому суть подібної акції? Чи всі законно і безпечно?

Чи всі законно і безпечно

Оформіть іпотеку під заставу наявного житла. Деякі експерти схиляються до того, що це буде вигідніше, при відсутності можливості вносити щомісячні платежі по іпотеці.

Спосіб законний, як і іпотека під заставу житла, що купується. Умови кредиту різняться в банках, але в суть залишається тією ж. Різниця в тому, що позика забезпечується не житлом, придбаним на віддані в кредит гроші, а іншою нерухомістю, раніше вже належала клієнту. Може запорукою стати і нерухомість родичів, якщо вони дали на це письмову згоду. Так батьки часто допомагають своїм дітям купувати квартири. Молодим власникам об'єкта, що купується простіше - їх новий будинок не є закладеним. Які існують позитивні і негативні сторони?

Позитивні сторони

Рішення взяти іпотеку під заставу наявного житла принесе ряд плюсів:

  • Отримуючи позику, позичальник не повинен звітувати, куди підуть отримані гроші. У більшості випадків це не має значення. Звичайна іпотека заснована на вихідному житло, на нього і витрачається вся сума грошей. При закладанні старого житла підтверджується серйозність намірів позичальника, придбання нової нерухомості не буде єдиною причиною. За фактом, іпотека під заставу наявної квартири в цьому випадку стає аналогом споживчого позики на будь-які потреби.
  • Більшість пропозицій такого роду не передбачають первинного внеску, оскільки воно має більш високу ринкову вартість, ніж купуються квадратні метри (зазвичай на 10-15%). Іпотека в цьому випадку сильно розвантажує видаткову відомість в перші місяці оплати.
  • Більший розкид серед типів нерухомості, що купується. Можна взяти ту житлоплощу, яку не реалізують в рамках іпотечного кредитування. Наприклад, котедж, недобуд, кімнату або кілька кімнат в комуналці і так далі.

негативні моменти

Оцініть всі плюси і мінуси застави купується і вже наявного у власності житла, щоб прийняти рішення при отриманні іпотеки

  • Традиційно даний тип дорожче в цифрі регулярного платежу. Вище робить кредитну ставку Сбербанк, іпотека під заставу наявного житла в ньому на два-три відсотки дорожче, ніж аналогічна під заставу нової нерухомості. Практично скрізь такий вид позики буде обходитися позичальникові у велику суму відсотків.
  • Примусове страхування. При оформленні початкове житло має бути застраховане, також можуть бути умови по страхуванню життя і здоров'я позичальника або власника закладається житлоплощі. Так фінансові компанії намагаються убезпечити себе від можливих нещасних випадків. Все це - додаткові витрати.
  • Вимоги до нерухомості, що забезпечує заставу, також вище, ніж до купується, далеко не кожен будинок підійде. Будова має бути в хорошому стані, в порядку повинна бути документація з БТІ та інших структур. В іншому випадку позику просто не буде виданий.
  • Проблеми можуть виникнути в осіб юридичних. Небезпідставним буде сумнів банку в тому, що позичальник бере іпотеку для житла, а не намагається взяти ризикований позику під заставу наявної нерухомості.

Взяти іпотеку під заставу наявного житла можуть підприємці, які бажають отримати кредит для розвитку бізнесу. Багато банків відмовляють, але багато - навпаки - свідомо йдуть на це. Сбербанк зазвичай відмовляє в кредиті, банки поменше більш охоче на це йдуть.

Як взяти іпотеку під заставу житла в Ощадбанку

Взяти іпотеку під заставу житла в Ощадбанку можна як уже наявного у позичальника, так і купується за допомогою позикових коштів. Розглянемо кожну з цих програм банку більш докладно.

Без початкового внеску

Альтернативою іпотеці без первинного внеску в Ощадбанку виступає такий продукт, як Кредит на будь-які цілі під 12% річних. Отримати даний займ ви можете на термін до 20 років в сумі до 10 млн. Руб., Чого цілком може вистачити на покупку квартири або будинку, правда залишивши в заставу банку вже наявну у вас нерухомість.

, Чого цілком може вистачити на покупку квартири або будинку, правда залишивши в заставу банку вже наявну у вас нерухомість

Умови іпотечного кредиту без початкового внеску в Ощадбанку

на новобудову

Іпотечний кредит на новобудову в Ощадбанку найчастіше оформляють під заставу житла, що будується, але банк не виключає можливості видати даний займ під забезпечення вже є у клієнта. Але без початкового внеску отримання даної іпотеки неможливо.

Процентні ставки будуть перебувати в межах 7,4% -9,4%.

Процентні ставки при оформленні іпотеки під заставу нерухомості в Ощадбанку на квартиру в новобудові

Умови Ощадбанку по даному виду іпотеку будуть наступними:

Умови, запропоновані Ощадбанком при оформленні іпотеки на новобудову

На готову квартиру

Готову квартиру за допомогою засобів іпотечного кредиту, оформленого в Ощадбанку, так само можна купити, залишивши в заставу банку вже наявну нерухомість або, безпосередньо, дане купується житло. Але, як і в попередньому варіанті, початковий внесок позичальника буде потрібно, без нього даний займ оформити не вийде.

Розмір процентної ставки складе від 8,6% до 9,5%.

Проценти за іпотекою під заставу купується або наявного житла для квартир на вторинному ринку

Умови іпотеки на покупку готового житла будуть такими:

Умови іпотечного кредиту Ощадбанку на вторинне житло

Як вибрати найбільш оптимальний варіант іпотеки

Взяти іпотеку під забезпечення житла, що купується неважко, як і під заставу раніше наявного. Найбільш раціонально брати такі позики в певних ситуаціях.

Молодим сім'ям, які не бажають придбати квартиру під заставу нерухомості батьків або інших старших родичів - іпотека під забезпечення придбаних квадратних метрів.

Іншим сім'ям, які бажають поліпшити житлові умови. Припустимо, у людей вже є у власності якесь використовується ними житло, але вони хочуть переїхати. Велику суму грошей на стартовий платіж потрібно збирати, а можливості цим займатися немає - всі гроші йдуть в сім'ю. Отримати іпотеку під заставу житла без початкового внеску простіше саме в такому випадку. Немає необхідності в терміновому порядку оцінювати і продавати старе житло, можна просто отримати нове в заставу минулого. Тоді взяти кредит доцільно, і деяка різниця в процентній ставці не повинна бентежити

Яку квартиру краще залишити в заставу банку?

Спосіб з наявної нерухомістю допоможе купити будинок за кордоном. Отримувати іпотеку під заставу житла, що купується в іншій країні важко, не кажучи вже про наявний. Розглянутий нами тип позики універсальний. Позичальник отримує гроші на руки під заставу будинку в одній країні і на них купує в іншого. Просто і швидко.

Як вже було сказано вище - бізнесменам, які бажають отримати нецільовий кредит шляхом іпотеки під заставу житла та мають в своїй власності нерухомість. Ризикований, але виправданий крок тоді, коли отримати цільовий або споживчий кредит не представляється можливим.

Як видно з цих тез, найбільш логічний кожен спосіб тоді, коли складається певний ряд обставин: потрібно або придбати специфічне житло, або абсолютно неприйнятно наявність початкового внеску. Якщо ж позичальника влаштовує наявність першого платежу, але не радує велика процентна ставка - тоді варто взяти іпотеку під заставу житла, що купується.

висновок

Іпотека під заставу житла - оптимальний стартовий варіант для сімей без свого будинку. Взяти такий вид кредиту можна як під заставу наявної, так і нерухомості, що купується.

У чому суть подібної акції?
Чи всі законно і безпечно?
Які існують позитивні і негативні сторони?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online