А як у них: новобудови в Греції

  1. Типові характеристики
  2. Місцезнаходження та інфраструктура
  3. Іпотека і ціни
  4. пайова будівництво

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітальня в грецьких квартирах завжди поєднана з кухнею. Понять «спальні райони» і «пайове будівництво» не існує. У кожному новому будинку майже гарантовано є паркінг. Чим може здивувати ця гостинна країна і чим цікаві новобудови в Греції , Розповідає Prian.ru. Вітальня в грецьких квартирах завжди поєднана з кухнею

Вибираючи квартиру на первинному ринку в іншій країні світу, можна зіткнутися з сюрпризами. У серії статей портал Prian.ru розповідає про те, чим відрізняються новобудови в Росії від новобудов в найпопулярніших у російськомовних покупців місцях Земної кулі.
- А як у них: новобудови в Німеччині. Чим німецький порядок відрізняється від російської сум'яття.
- А як у них: новобудови в Дубаї. Чим може здивувати інвесторів центр мега-проектів.
- А як у них: новобудови в Італії. З якими несподіванками можна зіткнутися на ринку нового житла.

Типові характеристики

У Росії: Більше 50% квартир в новобудовах мас-маркету в великих містах РФ - малометражки, студії та однушки, площею до 45 кв. м. Планування типові: кухні - до 10 кв. м, стелі - 2,5-2,7 м. Зростає популярність «евродвушек» - невеликих квартир, в яких вітальня об'єднана з кухнею.
У Греції: Майже у всіх нових квартирах вітальня поєднана з кухнею. Площа цієї кімнати дуже велика, але при цьому розмір спальні - малий, близько 9 кв.м. і навіть менше. Висота стель становить в середньому 2.7 м.
У Росії: Новобудови в великих містах РФ - висотні будівлі, від 10 поверхів і вище. Малоповерхове будівництво в межах міста не поширене.
У Греції: Висота будівель строго регулюється загальними будівельними нормами. Причому вона варіюється не тільки в різних містах, але і навіть в рамках одного міста. Зазвичай у великих населених пунктах, таких як Афіни і Салоніки, в центральних районах будуються будівлі висотою максимум дев'ять поверхів, а в міру віддалення від центру вона знижується до 4-5 поверхів.
За межею міста і в дрібних селах будівництво будівель заввишки більше двох поверхів (підвальний або цокольний поверх не враховуються) заборонено.
У Росії: Квартири в новобудовах економ-класу в великих містах Росії здаються в експлуатацію під чистове оздоблення. Здача квартири «під ключ» з меблями і технікою не поширена.
У Греції: Квартири зазвичай здаються без меблів, але з чистової обробкою, сантехнікою, кухнею і вбудованими шафами в спальнях.
У Росії: Більше 50% квартир в новобудовах мас-маркету в великих містах РФ - малометражки, студії та однушки, площею до 45 кв

Місцезнаходження та інфраструктура

У Росії: Більшість новобудов в великих містах Росії будуються в спальних районах, часто за кільцевою дорогою.
У Греції: Тут немає такого поняття як «спальні райони». Навпаки, центральні райони великих міст, як правило, вважаються непрестижними, там живуть переважно студенти та робітники. У той час як більш забезпечені греки намагаються селиться в 15 - 20 хвилинах від центру. Інфраструктура в грецьких містах рівномірна розподілена по всьому місту, кожен район має свої розважальні зони і магазини.
У Росії: При зведенні нового житлового комплексу забудовник власним коштом створює мінімальну необхідну інфраструктуру - дороги, дитячі майданчики, садки. Огороджена територія, підземний паркінг, басейн і т.п. - не є обов'язковими опціями для типового житла.
У Греції: Підземний або надземний паркінг для кожної квартири є обов'язковою вимогою при будівництві новобудов. Якщо нерухомість зводиться на території населеного пункту, то, як правило, інфраструктура створюється за рахунок муніципалітету, в той час як при будівництві котеджних комплексів за територією міста, будівництво відповідних об'єктів оплачує забудовник.
У Росії: Більшість новобудов в великих містах Росії будуються в спальних районах, часто за кільцевою дорогою

Іпотека і ціни

У Росії: Кожна друга квартира в новобудові в Москві і Санкт-Петербурзі до 2015 року купувалася за допомогою іпотеки. Зараз частка угод з іпотекою скоротилося. Ставки на кредити без державної підтримки виросли до 15-16% річних при першому внеску 30-50%.
У Греції: До 2009 року частка продажів з іпотекою в країні була вище 50%, проте в останні кілька років грецькі банки посилили вимоги до позичальників, і вона різко знизилася. При цьому процентні ставки сильно не змінилися, основна проблема саме в більш жорстких умовах кредитування.
У Росії: З 2008 по 2014 роки в міру зведення будівлі - від стадії котловану до здачі в експлуатацію - вартість квартир зростала на 30% і більше. Зараз зростання цін сповільнилося.
У Греції: Вартість зведення будівель з 2008 року не змінилася. Зростання цін на деякі будівельні матеріали компенсується зниженням вартості робочої сили.

пайова будівництво

У Росії: У Росії діє федеральний закон, що захищає права учасників пайового будівництва. Проте, на ринку зустрічаються випадки обману пайовиків, заморозки або суттєві затримки термінів здачі проекту в експлуатацію.
У Греції: Тут відсутнє поняття «пайове будівництво». При покупці нерухомості на стадії котловану покупець набуває конкретний об'єкт, а не частку в проекті. У цьому випадку договір купівлі-продажу супроводжується додатком, де докладно описуються зобов'язання забудовника. Оплата здійснюється відповідно до ходом робіт. Таким чином, при порушенні термінів власники можуть самостійно добудувати об'єкт. З огляду на, що проекти в Греції значно дрібніші, ніж, скажімо, в Москві, технічні проблеми з добудовою вирішуються легко, та й виникають вони вкрай рідко. Тому в Греції відсутня проблема з ошуканими пайовиками.
Автор Ольга Петегіріч
Фото Flickr: Martin Belam, Plc Basement
Редакція дякує Вадима Дольменідіса з компанії Greece Invest за допомогу в підготовці матеріалу.

Умови цитування матеріалів Prian.ru

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online