Парламентські вибори в Греції: впевнено перемагають радикальні ліві

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Результати попереднього підрахунку голосів свідчать, що радикальні ліві впевнено перемогли на дострокових парламентських виборах в Греції Результати попереднього підрахунку голосів свідчать, що радикальні ліві впевнено перемогли на дострокових парламентських виборах в Греції. Зміна влади може істотно змінити політичний курс Греції.

За результатами підрахунку 43 відсотків голосів, перемогу на дострокових пардаментськіх виборах в Греції з великим відривом перемагає коаліція радикальних лівих СІРІЗА, повідомляє інформагентство dpa. Партія Алексіса Ціпрас набирає 35,8 відсотків голосів виборців і може розраховувати, за попередніми прогнозами, на 149-151 місць в новому парламенті. Для того, щоб отримати абсолютну більшість, необхідно отримати 151 мандат.

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас визнав поразку і привітав Алексису Цірпаса з перемогою. Очолювана ним консервативна політична сила "Нова демократія" набирає 28,4 відсотків голосів.

Читайте також: Вихід з єврозони: доля Греції на кону політичної гри

Таким чином, 40-річний Алексіс Ціпрас може стати наймолодшим прем'єр-міністром Греції за останні 150 років. "Це, схоже, історична перемога, подія, яка стосується не тільки греків", - зазначив представник СІРІЗА Панос Скоурлетіс.

Реформи в Греції. Від результатів дострокових парламентських виборів в значній мірі залежить подальший політичний курс країни і доля майбутньої соціальної політики і грецьких борогови зобов'язань, а також перебування Греції в Єврозоні. Лідер радикальних лівих Алексіс Ціпрас раніше заявляв, що в разі перемоги має намір домовлятися з міжнародними кредиторами про списання боргів.

Реагуючи на попередні дані щодо результатів виборів, глава німецького Бундесбанку Йенс Вайдманн висловив надію, що Греція продовжить курс реформ і після зміни влади. "Зрозуміло, що Греція і надалі потребуватиме підтримки в рамках програми допомоги. І це, звичайно, означає, що така програма може існувати тільки в разі, якщо домовленості будуть дотримані", - зазначив Вайдманн в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає інформагентство dpa. "Я сподіваюся, що новий грецький уряд не буде давати ілюзорних обіцянок, яких країна собі не може дозволити", - додав він.

Читайте також: Греція не поспішає передавати держмайно іноземним фірмам

Однак, не дивлячись на лідерство лівих радикалів, п про попередніми даними, Коаліція радикальних лівих сил СІРІЗА не отримає абсолютну більшість в парламенті Греції.

Коаліція радикальних лівих сил СІРІЗА отримує переконливу перемогу на позачергових парламентських виборах в Греції, проте не зможе самостійно формувати уряд. Про це в ніч на понеділок, 26 січня, повідомляє міністерство внутрішніх справ країни. За результатами підрахунку 99,8 відсотка голосів СІРІЗА отримує 36,3 відсотка голосів виборців.

За оцінкою агентства dpa, такий результат забезпечує СІРІЗА 149 або 150 місць в парламенті. Таким чином, коаліції, очолюваної Алексісом Ціпрасом, може не вистачити всього одного депутатського мандата, щоб отримати право самостійно сформувати уряд.

При цьому представники СІРІЗА вже оголосили, що склад нового кабінету міністрів буде оголошено не пізніше середи, 28 січня. Як повідомляє агентство Reuters, очікується, що вже 26 січня Алексіс Ціпрас принесе присягу як новий прем'єр-міністр країни. На той же день заплановані зустрічі політика з лідерами кількох невеликих партій - Ціпрас намір отримати їх підтримку і обговорити питання участі в уряді країни. Зокрема, очікується, що 26 січня Ціпрас проведе переговори щодо створення коаліції з лідером невеликої партії "Незалежні греки", яка може отримати 13 місць в новому парламенті, повідомляє агентство AP.

Кінець політики економії. Одночасно СІРІЗА вже заявила про намір проводити переговори щодо накладених на країну міжнародними кредиторами зобов'язань. "Мандат грецького народу замикає коло економії", - заявив Ціпрас, виступаючи перед тисячами виборців, які підтримали СІРІЗА на позачергових парламентських виборах.

За його словами, греки віддали голоси за "завершення руйнівного курсу економії". Новий уряд запропонує нові плани реформ і виробить разом з міжнародними кредиторами спільне рішення для уникнення суперечок, пояснив Ціпрас.

Лідер фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Томас Опперманн застеріг СІРІЗА від скасування зобов'язань Греції перед донорами, повідомляє Reuters. "Новий грецький уряд також зв'язаний зобов'язаннями з ЄС і" трійкою "(" трійка "кредиторів у складі МВФ, ЄЦБ та Єврокомісії. - Ред.), - заявив він в інтерв'ю газеті Rheinische Post, яка вийшла в світ 26 січня. Опперманн переконаний, що новий грецький уряд зобов'язаний провести структурні реформи. "Вони включають в себе реформу податкового відомства та боротьбу з корупцією і непотизму", - підкреслив німецький політик.

Міністр фінансів Баварії і член Християнсько-соціального союзу Маркус Зедер закликав донорів "трійки" продемонструвати послідовність в переговорах з новим грецьким урядом. "Всі подальші виплати залежать від того, виконають Афіни необхідних умов", - підкреслив Зедер в інтерв'ю Spiegel Online. На думку політика, списання боргів Греції або поступки даний час є економічно недоцільними. Він також переконаний, що питання про вихід Греції з Єврозони зараз не актуально. "Однак зрозуміло, що Німеччина більше не буде нести цей тягар", - зазначив Зедер.

У свою чергу, глава Інституту економічних досліджень DIW Марсель Фрацшер вважає результати виборів в Греції "поганою новиною" для Європи і Греції. "Навіть якщо СІРІЗА хоче залишити Грецію з євро, залишається багато невизначеності щодо майбутнього курсу грецького уряду", - зазначив він в коментарі газеті Rheinische Post. У той же час аналітик вважає малоймовірним вихід Греції з Єврозони. Втім, якщо це все ж станеться, "це може відбитися на всій Європі", переконаний він.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online