РАО ЕС Сходу і Уряд Якутії домовилися про будівництво сонячної станції потужністю 4 МВт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Голова Уряду Республіки Саха (Якутія) Галина Данчікова і генеральний директор ВАТ «РАО Енергетичні системи Сходу» Сергій Толстогузов 27 червня 2013 року підписали угоду про взаємодію у сфері розвитку відновлюваних джерел енергії

Голова Уряду Республіки Саха (Якутія) Галина Данчікова і генеральний директор ВАТ «РАО Енергетичні системи Сходу» Сергій Толстогузов 27 червня 2013 року підписали угоду про взаємодію у сфері розвитку відновлюваних джерел енергії. Підписання даної угоди стало одним з практичних результатів проходить в Якутську Міжнародної конференції «Відновлювана енергетика в ізольованих системах Далекого Сходу Росії».


Згідно з документом, сторони будуть взаємодіяти в рамках проекту з будівництва сонячної електростанції потужністю 4 МВт в п. Батагай Верхоянського улусу, яке заплановане на 2014-2015 роки.
"Це по суті безпрецедентний проект для Росії, таких масштабних сонячних електростанцій ще тут не було, хоча в світі аналоги існують вже давно. 4 МВт - це потужна електростанція, сонячні панелі якої займуть значну площу. Для нас вкрай важливо було підписати угоду і почати реалізовувати цей проект саме в Якутії, де є всі необхідні умови ", - заявив С. Толстогузов.
Відповідно до угоди РАО ЕС Сходу забезпечить контроль реалізації проектів ВДЕ, вибере проектні, підрядні організації, постачальників обладнання та матеріалів, а також виконуватиме вимоги природоохоронного законодавства при розміщенні, проектуванні і будівництві об'єктів.
У свою чергу Республіка Саха (Якутія) надасть холдингу сприяння за погодженням з Регіональної енергетичної комісією РС (Я) і підписання тарифних угод по кожному з проектів, що реалізовуються ВДЕ, стане здійснювати консультаційну та методологічну підтримку, а також направляти в ВАТ «РАО ЕС Сходу» інформацію про потенційних інвесторів.
Учасники заходу висловили сподівання, що підписання угоди активізує спільну роботу і дасть якісний поштовх розвитку альтернативної енергетики в Якутії.

джерело: News.Ykt.Ru

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online