У Луганській обласній юнацькій бібліотеці з'явився контейнер для використаних батарейок »Новини Луганська і Луганської області. Луганські новини сьогодні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Луганська обласна бібліотека для юнацтва підтримала екологічну ініціативу газети Східний Кур'єр по збереженню навколишнього середовища від шкідливого впливу батарейок і акумуляторів, які вимагають спеціальної утилізації Луганська обласна бібліотека для юнацтва підтримала екологічну ініціативу газети "Східний Кур'єр" по збереженню навколишнього середовища від шкідливого впливу батарейок і акумуляторів, які вимагають спеціальної утилізації. В холі бібліотеки з'явився спеціальний контейнер для збору відпрацьованих батарейок. Коли контейнер наповниться, батарейки будуть спрямовані на переробку. На Львівському заводі «Аргентум» їх не просто безпечно утилізують, а ще й зможуть добути з них корисні елементи. Одна батарейка - це джерело таких цінних матеріалів, як цинк, марганець, нікель та інші сполуки. А одна батарейка, викинута на сміття, забруднює 20 кв. м землі або 400 л води.

Першими свій «внесок» зробили самі співробітники. Ольга зазначає: «Я не раз задавалася питанням, куди можна здавати непотрібні батарейки і чи потрібно це робити взагалі? А коли дізналася, що у Львові є спеціальний завод, який може переробити тонну пальчикових батарейок, відразу принесла їх в бібліотеку. Нехай шкоди для міста стане менше! »

Заступник директора Ірина Морозюк запевняє, що, приносячи батарейки в бібліотеку, луганчани проведуть час з користю. В кінці липня на абонемент надійшла свіжа художня література - кожен вибере книгу за смаком і для всієї родини. У холі 2 поверху можна побачити Луганщину очима молоді, познайомившись з творчими роботами юнаків і дівчат - учасників IV Обласний фольклорно-генеалогічної експедиції «Слідами минуло поколінь», а у відділі мистецтв - з виробами слобожанської палацовий розпису вчителя образотворчого мистецтва Старобільської гімназії Тетяни Гоженко (кухонні досточки, дитячі іграшки, шкатулки та інші). Бібліотека відкрита для всіх, хто бажає побути в прохолодному затишному місці і, піймавши вільний WI-FI, знайти відповідь на будь-яке питання або погортати сторінки в «Однокласниках» або «В Контакте».

Зазирни в бібліотеку - здай батарейку!

Наша адреса: м Луганськ, вул. Тараса Шевченка, 4. Ми працюємо щодня з 10.00 до 18.00, крім суботи, у неділю - з 10.00 до 17.00.


Ольга зазначає: «Я не раз задавалася питанням, куди можна здавати непотрібні батарейки і чи потрібно це робити взагалі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online