Рада узаконить свавілля Нацради з питань телебачення і радіомовлення, - експерт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Штрафувати телеканали і провайдерів навіть без попередження - таке право на законодавчому рівні може отримати Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, передають   112

Штрафувати телеканали і провайдерів навіть без попередження - таке право на законодавчому рівні може отримати Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, передають 112.ua . Закон з такими нормами депутати прийняли в першому читанні: за - 250, проти - 3.

Автор законопроекту, народний депутат і екс-заступник голови Нацради з ТБ Григорій Шверк вважає, що документ наведе порядок в інформаційному просторі. Однак деякі народні депутати вже заявили: прийняття закону в другому читанні дозволить регулятору тиснути на телеканали.

"Це спроба влади управляти каналами. Це спроба влади поставити їх під повний контроль, хоча він і так сьогодні тотальний ... Тому ми цей законопроект підтримувати не будемо, і ми вимагаємо відправити у відставку контрольований владою Нацрада", - заявив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко .

Юрист телеканалу "112 Україна" Василь Сметана вважає: "Якщо раніше необхідно було спочатку попередження, тільки потім штраф, то тепер по деяким порушенням - а це дуже розпливчасте формулювання - може відразу застосовуватися штраф. Без попередження. Тепер, також по розпливчастим формулюванням цього закону , можна без штрафу відразу застосовувати санкцію звернення до суду з метою анулювання ліцензії. Я б назвав цей законопроект "Про узаконення беззаконня Нацради".

Раніше глава Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на засіданні парламентського комітету з питань свободи слова зажадав наділити його відомство повноваженнями позбавляти телеканали ліцензій за розпалювання ворожнечі .

Також в Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики обговорюється законопроект, яким пропонується зобов'язати українські телеканали випускати новини виключно або переважно українською мовою .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online