Дві нові станції метро отримають назви "Ржевська" і "Шереметьєвський"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Сергій Фадеічев

Проектовані станції метро Третього пересадочного контуру "Мар'їна Роща" і "Ризька" отримають нові назви. Про це заявив заступник мера Москви з питань соціального розвитку, голова Комісії з перейменувань Леонід Печатников, передає кореспондент M24.ru з засідання уряду Москви.

"Мар'їна Роща" отримає назву "Шереметьєвський", а "Ризька" стане "Ржевской". В даний час станції метро з назвами "Мар'їна Роща" і "Ризька" вже існують - перша є кінцевою на Люблінсько-Дмитрівській лінії, друга - одній зі станцій Калужско-Ризької лінії. Крім того, "Ржевська" - це також і назву залізничної станції поряд з Ризьким вокзалом.

"Проектованої проїзду номер 6281 пропонується присвоїти назву Битцевский проїзд", - також зазначив Печатников. Проектованому проїзду №3879 присвоєно назву вулиця Академіка Ласкоріна.

Варто відзначити, що останнім часом в столичному метрополітені намагаються уникати "дублювання" назв станцій. За радянських часів станції метро нерідко отримували один і той же назву, якщо були пов'язані між собою пересадкою. Так, наприклад, в підземці три станції метро "Київська" (Кільцева, Арбатсько-Покровська і Филевская лінії) і дві "Курських" (Кільцева і Арбатсько-Покровська).

При цьому, "подвійні" назви мають і ніяк не пов'язані один з одним станції Арбатсько-Покровської та Филевской ліній - "Арбатська" і "Смоленська" (є і на тій, і на іншій гілці). На думку ряду гостей столиці, "дублювання" назв викликає плутанину.

Посилання по темі

Третій пересадочний контур (ТПК) з'єднає існуючі радіальні і перспективні хордові лінії на відстані декількох кілометрів. Нове кільце дозволить до 2020 року зв'язати між собою околиці Москви. Всього належить побудувати 28 станцій.

Загальна протяжність ділянки від "Ділового центру" до "Петровського Парку" (станції "Діловий центр", "Шелепіха", "Хорошевський", "Ходинському Поле" і "Петровський Парк") складе 10 кілометрів.

Повністю ТПК введуть в експлуатацію в 2019 році. Загальна протяжність "другого кільця" метро складе 58,6 кілометра.

сюжет: метро 2020

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online