Як економити воду в квартирі: корисні поради

  1. Спосіб №1. Економія води в туалеті
  2. Спосіб №2. Економія води в ванною і душовою
  3. Спосіб №4. Скорочення витрат води при збиранні і пранні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

Більшість росіян при оплаті комунальних послуг стикаються з тим, що по квитанції рахунок за воду виходить вище інших платежів. В результаті цього багато господинь хапаються за голову, не знаючи, що робити. Високі витрати на ЖКГ б'ють по кишені сімейного бюджету. Основними водозатратнимі приладами вважаються унітаз, ванна, пральна машина, нагрівальний бойлер, посудомийка, теплі підлоги. Розглянемо актуальні способи економії, наведемо практичні рекомендації.

Спосіб №1. Економія води в туалеті

Туалет по праву вважається лідером серед інших водозатратних приладів. Ви помітите, що при економії води в цій кімнаті витрати значно скоротяться.

  1. Зверніть увагу на те, чи має унітаз патьоки в місці стиків з іншими агрегатами. При виявленні таких, негайно усуньте неполадку. По витраті рідини подібні дефекти можна порівняти з відкритим краном.
  2. Провідні фірми-виробники подбали про економію води в туалетній кімнаті. Вони розробили слив для унітазу, який управляється двома кнопками. Перша спускає бак повністю, друга лише наполовину. Скористайтеся цим.
  3. Існує ще один нехитрий спосіб економії. Зменшіть обсяг бочка з допомогою літрової пляшки з водою. Наповніть тару рідиною і помістіть в порожнину унітазу. Бак швидше наповниться, а значить, витрата води стане істотно менше.

Спосіб №2. Економія води в ванною і душовою

  1. Коли люди проводять гігієну, пріоритетом є економія саме гарячої, а не холодної води. Щоб домогтися максимального результату, потрібно виключити часте купання у ванні. Віддавайте перевагу душу, так як витрата води в даному випадку значно знижується.
  2. Під час водних процедур з середнім натиском витрачається приблизно 13-14 л. рідини в хвилину. Душ тривалістю чверть години витрачає набагато менше води, ніж наповнена ванна. Також існує безліч душових насадок на кран, які, в свою чергу, призначені для економії води. Установка примочки знизить витрата до 5-6 літрів за хвилину. Принцип дії насадки досить простий: вода розсіюється всередині пристосування, тому процес не погіршується.
  3. Поставте змішувач з одним важелем, який відразу змішує 2 потоку води (гарячу і холодну), мінімізуючи витрати. Наочно помістіть пам'ятку про економію води в будинку. Це послужить постійним нагадуванням для домочадців, які часто не прагнуть економити кошти родини (молодше покоління).
  4. Не забувайте перекривати воду, коли ви їй не користуєтеся. Це необхідно робити в момент чистки зубів, гоління, полоскання рота, умовно скрабом і інших косметичних процедур. Якщо говорити про показники, перерахованими методами можна заощадити до 12 кубометрів води на рік.

Спосіб №3. Економна витрата води при готуванні і миття посуду

Економна витрата води при готуванні і миття посуду

  1. Господині миють посуд кожен день, в цьому випадку важливим аспектом є економія гарячої води. Наприклад, посудомийні машини, незважаючи на свої значні розміри, дозволяють економити витрати рідини до 13 разів. Для ручного миття потрібно близько 50 літрів, а при використанні посудомийки буде потрібно всього 15 літрів з чималою кількістю посуду.
  2. Також існує спеціальна насадка на кран, яка розділяє і розпорошує воду, змішує з повітрям, тим самим скорочуючи витрати. Намагайтеся мити посуд в два етапи: насамперед гарненько намильте посуд і видаліть залишки їжі в окремому тазі або частіше. Далі ретельно змийте мильний розчин під тонким струменем води.
  3. Для вживання очищеної води підійде установка фільтра безпосередньо на сам кран. Спосіб вважається набагато ефективніше, ніж у випадку з окремим глечиком. У процесі приготування їжі очистіть відразу всі необхідні овочі, потім обмийте їх одним махом.

Спосіб №4. Скорочення витрат води при збиранні і пранні

  1. При пранні білизни намагайтеся завантажувати максимальну кількість речей. Скоротіть графік вологого очищення одягу до мінімуму. Вибирайте на машинці коротші програми (близько 15 або 30 хвилин), вони повинні підходити по типу виробів (шовк, бавовна, шерсть, льон та ін.).
  2. Як було згадано раніше, коли відкритий кран, в хвилину витікає більше 12 літрів води. При прибиранні квартири не забувайте про даному аспекті. Закривайте кран під час кожного полоскання ганчірок. Через місяць ви наочно побачите, як знизилися витрати на воду за виписаними квитанціями.
  3. Зверніть увагу, чи присутні бювети / колодязі поряд з тим місцем, в якому ви проживаєте. Використовуйте додаткові джерела води, не нехтуйте ними. Такий хід допоможе вам провести прибирання без додаткових витрат. Мало хто знає, але колодязна вода в більшості випадків набагато краще, ніж всіма відома бутильована.
  4. Людям, які проживають в приватних будинках, варто звернути увагу на дощові відливи. Як правило, пристосування встановлюється під дахом. Коли випадає велика кількість опадів, що скупчуються їх у відра або баки. Після цього поливайте дощовою водою рослини або використовуйте склад для чорнового миття автомобіля.

Спосіб №5. Економія води за допомогою водомірів

  1. Щоб економити воду при встановлених в квартирі лічильниках, важливо виявити кількість зареєстрованих громадян і кількість проживаючих за фактом людей в конкретному приміщенні. Як правило, установка водомірів вважається нелогічною, якщо в квартирі живе велика сім'я, яка тут не зареєстрована.
  2. Залежно від виду будови, на одного мешканця людину припадає близько 175 л. на добу, що еквівалентно 525 л. рідини на сім'ю з 3 чоловік. З цієї причини установка водомірів нерентабельна в тому випадку, якщо житлове приміщення використовується для здачі орендарям (квартирантам).
  3. Економія води буде суттєвою лише в тому випадку, якщо в квартирі зареєстровано, наприклад, 5 осіб, а за фактом проживає троє. Якщо ви вирішили встановлювати лічильники, перед процедурою вирахувати фактичну витрату на одну людину, лише потім приймайте рішення.
  4. Якщо на вас двох припадає близько 150 л. на добу, має сенс встановити водоміри. Такий хід дозволить значно заощадити сімейний бюджет, адже, по суті, на одного мешканця виділяється близько 175 л. води

Спосіб №6. Економія води за допомогою перевірки на протікання

  1. Якщо ви прийшли до рішення економити воду, насамперед займіться банальної перевіркою на протікання. Огляньте всю сантехнічну і водопровідну магістраль на наявність видимих ​​пошкоджень.
  2. Перекрийте звичайні крани на кухні, у ванній кімнаті і туалеті. Скористайтеся водним індикатором для перевірки руху рідини: якщо течі немає, він залишиться нерухомим.
  3. Запишіть показання водоміра і обмежте використання рідини на деякий час. Якщо показники співпадуть, це говорить про те, що сантехнічні вузли знаходяться в цілісності.
  4. Проведіть експеримент з барвником. Насипте порошок в бачок туалету: якщо після закінчення 30 хвилин на внутрішній стінці вироби з'явиться фарба, в приладі є витік води. В такому випадку в місяць витрата води збільшується на 50 л.
  5. Коли приходить час платити за рахунками, кожен раз цікавтеся у працівників комунальних служб, які не піднялися ціни на їхні послуги. Таким чином ви зможете приймати правильні рішення про економію води.

Питання економії води в квартирі і будинку завжди був актуальним. Найбільш витратними вважаються ванна і туалетна кімната, на другому місці розташовується кухонний кран. Використовуйте спеціальні насадки і змішувачі одних важелів, спробуйте змінити конструкцію лічильника або встановити на нього магніт. Домовтеся з домочадцями, що відтепер економія води для вас в пріоритеті.

Відео: як економити воду вдома

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online