Британія обурена відмовою Китаю приймати відходи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Створено 04.01.2018 16:41 Natali

2018 16:41 Natali

Більше 20 років Китай по суті був пластикової звалищем декількох країн, в тому числі і Великобританії . Тепер ці двері зачинено, і ніхто не знає, що робити.

Китай більше не хоче бути світовою звалищем. Протягом останніх двадцяти років країна імпортувала величезна кількість відходів пластмаси з країн, включно зі Сполученими Штатами, Сполучене Королівство і Японію. Але в минулому році вона оголосила, що більше не буде цього робити. Заборона на імпорт пластмаси вступив в силу з 1 січня 2018 року.

«Минулого літа китайський уряд оголосив про намір припинити імпорт 24 видів твердих відходів до кінця року, включаючи пляшки з поліетилентерефталату (ПЕТ), інші пластикові пляшки, контейнери і всю макулатуру в кампанії проти ян Ладжі або« чужого сміття ».

Це рішення стало величезним ударом для Великобританії зокрема, яка близько двох третин свого відпрацьованого пластику відправляла до Китаю.

З 2012 року Великобританія відправила до Китаю понад 2,7 мільйона тонн пластику.

З 2012 року Великобританія відправила до Китаю понад 2,7 мільйона тонн пластику

Recoup, британська благодійна організація, що працює над просуванням переробки сміття в Великобританії, звинувачує уряд в тому, що воно не робить ніяких дій, коли це потрібно.

У їхній статті підкреслюється, що ще в 2008 і 2012 роках з'явилися ознаки того, що китайський ринок може бути в кінцевому підсумку обмежений, але Великобританія нічого не зробила з цього приводу. Міністр навколишнього середовища Майкл Гоув (Michael Gove) визнає, що він «не знає, який вплив це матиме», і «ще не думав над цим».

Тепер, коли заборона набула чинності, міські ради намагаються зрозуміти, що робити в ситуації, що склалася. Сміття вже накопичується.

«Якщо ви пройдете по околицях нашого району, то зможете побачити наслідки. Пластик накопичується, і якщо ви повернетеся в ці місця через пару місяців, ситуація буде ще гірше », сказав Саймон Еллін (Simon Ellin) з Асоціації по переробці Великобританії.

Мабуть, деякі компанії з переробки припинили доставку свого пластика в Китай на початку осені, побоюючись, що він не прийде до крайнього терміну.

Чиновники говорять про необхідність будувати більше сміттєспалювальних заводів, але це не є стійким рішенням.

«Спалювання - неправильне рішення», поділилася в своєму інтерв'ю Бі-бі-сі Луїза Енд (Louise Edge) з Грінпіс. «Це високовуглецева невідновлювальна форма виробництва електроенергії, яка створює токсичні хімічні речовини і важкі метали. Якщо ви будуєте сміттєспалювальні заводи, це створює ринок на наступні 20 років для одноразових пластмас, саме те, що нам потрібно зараз скоротити ».

Полігони відходів теж не варіант. Пластмасове сміття складується, але не руйнується, займає цінне простір і вилуговує токсичні хімікати.

Уряд Великобританії в даний момент обурене рішенням Китаю , Але ці серйозні зміни можна також розглядати як прекрасну можливість знайти принципово новий підхід до роботи з вторинною сировиною.

Замість того, щоб панікувати і шукати короткострокові рішення, Британія повинна глибоко задуматися про те, яку ефективну економіку, чисте довкілля і міста вона хоче мати. Великобританія повинна «припинити очищати свою бруд». Позиція Китаю була зручною, поки вона влаштовувала всіх, але тепер прийшов час зіткнутися з наслідками нашої зручною залежності.

Facepla.net за матеріалами: telegraph.co.uk

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online