Житомир.info | «5 канал» згортає свою роботу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«5 канал», підконтрольний народному депутату Петру Порошенку, згортає кореспондентську мережу в регіонах і закриває деякі телепроекти. За даними співробітників «5 каналу» (каналу «чесних новин»), скорочення проектів і штату в регіонах пов'язане з недостатнім фінансуванням. За інформацією інсайдерів, бюджет каналу на наступний рік в кращому випадку буде затверджений на рівні попереднього.

Олександр Боль, екс-керівник регіональної кореспондентської мережі «5 каналу», зазначив, що хоча офіційно скорочення корпунктів ще не оголошено, але в планах менеджменту закрити 6 з 9. «Проводиться ревізія корпунктів. Ідея така, щоб перейти на систему стрингерів, тобто на гонорари », - розповів він. За його даними, планується зберегти корпункти тільки в тих регіонах, де є пересувні телестанції - Сімферополі, Львові та Донецьку. Біль говорить, що зміст 6 корпунктів, що включає в себе витрати на зарплату, оренду транспорту, бензин, оренду приміщення, телефон, Інтернет, техніку, щомісячно обходиться менш ніж в $ 10 тис. «Об'єктивно - це копійки. Думаю, причина скорочення - брак грошей в загальному на каналі », - уклав Біль.

Як зазначив ще один співробітник «5-го» на умовах анонімності, зараз канал використовує внутрішні резерви. «Розраховувати на те, що з'являться нові ведучі або нові зірки - важко», - сказав інсайдер. Більш того, вже відомо, що закрита авторська програма Єгора Соболєва «Чи на 5?». Однак, як зазначив сам автор телепроекту, закриття програми не пов'язане з фінансовими проблемами. «Ми небюджетна організація, дотації нам не потрібні», - каже Соболєв.

Засновник каналу Петро Порошенко вчора виявився недоступним для коментарів. Його прес-секретар Ірина Фриз зазначила що телеканал «це окрема структура, яка функціонує самостійно. Вся інформація про бюджет є на каналі », - уточнила вона.

У той же час Юрій Стець, генеральний продюсер «5 каналу», повідомив, що остаточно бюджет на 2007 рік буде розглядатися 15 грудня Рахунковою комісією. «Яка буде затверджена сума, я поки не знаю», - зазначив він. За його словами, навіть якщо фінансування каналу в 2007 році залишиться на рівні торішнього, канал зможе функціонувати без проблем. «Хоча, звичайно, це не буде бюджет розвитку», - визнав Стець. При цьому він запевнив, що не обізнаний про можливе скорочення регіональних корпунктів, а також ряду програм каналу.

У свою чергу, Олександр Боль підкреслює, що, навіть закривши корпункти, істотно заощадити власникам каналу навряд чи вдасться. «Один телесюжет в середньому це $ 100-150, але ці гроші все одно доведеться платити стрингерам при набагато меншому якість продукту», - підсумовує він. Експерт зазначає, що корпункти практично всіх телеканалів є дотаційними, однак канали йдуть на це, щоб отримувати якісні новини.

Костянтин Квурт, виконавчий директор дослідницької компанії «Інтерньюз-Україна», вважає, що канал не зможе розвиватися без збільшення бюджету. «Потреби у каналу більше, ніж зможуть забезпечити ті гроші, які приносить просто реклама», - зазначив він. Квурт впевнений, що «продукт« 5 каналу »хороший для 2003 року і зараз він стає неконкурентоспроможним». «Якщо не буде інвестицій, то буде ще один канал, втрачений для суспільства», - припускає він.

«5 канал» включає в себе ТРК «Експрес-інформ» і ТРК «НБМ».

"Дело"

http://obkom.net.ua

Більш того, вже відомо, що закрита авторська програма Єгора Соболєва «Чи на 5?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online