Курс долара - російська валюта руйнується

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рубль увійшов в топ-5 найбільш вразливих за версією Bloomberg

Рубль увійшов в топ-5 найбільш вразливих за версією Bloomberg. При цьому він опустився нижче рівня більшості африканських країн. Найімовірніше курс долара в Росії поповзе вгору, не дивлячись на вжиті заходи, в тому числі рекордне вилучення рублів у банків. Експерти оцінюють реальний курс долара в 70-75 рублів. Банк Росії збільшив обсяг операцій з вилучення рублевої ліквідності у банків напередодні довгих вихідних.

В ході депозитного аукціону в суботу ЦБ запропонував банкам розмістити на тиждень вільні кошти на суму 3,27 трильйона рублів. Банки віддали 2,827 трильйона під середньозважену ставку 7,23% річних. Чистий відтік ліквідності склав 200 млрд рублів - на стільки депозити збільшилися в порівнянні з попереднім тижнем.

У вівторок ЦБ також проводив тижневий аукціон, за підсумками якого забрав із системи 2.627 Blog Entries: трлн рублів. Загальний обсяг вилучень по депозтним операціями досяг більш ніж 5,454 трлн рублів.

Наступного тижня відбудуться засідання світових центробанків, включаючи ЄЦБ і ФРС США, які «по-видимому додадуть волатильності на валютний ринок», пояснює Кравченко.

Федрезерв, як очікується, знову підвищить ключову ставку до 1,75-2% річних, а ЄЦБ оголосить остаточний термін завершення програми скупки активів, в рамках якої в фінансову систему за 3 роки було закачано понад 2 трильйонів євро безкоштовної ліквідності.

Підвищення доларових ставок обіцяє рублю подальше ослаблення: скорочення розриву між прибутковістю інструментів в рублях і в доларах провокує відтік капіталу з російського ринку, який посилюється тим, що ралі цін на нафту видихається, каже начальник операцій на фондовому ринку «Фрідом Фінанс» Георгій Ващенко.

Вмененная волатильність валют Туреччини, Бразилії, Мексики, Росії та Південної Африки показує максимальне зростання в світі в цьому кварталі, який став найгіршим для валют країн, що розвиваються з часів з шокової девальвації в Китаї в третьому кварталі 2015 року.

Очікування трейдерів опціонами щодо коливань валют ЕМ виросли до піку з березня 2017 року, а індекс волатильності від JPMorgan Chase & Co. показує гіршу динаміку за перше півріччя з 2013 року. Велика частина зростання припадає на валюти Латинської Америки, ЕМ Європи, Близького Сходу і Африки.

  • Турецька ліра показала найгірший результат - показник місячної волатильності підскочив на 159 відсотків і знаходиться у самого високого рівня з січня 2009 року
  • Показник волатильності в Бразилії піднявся на 72 відсотки, наблизившись до річного максимуму
  • Показник коливань в мексиканському песо виріс на 68 відсотків, найкрутіший з листопада 2016 року
  • Волатильність рубля в цьому кварталі збільшилася на 49 відсотків вище, і досягла максимального рівня з екстреного підвищення ставки в 2014 році
  • Південноафриканський ранд зафіксував 42-відсотковий ріст волатильності, або найбільший квартальний ріст з червня 2013 року

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online