Затверджено вимоги до карт і планів, що є картографічною основою ЕГРН, а також до періодичності їх поновлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наказом Мінекономрозвитку Росії від 13 листопада 2015 р № 848 затверджені вимоги до карт і планів, що є картографічною основою Єдиного державного реєстру нерухомості (далі - ЕГРН), а також до періодичності їх поновлення (далі - Наказ № 848) Наказом Мінекономрозвитку Росії від 13 листопада 2015 р № 848 затверджені вимоги до карт і планів, що є картографічною основою Єдиного державного реєстру нерухомості (далі - ЕГРН), а також до періодичності їх поновлення (далі - Наказ № 848). Документ зареєстрований в Мін'юсті Росії 15 грудня 2015 за № 40095.

Відповідно до Федерального закону від 13 липня 2015 р № 218-ФЗ «Про державну реєстрацію нерухомості», який набирає чинності з 1 січня 2017 р буде сформований ЕГРН, який об'єднає відомості, що містяться в даний час в Державному кадастрі нерухомості (далі - ГКН) і Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно та угод з ним.

У ЕГРН в якості картографічної основи будуть використовуватися карти і плани диференційованого масштабу для різних типів місцевостей.

Визначено, що карти і плани, які є картографічною основою ЕГРН, будуть створюватися на територію кадастрового округу, кадастрового району або кадастрового кварталу. Їх картографічною основою будуть:

- для території населених пунктів - фотоплани (ортофотоплани) і (або) цифрові топографічні плани масштабу 1: 2000; при їх відсутності допускається використовувати масштаб 1: 5000 і 1: 10000;

- для окремих територій за межами населених пунктів (економічно освоєних територій, територій підвищеного ризику виникнення надзвичайних ситуацій, прикордонних територій) - фотоплани (ортофотоплани) і (або) цифрові топографічні карти масштабу 1: 10000 та масштабу 1: 25000; при їх відсутності допускається використовувати масштаб 1: 50000;

- для інших територій за межами населених пунктів - цифрові топографічні карти масштабу 1: 50000, 1: 100000.

Зазначені карти і плани повинні містити відомості про наступні об'єкти:

- гідрографія і гідротехнічні споруди;

- населені пункти;

- промислові, сільськогосподарські і соціально-культурні об'єкти;

- дорожня мережа і дорожні споруди;

- рослинний покрив і грунти (деревна, чагарникова, трав'яниста рослинність, рілля, болота, інші землі (піски, кам'янисті розсипи, порушені землі тощо);

- Державний кордон Російської Федерації;

- найменування географічних об'єктів.

Періодичність оновлення карт і планів складає:

- для населених пунктів з чисельністю понад 50000 чоловік - 5 років і більше, але не рідше ніж 1 раз в 10 років;

- для інших територій - 7 років і більше, але не рідше ніж 1 раз в 10 років.

Наказ № 848 вступає в силу з 1 січня 2017 г. При цьому буде визнаний таким, що втратив чинність, наказ Мінекономрозвитку Росії від 28 липня 2011 року № 375, яким визначено вимоги до карт і планів, що є картографічною основою ГКН.

З текстом Наказу № 848 можна ознайомитись в додатку до цієї новини.

Матеріал підготовлений провідним юристом відділу містобудівних досліджень і методичного забезпечення ТОВ «ІТП« Град »К.А. кущовий

Матеріали для скачування:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online