218-ФЗ про державну реєстрацію нерухомості 2018 року

  1. Реєстрація та угоди: земельне питання
  2. Як дізнатися про обмеження по операціях?
  3. Захист покупців новобудов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 Июня 2018 г. | АЯКС-Ріелт

Новий федеральний закон під номером 218 змінює ринок будівництва і нерухомості серйозним чином. Фахівці «АЯКС-Ріелт» вирішили прояснити найважливіші зміни для клієнтів компанії і відвідувачів нашого сайту.

Мова в статті піде про діючі поправках і нововведення, які набирають чинності з липня поточного року. Уточнимо: 218-ФЗ про державну реєстрацію нерухомості 2018 р включає положення, що регулюють дії власників, забудовників і третіх осіб, що мають відношення до галузевим процесам.

Реєстрація та угоди: земельне питання

Введено обмеження на торгівлю землею, якщо до єдиного держреєстру нерухомості (ЕГРН) не внесені дані про межі ділянки / ділянок. Нагадаємо, що до 2018 р відомостей, занесених до ГКН / ЕГРП було досить. Тепер законом допускається виключно наявність інформації в ЕГРН.


До моменту публікації відомостей в цьому реєстрі власників ділянок позбавлені права:

  • продавати землю;
  • обмінювати;
  • дарувати;
  • відчужувати землю будь-яким іншим способом на користь третіх осіб.

Чинний ФЗ про державну реєстрацію нерухомості виключає видачу свідоцтва права володіння. Власнику для підтвердження видається виписка з ЕГРН. Вона ж в розширеній формі дозволяє отримати вичерпні відомості про можливості продажу ділянки.

Як дізнатися про обмеження по операціях?

З'ясувати, чи має власник право здійснювати операції з конкретною ділянкою, можна за півгодини. Скористайтеся онлайн-сервісами: їх зараз багато. За скромну суму в межах 500 рублів вам нададуть стовідсотково достовірну інформацію з єдиного реєстру. Ресурсів багато, надійніше за все вибирати з першого десятка видачі: вбийте в пошуковику «виписка з ЕГРН», «закон про державну реєстрацію нерухомості» або щось подібне, підберіть зручну платформу.

Введіть номер земельного наділу з кадастру, почекайте, поки система обробить запит. Другий спосіб - зверніться безпосередньо в підрозділ Росреестра і отримаєте папір на руки. Буде потрібно сплатити державне мито.

Використання онлайн-сервісів дасть переваги:

  • не треба стояти в черзі;
  • виписку оформлять швидко;
  • юридична сила електронного документа і паперової копії на 100% рівноцінна.

Захист покупців новобудов

Нововведення торкнулися не тільки угод із землею, але і сильно вплинули на роботу будівельних компаній в РФ. Закон про нерухомість 2018 року робить ринок більш прозорим і безпечніше для фізичних осіб.

Експерти «АЯКС-Ріелт» радять звернути увагу на важливі положення нового ФЗ:

  1. Девелопери зобов'язані забезпечити будівництва. Чи не грошима пайовиків, а засобами компанії, зарезервованими на рахунку. Заморозити слід не менше десяти відсотків від загальної вартості проектних робіт.
  2. Витрачати гроші пайовиків не дозволять на потреби фірм без обмежень. Тільки 10% бюджету будівництва девелопер зможе направити на рекламу, зарплати менеджерів, комуналку, банківські операції, оренду обладнання. Цільові гроші мають витрачатися за призначенням, вважають автори нового закону про реєстрацію нерухомості.
  3. Загальною «кошика» будівництв не буде. Раніше девелопери створювали піраміди: на добудову першого об'єкта збирали гроші з пайовиків другого. З липня поточного року облік коштів, що надійшли будуть вести окремо, за типовими проектами. І вивести гроші третім особам буде дуже складно без достатніх підстав.
  4. Введено компенсаційні внески: все будуть перераховувати гроші до фонду. Страховий випадок не настав і ЖК добудований? Внески повернуть компанії. Проект заморозили? Пайовик отримає компенсацію (але тільки за 120 «квадратів» купленого житла).
  5. Наказано раз в три місяці оновлювати на сайтах головні відомості: поквартальні звіти, проектні документи, бухгалтерські звіти, терміни будівництва.

Так новий фз про реєстрацію нерухомості 2018 року, захищає населення від проблем з купівлею житла . З будь-яких питань, пов'язаних з угодами за новими правилами, звертайтеся в «АЯКС-Ріелт». Експерти компанії докладніше розкажуть про нововведення і допоможуть уникнути проблем при продажу землі або купівлі первинки.

Як дізнатися про обмеження по операціях?
Страховий випадок не настав і ЖК добудований?
Проект заморозили?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online