План є - грошей немає. Де і коли в Гомелі з'являться нові дитячі садки і школи

  1. Де?
  2. Коли?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для жителів нових мікрорайонів однією з найгостріших проблем стало наявність дитячих садів і шкіл в зоні доступності. Часто складається так, що сім'я переїхала, а дитину припадає водити в той садок або школу, де є вільні місця. TUT.BY дізнався, кому з гомельчан пощастить більше, і в яких нових мікрорайонах заплановані або вже побудовані школи або дитячі сади.

BY дізнався, кому з гомельчан пощастить більше, і в яких нових мікрорайонах заплановані або вже побудовані школи або дитячі сади

Де?

У Новобілицька районі нові дитячі садки і школи з'являться в трьох мікрорайонах - № 94, 96 і 104. Правда, поки це все в перспективі.

У мікрорайоні № 94 з'являться дитсадок на 150 місць і школа на 840 учнів, в 96-му - школа на таку ж кількість людей і два дитячі садки на 150 і 270 місць.

У мікрорайоні № 104 генпланом передбачено два дитсадка та одна школа. Навчального закладу майже на півтори тисячі чоловік та дошкільного навчального закладу поки немає, а ось один сад на 230 місць вже побудований.

У Залізничному районі в найближчі пару років істотно нічого не зміниться. Лише з появою житлової забудови в районі вулиці Федюнинского тут розмістять один дитячий ясла-садок на 230 місць.

Чотири дитячі садки і одну нову школу збудують в Радянському районі обласного центру. Вони з'являться в мікрорайонах № 59 і 59а: один дитсадок в мікрорайоні № 59а, все інше - в 59-го. При чому два дитсадка з трьох в 59-му мікрорайоні будуть вбудованими в житлові будинки. Так само як в будинку, що будується в 19-му мікрорайоні - на першому поверсі багатоповерхівки.

Самим же будуються виявився Центральний район. Тут, в семи мікрорайонах, в цілому повинні заробити 12 дитячих садків і сім шкіл. Частина з них вже є не тільки на паперах.

У мікрорайоні № 16 побудовані школа на 1240 місць і дитячий сад з басейном, розрахований на 300 місць. Ще один такий самий садок поки в перспективі. У 17-му мікрорайоні вже готові дитячий садок-ясла на 330 місць, дитяча кімната в житловий 10-поверхівці та школа для 1728 учнів.

Два дитячих садки з басейном на 190 місць і школа на 1080 учнів будуть будуватися в мікрорайоні № 18.

Частково укомплектований школою (на 930 осіб) та садами 19-ий мікрорайон. Один дитячий садок-ясла з басейном тут вже побудований. Точно такий же, на 230 місць, з'явиться пізніше. Схожа ситуація з мікрорайоном № 20 - два дитсадки і одна школа. Школа на 1 266 учнів побудована, готовий сад на 330 місць, другий в перспективі.

Мешканці мікрорайону № 20а з часом отримають один дитсадок і одну школу - сад на 265 місць з басейном, школу на 930 учнів.

У мікрорайоні № 21 також передбачені один дитячий сад (на 320 місць) і одна школа на 765 місць з басейном.

Коли?

Якщо говорити просто - це нікому не відомо: немає грошей. Терміни будівництва безпосередньо залежать від фінансування. Проте, місце, виділене під школу або садок, запевнили в Управлінні архітектури та містобудування міськвиконкому, не піде під будь-яку іншу забудову і буде чекати своєї черги.

Де?
Коли?
Де?
Коли?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online