перепланування хрущовки

  1. Перший крок перепланування хрущовки.
  2. Варіанти перепланування хрущовки
  3. Варіанти перепланування двокімнатних хрущовок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перепланування хрущовки - відмінний спосіб оптимізації житлового простору. Конструкція у хрущовок типова: несучі фасадні стіни і центральна поздовжня, торцеві і частина поперечних як ядра жорсткості і легкі внутрішні перегородки. Демонтаж таких перегородок (найчастіше цегляних) проводиться швидко і без шкоди для будови. У порівнянні з багатьма іншими типовими спорудами перепланування хрущовки проходить простіше.

Хрущовські споруди замислювалися як тимчасовий варіант з метою поліпшення житлових умов населення. Але фактично навіть початкові серії експлуатуються до цих пір. Досвід показав, що при якісному капремонту розрахунковий ресурс може бути продовжений до 150 років. Життєві реалії такі, що тісні хрущовки, з низькими стелями і поганий звукоізоляцією, поступаються багато в чому сучасним спорудам, затребувані в умовах дефіциту і дорожнечі житла. Ці дво- і п'ятиповерхові будинки становлять 10% від загального житлового фонду по всій Росії.

причини замовити перепланування хрущовки у нас

  1. Досвід більше 10 років від узгодження зносу не несучих стін в квартирі, до реалізації складних проектів.
  2. 182 узгоджених об'єкта. 3-4 виконаних робіт з перепланування щомісяця.
  3. 30% економії при замовленні під ключ: Проектування - Отримання дозволу - Виконання робіт - Узгодження - Оформлення нового паспорта на приміщення.

Перший крок перепланування хрущовки.

Мала кількість несучих стін всередині квартири спрощує підготовку проекту, але якщо вони будуть зачіпатися, то необхідно підготувати технічний висновок або додати розділ щодо посилення прорізів в проект перепланування.

Зателефонуйте нам за тел. +7 (343) 382-47-87 для безкоштовної консультації.

узгодження перепланування з органами БТІ та житлової інспекцією обов'язково, всі майбутні роботи повинні відповідати СНиП. На практиці це означає дотримання вимог до розмірів приміщення, висвітлення і вентиляції. Розробка проекту також обов'язкова при зміні конструкції підлог (випадок об'єднань або розширення санвузла). Приступати до роботи перепланування хрущовки можна тільки після отримання відповідного дозволу.

Варіанти перепланування хрущовки

Основне завдання - раціональне використання простору. Радикально змінити хрущовку не вийде, надто багато законодавчих обмежень. Найпоширеніші варіанти:

- об'єднання санвузла;

- часткове об'єднання кухні і залу;

- відокремлення зони відпочинку.

Власникам однокімнатної хрущовки слід звернути увагу на один нюанс. Якщо вони планують перепланування хрущовки і створити квартиру-студію, наприклад знести стіну між кухнею і кімнатою, то їм доведеться відмовитися від газової плити і колонки. Повністю відмовитися від перегородки не вийде, в квартирі повинно бути житлове приміщення не менше 9 кв. м. з природним освітленням. Повний знос перегородки означає, що єдине приміщення перестає відповідати законодавчим нормам. Вихід: зсувні перегородка або частковий знесення стіни . В цьому випадку відмовлятися від газифікації квартири не потрібно.

А ось доводів проти об'єднання санвузла мало. Його можна частково зрушити в сторону коридору (слідом можна розширити кухонну зону), так з'явиться місце для пральної машинки. Така перепланування хрущовки додає всього 1 кв. м вільного простору, але все решта зони використовуються більш раціонально.

Виділення особистого простору найчастіше досягається шляхом зонування і використання перегородок (зсувних або у вигляді барної стійки). Всі отримані зони будуть невеликі, але цей вихід ідеальний для сімей з дітьми.

Варіанти перепланування двокімнатних хрущовок

Потенціал тут вищий, маса варіантів для творчості. Крім згаданих для однокімнатної квартири способів використовують:

- відхід від суміжній зони шляхом побудови додаткового коридору або перенесення дверних прорізів;

- знесення перегородок і видалення комори;

- об'єднання балкона з кімнатою;

- об'єднання кухні з кімнатою, створення просторій вітальні-студії (прохідна кімната перетворюється в комфортну зону відпочинку).

Слід уникати тісних закутків, вони роблять приміщення незатишним. Кімнати в хрущовках витягнуті і тісні, вітальня прохідна. Перепланування хрущовки дозволяє «розширити» і оптимізувати простір, а значить, поліпшити умови проживання.

Цей процес можна виконати самостійно або довірити фахівцям. У будь-якому випадку результат варто вкладених зусиль!

наше портфоліо

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online