МОЖЛИВІ ВАРІАНТИ планувань КВАРТИР: СХЕМИ І ОПИС

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

14 травня 2014 о 08:35

Читаючи оголошення в розділі "Нерухомість", часто можна зустріти слова: "121 і 97 серія", "Ленпроект", "хрущовка". Розглянемо, що це таке і чим одна серія відрізняється від іншої.

1. СТАЛИНКА

Почнемо з найстарішою серії - так званої сталінської (повнометражки) Почнемо з найстарішою серії - так званої "сталінської" (повнометражки). Головна особливість даної серії в тому, що такий серії насправді немає. Термін "сталінка" закріпився за повнометражними квартирами споруди 30х-початку 50х років минулого століття. Відмінна особливість таких квартир - високі стелі, часто в квартирі кілька балконів, роздільні кімнати, великі площі. Райони забудови такого типу - проспект Леніна, центр міста, початок вул. Гагаріна.

Мають від 4 до 7 поверхів. Стіни побудовані з матеріалу червоний або білий цегла, перектритія - залізобетонні або комбіновані (останні після реконструкції часто замінялися на ж / б). Зовні суворий стиль - ампір, будівлі масивні, міцні, міцні. Парадних (під'їзди) кілька. Квартири зазвичай 1-3 кімнатні. На одному поверсі 3,4 квартири. Планування кімнат: роздільні, стелі 2,95-3,25 метра, підлога - паркет, газова плита. Ліфт часто відсутня (іноді з'являються після реконструкції), смітник відсутній, технічний поверх - коса дах або горище. Будинки з такими плануваннями заповнюють в основному центральні і наближені до них райони.

За часів Сталіна, будувати «аби як» було неприпустимо. Тому ці будівлі до сих пір виглядають фундаментально, монументально, переконливо і довговічне. Навіть комунальні системи таких будинків в більшості випадків знаходяться в дуже хорошому стані. Метражі в «сталінках» різні в цілому великі.

Однокімнатні квартири мають площі 34-42 / 17-23 / 7м.-12м. кв.м.
Двокімнатні квартири мають площі 50-60 / 29-37 / 8м.-12м. кв.м.
Трикімнатні квартири мають площі 69-78 / 41-53 / 8м.-12м. кв.м.

2. хрущовки

Під цим терміном об'єднані п'ятиповерхові будинки споруди 50х-60х років Під цим терміном об'єднані п'ятиповерхові будинки споруди 50х-60х років. Відмінна риса - суміжні кімнати, низькі стелі, чотири квартири на поверсі, суміщений санвузол, маленькі кухні. Квартири бувають 1, 2, 3-х кімнатні. На перших поверхах немає балкона. Єдине непогана пропозиція - двокімнатна квартира має найкраще співвідношення "ціна-якість". Райони забудови в Челябінську - Ленінський і Металургійний райони, ЧТЗ.

Будинки будувалися з середини 50гг. Мають 5 поверхів. Стіни побудовані з матеріалу червона цегла, перектритія - залізобетонні. Зовні суворий стиль, відсутність будь-яких прикрас на фасаді. Парадних (під'їзди) кілька (3-5). Квартири зазвичай 1-3 кімнатні. На одному поверсі 4 квартири. Планування кімнат: 95% суміжних квартир, стелі 2,7м.-2,75, підлога - паркетна дошка, паркет, газова, рідко зустрічаються ще й газові колонки плита. Ліфт відсутній, смітник відсутній, технічний поверх - коса дах або горище.

Площі квартир різні в основному невеликі. Свого часу це житло будувалося рекордними темпами в величезних кількостях і переслідувало тільки одну основну мету - забезпечити якомога швидше, якомога більшу кількість людей дахом над головою. Ця мета була досягнута. Але це позначилося в свою чергу на якості житла.

Однокімнатні квартири мають площі 28-32 / 15-19 / 6 кв.м.
Двокімнатні квартири мають площі 40-46 / 26-30 / 6 кв.м.
Трикімнатні квартири мають площі 54-59 / 39-45 / 6 кв.м.

3. брежневка

Подальший розвиток попереднього проекту. За рахунок зменшення кількості квартир на поверсі до 3 з'явилися більшого розміру кухні і кімнати, роздільні санвузли. Бувають як суміжні, так і роздільні кімнати. Непоганим пропозицією є суміжні двокімнатні квартири (легко переплановуються в роздільні) і однокімнатні. Райони забудови - початок північного заходу, Ленінський район близько трубного заводу.

4 4. СЕРІЯ 464Д

Являє собою панельні п'ятиповерхові будинки. Часто прирівнюється до "брежневка", хоча є праматір'ю 121 серії. Кімнати в квартирах з роздільні, санвузли - теж. Будинки п'ятиповерхові, на одному поверсі три квартири. Район забудови - північний захід від вулиці молодогвардійців, Ленінський район.
Стіни побудовані з матеріалу панель, перектритія - залізобетонні. Зовні багато балконів, Розташовуватися вони можуть як строго по порядку (ними обліплений весь фасад будинку крім стояка вікон під'їзду і сусідніх вікон кухонь). Так і, здавалося б, хаотично, але, якщо придивитися, насправді в шаховому порядку. Парадних (під'їзди) частіше 4 або 8. Квартири зазвичай 1-4 кімнатні. Планування кімнат: практично всі суміжні, суміжно-роздільні, стелі 2,5-2,55 метра, підлога - частіше паркетна дошка, на кухні лінолеум, газова, в будинках споруди після 1980р. рідко зустрічаються і електроплити плита.
Однокімнатні квартири мають площі 34/17 / 7.5 кв.м.
Двокімнатні квартири мають площі 42/27 / 5.5 кв.м.
Трикімнатні квартири мають площі 58/41/6, 68/48 / 7.5, 62/41 / 7.5 кв.м.

5 5. ЛЕНІНГРАДСЬКА СЕРІЯ

Відмітна особливість - маленька кухня (4-6 кв. М). Незважаючи на те, що постійно присутня в оголошеннях, в Челябінську за цим проектом побудовано два будинки. Те, що челябінці називають "Ленпроект", є насправді "челябінським панельним будинком" або ранніми варіантами інших серій.

6. свічку

Правильна назва автору знайти не вдалося. Являє собою дев'ятиповерховий цегляний будинок з одним під'їздом. Відмітна особливість - 8 квартир на поверсі, великі балкони, сміттєпровід, велика кухня. Квартири бувають 1, 2-х кімнатна з поєднаним санвузлом, 2-х кімнатна з роздільним санвузлом, трикімнатна. На думку автора двокімнатна з поєднаним санвузлом є одним з кращих пропозицій по співвідношенню ціна-якість для молодих сімей. Зустріти їх можна в Ленінському районі, районі вокзалу і на початку Північного Заходу.

7 7. КВАРТИРА 121-Й СЕРІЇ

З'явилася в кінці 70-х років. Впроваджена по всій країні. Відмітна особливість - типові плити розмірності 3м 20 см. В подальшому з'явилася поліпшена серія з плитами двох розмірностей (4м 80 см і 3 м 20 см). У будинках цієї серії є ліфт і сміттєпровід, лоджії 2-х розмірів (маленькі для 1 і 2 кімнатних квартир, поглиблені для трикімнатних). Квартири в під'їзді розташовуються в кишенях по 2, в будинках споруди 70х- початку 80х ліфти ходять до останнього поверху, в більш пізніх - до передостаннього. Райони забудови - північний схід і північний захід, практично всі околиці.

8 8. КВАРТИРА 97-Й СЕРІЇ

З'явилася в 80-і роки. Будинок збирається з типових плит размерностей 4,5 м і 3 м. Ця особливість дозволяє розташовувати в під'їзді два типи однокімнатних квартир - в 41 і 34 кв. м. У перших будинках даного типу відсутні балкони на першому поверсі. У під'їздах відсутні "кишені", санвузол, як правило, розташований поруч з кухнею. Ліфт в будинку ходить до передостаннього поверху, над останнім поверхом розташовується технічний поверх, в під'їзді є сміттєпровід. Райони забудови - практично по всьому місту. Через правильно проведеного піару вважається кращою по плануванню серією.

Підведемо підсумок. Кожна серія займає свою нішу на ринку. І кращого вибору не існує. Комусь більше подобається планування, кому-то - кількість кімнат, комусь певний район Челябінська. Вибір завжди залишається за вами.

джерело: http://chel.v-nedv.ru/articles/arhitektura-i-dizajn-interera/vozmozhnye-varianty-planirovok-kvartir-shemy-i-opisanie

Запрошуємо ознайомитися c пропозиціями на виставці «Ярмарок нерухомості», «Ярмарок кредитів. Вклади, заощадження », яка відбудеться 18-21 вересня 2014 року в м Челябінську за адресою Свердловський пр.51 а, Виставковий центр« Мегаполіс », подробиці по телефону: 8 (351) 755-55-10 та на сайті

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online