Дизайн двокімнатної квартири

  1. Ідеї ​​планування двокімнатної квартири
  2. Варіанти стилю інтер'єру
  3. Дизайн двокімнатної квартири в сучасному будинку
  4. Ідеї ​​дизайну інтер'єру маленької квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Один з найбільш затребуваних сегментів нерухомості - це двокімнатні квартири. Простір двокімнатної квартири, навіть малогабаритної в старих будівлях типу П44, П44Т, що мають площу в середньому 44, 46 квадратних метрів, надає достатньо простору для вдалого планування.

Планувальні рішення та ідеї, особливо якщо це дизайн двокімнатної «хрущовки», вимагають ґрунтовного підходу на етапі розробки, щоб проект використання простору був ергономічним, зручним і комфортним. При цьому архітектурна розробка проекту може зайняти більше часу, від чого пізніше буде залежати вибір варіанту стилю інтер'єру.

Ідеї ​​планування двокімнатної квартири

Планування і проект 2-кімнатних квартир на вторинному ринку житла, крім невеликої квадратури 44 або 46 квадратів, мають ряд архітектурних особливостей:

  • вузькі довгі коридори;
  • суміщення санвузла з ванною;
  • маленька площа кухні;
  • низькі стелі;
  • кімнати - сорочечки;
  • наявність глухий площі.

Для того, щоб проект ідеї планування і сам дизайн двокімнатної квартири відповідав умовам раціонального використання житлового простору, майже завжди потрібно перепланування.

Для того, щоб проект ідеї планування і сам дизайн двокімнатної квартири відповідав умовам раціонального використання житлового простору, майже завжди потрібно перепланування

На фото: зонування спальні і вітальні

Проект плану перепланування складається після детального вивчення площі квартири. Велике значення мають технічні параметри самого будинку. В цілому, на попередньому етапі перепланування, враховують ряд основних параметрів:

  • технічні параметри: проект і вік споруди, розташування несучих стін, розташування вікон і наявність балкона;
  • кількість мешканців в квартирі: необхідно врахувати особистий простір для кожного з них, від чого залежать і вимоги до санвузлу, обідній зоні і кухні;
  • загальна стилістика декору: функціональність, сучасність, комфортабельність, зручність.

Функціональне зонування приміщення при цьому дозволяє зручно і практично використовувати простір, поєднуючи кілька зон на одній площі, як, наприклад:

  • кухня-їдальня-вітальня;
  • вітальня-кабінет-кімната відпочинку;
  • спальня-кабінет-гардероб;
  • вітальня-спальня-гардероб.

У двокімнатній квартирі можна продумати практично всі основні зони, організувавши функціональне, зручне і затишне простір в інтер'єрі для всіх його мешканців. Тільки після цього можна вирішувати, яким буде дизайн 2-кімнатної квартири, затверджувати його готовий проект. Вдалі ідеї перепланування не завжди залежать від того, зробите ви це своїми руками або втечете до допомоги фахівців.

Варіанти стилю інтер'єру

Питання вибору стилю суб'єктивний. Основою для вибору варіанту служать особисті переваги володарів житла, з урахуванням можливостей простору. Нинішнє століття пропонує тенденції з акцентом уваги на вільний простір. Функціональність і простота - головні їх переваги. З усіх існуючих стилів, найбільш популярні деякі з них:

  1. Особливості стилю техно:

Новітні технології і сучасні матеріали в дивовижному поєднанні з незвичайним освітленням.

Новітні технології і сучасні матеріали в дивовижному поєднанні з незвичайним освітленням

На фото: інтер'єр кухні в стилі техно

  1. Особливості стилю мінімалізм:

Суворе, гранично лаконічне використання предметів, відповідно їх функціоналу, практичності і колірному ряду. Нічого зайвого - бездоганне простір.

Нічого зайвого - бездоганне простір

На фото: інтер'єр в стилі мінімалізм

  1. Особливості стилю хай-тек:

Чіткі горизонтальні і вертикальні лінії побудови, наявність рухомих елементів, сходів, сучасні меблі. Поєднання яскравих квітів і пластикових відтінків - важлива частина інтер'єру.

Поєднання яскравих квітів і пластикових відтінків - важлива частина інтер'єру

На фото: інтер'єр в стилі хай-тек

  1. Особливості стилю арт-деко:

Характерні витончені лінії, контрастні кольорові гами, богемний стиль, який за формою подачі близький до класичного, поєднуючи традиції сучасності.

Характерні витончені лінії, контрастні кольорові гами, богемний стиль, який за формою подачі близький до класичного, поєднуючи традиції сучасності

На фото: інтер'єр в стилі арт-деко

  1. Особливості стилю романтизм:

М'яке, легке використання напівтонів в дизайні, візуально збільшуючи простір, надає особливу чарівність житла.

М'яке, легке використання напівтонів в дизайні, візуально збільшуючи простір, надає особливу чарівність житла

На фото: інтер'єр в стилі романтизм

  1. Особливості стилю лофт:

Вінтаж і сучасність в різких контрастах, відмова від зонування простору, надаючи йому якусь відчуженість і творчий безлад.

Вінтаж і сучасність в різких контрастах, відмова від зонування простору, надаючи йому якусь відчуженість і творчий безлад

На фото: інтер'єр в стилі лофт

Кольорові рішення вибираються відповідно до обраного стилю інтер'єру двокімнатної квартири. Кожен із стилів передбачає свою колірну палітру. При облаштуванні малогабаритної квартири, основний акцент надається візуальному збільшенню простору. З цією метою використовують світлі відтінки, напівпрозорий текстиль, дзеркала, глянцеві поверхні.

На фото: квартира студія 44 кв. м.

Для студії, перепланованої з квартири, яка мала проект «сорочечки» з розмірами 44 і 46 квадратів, можливе використання темних тонів, рясна драпірування і масивне меблювання.

Холодні палітри добре збільшують простір, однак при цьому житло має презентабельний вигляд, якусь офіціозність. Розумне розбавлення їх теплими кольорами, різними дрібницями, зробленими своїми руками, пом'якшить весь інтер'єр. Теплі ж палітри створять атмосферу затишку, спокою й умиротворення у всьому житло.

Дизайн двокімнатної квартири в сучасному будинку

Сьогоднішні новобудови в основному унікальні, забудовники пропонують проекти квартир, в яких спочатку передбачено вдале зонування кімнат. У них дуже рідко зустрічаються малогабаритні площі для двокімнатних квартир, що вимагають доопрацювання. Здебільшого, вони мають достатню кількість квадратних метрів. Перепланування іноді потрібна для задоволення особистих вимог власника до простору і комфорту. Двокімнатна квартира в новому будинку - це відмінне місце для впровадження ідеї індивідуального інтер'єру.

Оформити дизайн двокімнатної квартири при цьому можна в різних варіаціях: в одному стилі для всього житла, не порушуючи цілісності або, використовуючи контрасти в стилях, сміливо розбавити навіть непоєднувані стилі. Варто відзначити, що в єдиній стилістиці не обов'язково використання однакових кольорових гам і тенденцій. У будь-якому стилі є свої варіанти оформлення різних приміщень: кухні, вітальні, спальні.

На фото: квартира студія з натяжною стелею

При виборі ідеї дизайну такої квартири, велике значення має розташування вікон, висота стель, наявність колон або перегородок. А також велике значення матиме склад сім'ї та кількість мешканців. Якщо це пара, то студійний варіант буде відмінним рішенням, з'явиться багато простору.

Коли є діти, необхідно передбачити окремі зони для дитячої та спальні. В такому випадку, можна виділити одну кімнату під дитячу, а спальню батьків поєднати з вітальні, вдаючись до дизайнерських хитрощів в зонуванні.

Візуально розширити простір допоможуть ідеї використання світлих відтінків в інтер'єрі, обробці стін і стелі. А також яскраве освітлення, з включенням різних рівнів, підкреслить зонування.

Ідеї ​​дизайну інтер'єру маленької квартири

Розробити проект ідеї оформлення такої двушки типу П44, П44Т - завдання не з простих. Здавалося б, площа більше однокімнатної, однак для масштабних змін площа навіть 46 квадратів буде маленькою.

Потрібні нестандартні ідеї для функціонального використання площі 44 або 46 квадратних метрів, щоб дизайн двокімнатної «хрущовки» відповів всім вимогам замовника. Тільки грунтовно передбачивши архітектурні можливості житла, де кожен сантиметр на рахунку, слід вирішувати, яким буде проект перепланування і дизайн двокімнатної «хрущовки» в 46 квадратів в цегляному будинку.

На фото: дизайн двокімнатної хрущовки в світлих тонах

Поряд з кардинальними змінами в плануванні, впровадження в стиль вигнутих ліній згладить простір, тоді як наявність прямих кутів підкреслить обмеженість простору в 44-46 квадратів. А також використання дзеркал на повний зріст і дзеркальних перегородок, помітно поліпшить інтер'єр простору.

Дизайн двокімнатної квартири площею 44-46 кв.м або більше, може бути самим неординарним. В кінцевому рахунку, важливий затишок і атмосфера, що панують в будинку, коли все буде зроблено з душею, своїми руками, з великим бажанням.

Відео - Дизайн двокімнатної хрущовки

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online