Чи не окупиться і за 30 років: ціни на квартири змусять українців жити на вулиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зараз українці, оренду або купують житло , Частіше за все орієнтуються на сегмент "економ". Найпопулярніші однокімнатні квартири до 50 кв м.

Про це розповів експерт Сергій Костецький для Finance.ua .

ua

квартири

"Дешеву" убиту "однокімнатну квартиру в хрущовці можна орендувати за 4-5 тисяч гривень. Таких пропозицій дуже мало. Але попит великий. Однокімнатне житло з ремонтом можна зняти за 6 тисяч. Стільки ж коштує оренда двокімнатної квартири невеликої площі. Правда у віддалених районах без ремонту, меблів і техніки. за кращі варіанти доведеться заплатити 7-8 тисяч гривень ", - розповів експерт з нерухомості.

Як правило, низьку плату "заслужили" ті, хто довгий час живе в одній квартирі:

Популярні статті зараз показати ще Популярні статті зараз   показати ще

"Наприклад, квартиру кілька років орендар знімав за 3-4 тисячі гривень. Як він з'їхав, власник почав здавати квартиру дорожче".

Тільки в Києві за місяць в середньому орендують близько 1,5 тисячі квартир. На початку року в оренду здавали 1,2-1,3 тис. Квартир.

"На ринку нерухомості середня ціна пропозиції виросла. Однак середня ціна операції не змінилася. Люди перестали знімати дороге житло. Шукають квартири економ-сегменту. Це в основному молоді сім'ї, випускники, які з'їхали з гуртожитків. Також ті, хто хоче переїхати від батьків" , - зазначає експерт.

Також ті, хто хоче переїхати від батьків , - зазначає експерт

Деякі купують невеликі квартири, щоб надалі їх здавати. Однак, вигідним таку пропозицію важко назвати - середня квартира окупиться лише через 30 років.

"У Києві в основному купують однокімнатні квартири до $ 30 тисяч. У передмісті - $ 20-25 тисяч. Площа таких квартир до 50 квадратних метрів. У новобудовах близько 50% квартир однокімнатні. Це можуть бути квартири площею 70 квадратних метрів. Тоді є можливість перебудувати житло в двокімнатне ", - розповів експерт.

Нагадаємо, стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон і як це вплине на долар.

Раніше Знай.ua повідомляв, що українцям, які пішли або збираються на пенсію, виплати будуть нараховувати по-новому. Наступний етап перерахування відбудеться з 1 березня 2019 року.

Також Знай.ua писав, що цієї осені на території всієї України очікується значне подорожчання квартир.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online