Дорожній знак 3.27 «Зупинку заборонено»

  1. Знак «Зупинка заборонена» і знаки додаткової інформації
  2. Штрафні санкції за порушення вказівок знака 3.27 «Зупинку заборонено»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автомобіль - це пристрій, створене для руху Автомобіль - це пристрій, створене для руху. Але іноді і автомобілю необхідно зупинитися. У правилах дорожнього руху такі явища називаються зупинкою або стоянкою. І трапляються ситуації, коли зупинка автомобіля є на тій чи іншій ділянці дороги небажаної, оскільки може створити проблеми для руху інших автомобілів, затор або навіть аварійну ситуацію.

Ділянки дороги, на яких заборонена стоянка або зупинка транспортних засобів, докладно прописані в Правилах дорожнього руху. Однак можуть бути ситуації, коли зупинку необхідно заборонити і в будь-якому іншому місці. Такі ділянки позначаються дорожнім знаком 3.27 «Зупинку заборонено». Як і інші заборонні знаки, знак 3.27 має круглу форму і червону окантовку. Однак фон у нього не білий, а синій. Коло знака перекреслений двома діагональними червоними лініями.

Знак Зупинка заборонена забороняє не тільки зупинку, але і стоянку автомобілів. Говорячи іншими словами, знак забороняє:

  • заплановане припинення руху автомобіля на час до 5-ти хвилин або більше для посадки-висадки пасажирів або ж розвантаження-навантаження автомобіля;
  • заплановане припинення руху автомобіля з причин, не пов'язаних з вищевказаними.

Тобто, заборона на зупинку або стоянку автомобіля в даному випадку є абсолютним.

Дуже важливим моментом є визначення точної зони дії знака. Спробуємо розібратися з цим питанням.

Зона дії знака 3.27 починається безпосередньо в місці його установки і поширюється до:

  • наступного по ходу руху транспортного засобу перехрестя;
  • закінчення населеного пункту, позначеного відповідним знаком;
  • знака 3.31, що означає закінчення зони всіх обмежень;

Вищевказані ділянки доріг - це загальноприйняті зони, в яких закінчується дія більшості заборонних знаків.

Знак «Зупинка заборонена» і знаки додаткової інформації

Зона дії дорожнього знаку «Зупинка заборонена» може бути також позначена за допомогою табличок додаткової інформації.

Знак 3.27 може встановлюватися спільно з табличкою 8.2.3. Ця табличка вказує на закінчення зони дії знака. Простіше кажучи, стрілка на табличці вказує на те, що знак «Зупинка заборонена» діє перед місцем його установки.

Якщо на дорозі встановлена ​​табличка 8.2.4, це говорить водієві про те, що він в даний момент знаходиться в зоні дії знаку «Зупинка заборонена». Ця табличка є додатковою вказівкою на чинне обмеження на тій ділянці дороги, де вже діє раніше введену заборону на зупинку або стоянку, і режим заборони ще не скасовано.

Таблички додаткової інформації 8.2.5 і 8.2.6 (окремо або разом), які можуть бути встановлені разом зі знаком «Зупинка заборонена» використовуються для того, щоб позначити обмеження зупинок і стоянок біля площ, будівель та ін. В даному випадку стоянка і зупинка будуть заборонені, починаючи з місця, де встановлено знак, в тому напрямку, в якому вказує стрілка і на тій відстані, яке зазначено на знакові.

Зона дії знака 3.27 може бути обмежена за допомогою інформаційного покажчика 6.4 «Місце для паркування» і таблички 8.2.1, які, в разі спільної установки вказують на дозволене для зупинки і стоянки місце.

У правилах дорожнього руху передбачається використання дорожнього знака 2.27 спільно із суцільною лінією розмітки жовтого кольору 1.4, нанесеної на край проїжджої частини, на що межує з нею край тротуару або поверх бордюру. В цьому випадку розмітка не просто забороняє зупинку, а вказує конкретну зону дії знака «Зупинка заборонена». Тобто, знак діє тільки там, де є розмітка.

Водій повинен пам'ятати, що знак 3.27 «Зупинку заборонено» діє виключно з того боку дороги, з якої він встановлений. Це важливо для тих водіїв, які шукають місце, щоб припаркуватися.

Крім того, потрібно пам'ятати, що дія знака 3.27 не поширюється на маршрутні транспортні засоби.

Штрафні санкції за порушення вказівок знака 3.27 «Зупинку заборонено»

І, нарешті, слід сказати кілька слів про штрафні санкції, які прямують в разі порушення вимоги знаку 3.27. Це може бути штраф у розмірі 1500 рублів в звичайних містах, і в розмірі 3000 рублів в містах федерального значення, або ж затримання автомобіля з його розташуванням на платну штрафну стоянку.

Читайте також:

-   Дорожній знак 3 - Дорожній знак 3.28 «Стоянка заборонена»

-   Дорожній знак 3 - Дорожній знак 3.29 «Стоянка заборонена по непарних числах місяця»

-   Дорожній знак 3 - Дорожній знак 3.30 «Стоянка заборонена по парних числах місяця»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online