Після трагедії в таборі в Одесі масово перевіряють школи і дитсадки

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: pixabay.com

З одеських шкіл приберуть легкозаймисті матеріали. Під час перевірок на дотримання норм пожежної безпеки в десятках шкіл виявили конструкції з вагонки - дерев'яних дощок для обшивки стін, які можуть моментально спалахнути в разі пожежі. Чиновники підрахували: щоб усунути недоліки в навчальних закладах, знадобляться мільйони гривень.

Тотальна перевірка пожежної безпеки в соціальних установах, яка почалася після трагедії в дитячому таборі "Вікторія", добігає кінця. З 257 навчальних закладів, включаючи дитсадки та позашкільні установи, залишилося перевірити лише вісім шкіл. Один з аспектів, на які перевіряючі звертали увагу - використання вагонки. Нещасливим матеріалом раніше облицьовували стіни в класах і коридорах.

"Я думаю, що надалі, звичайно, ми не будемо так безглуздо витрачати гроші ні батьківські, ні бюджетні, тому що перш ніж наводити красу, потрібно було поцікавитися, наскільки вона відповідає вимогам пожежної безпеки", - заявив мер Геннадій Труханов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За даними департаменту освіти, небезпечну облицювання виявили в 117 навчальних закладах, причому в 104 з них панелі вже демонтували. "Те, що залишається потім, вимагає максимально швидкого проведення ремонтних робіт. Стіни, які залишаються, за рішенням більшості керівників, відремонтують і пофарбують", - заявила глава департаменту Олена Буйневіч.

За її словами, тільки на ремонт стін в цих школах буде потрібно близько 55 млн грн. Лагодити їх планують під час весняних канікул і за рахунок міської казни. Батьки сприймають подібні оновлення з розумінням. "Краще нехай стіни будуть просто акуратно пофарбовані, ніж облицьовані цієї вагонкою. У разі короткого замикання в розетці вона просто запалає, і буде горіти вся школа", - вважають мами і тата, з якими нам вдалося поговорити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Також серед частих порушень - відсутність пожежної сигналізації та несправні протипожежні водогони. "Кошти на свій розвиток школи почали отримувати тільки з 2015 року. До цього всі оплачувалося батьками як благодійність, і таку дорогу допомогу, як сигналізація, ніхто не міг надати. Зараз ми це робимо, і, я думаю, що впораємося за 2018 рік" , - розповіла "Сегодня" Олена Буйневіч, додаючи, що за минулі два роки сигналізацію встановили в 42 установах, і зараз йдуть роботи ще в 14.

"Дві великі проблеми, які повторюються у всіх актах, - пожежна сигналізація і необхідність ремонту внутрішнього водопроводу, який вже починається за рахунок бюджетного фінансування. Він дійсно дуже старий, потрібно оновити труби і крани", - розповіла нам директор однієї з міських шкіл Ірина Юрченко .

Втім, деякі порушення школи виправляють самостійно. "У нас достатньо стара проводка, в якій дроти з'єднували просто скручуванням. За новими нормами це заборонено, з'єднання повинні бути або опресовані, або спаяні. Це ми можемо виправити самі, це буде робити шкільний електрик", - розповів нам директор іншої школи Сергій Іванов .

Раніше сайт "Сегодня" розповідав, як живуть і чого хочуть діти в дитячому будинку сімейного типу .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online