Який транспорт буде їздити з правого берега Києва на Троєщину

  1. Обговорювали навіть рейковий підвісний транспорт
  2. Трамваї на Троєщину
  3. Метро на Троєщину
  4. "Альтернативи метро на Троєщину немає"
  5. АВТОР:
  6. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

7 червня 2018, 10:05 Переглядів:

Обговорювали навіть рейковий підвісний транспорт

7 червня 2018, 10:05 Переглядів:   Обговорювали навіть рейковий підвісний транспорт   Sky Way

Sky Way. Киян пропонували возити в складах на підвісних рейках. Фото: rsw-systems.com.

Жителі Троєщини продовжують чекати запуск універсального транспорту, який би доставляв їх з одного берега столиці на інший, минаючи щоденні пробки в години пік. "Сегодня" дізналася, що відбувається з транспортними проектами, які міська влада щедро обіцяли жителям житлового масиву.

У квітні цього року з'явилася інформація, що переправляти троєщинців з лівого берега на правий будуть ... повітрям. Йшлося про так званому проекті Sky Way - підвісному рейковому транспорті. Принцип його роботи полягає в тому, що вагони рухаються по підвісним рейках, натягнутим між опорами. При цьому швидкість рухомого складу може досягати 500 км / год. Кінцевими зупинками Sky Way стали б Поштова площа і Троєщинський ринок (вул. Закревського). У мерії нібито навіть створили робочу групу, яка повинна була б надати пропозиції щодо реалізації проекту.

Як пояснили "Сегодня" в КМДА, обговорення проекту було, але до якихось конкретних дій не прийшли: "Це проект фінансово дуже витратний і потрібно розуміти, чи готові ми до нього зараз".

Трамваї на Троєщину

Ще один незвичайний проект, який поєднав би два берега, - "Tram-Train": легкі трамваї, які можуть їздити по трамвайних і залізничних рейках. Про нього міська влада заговорили в лютому минулого року. Тоді вартість проекту оцінили в 200 млн євро і підрахували, що реалізувати його можуть за три роки. У вересні 2018 року на ProZorro оголосили тендер на розробку ТЕО за 14,5 млн грн.

Було запропоновано і три варіанти маршрутів. Перший: від вул. Милославської по Троєщинської лінії трамвая, Південному півколу горелектрічкі через Березняки, з переходом на Борщагівську лінію швидкісного трамвая до ст. "Кільцева дорога" і з заїздом в депо ім. Шевченко. Другий: по Троєщинської лінії через Березняки і до Кардач. І третій: з Троєщини по Північному півколу горелектрічкі через станцію "Київ-Петрівка" із заїздом в трамвайне депо ім. Шевченко. За словами радника мера Києва Дмитра Білоцерківця, про проект "Tram-Train" не забули, навпаки, він знаходиться в активній стадії розробки: "Зараз практично завершено його техніко-економічне обґрунтування. Думаю, що в цьому році буде проект, і можна буде розуміти вартість і терміни його реалізації ".

Метро на Троєщину

Чи не відмовляється місто і від будівництва метро на Троєщину . Роботи з добудови Подільського мосту тривають. Правда, закінчать його не скоро.

"Роботи ведуться, але не швидко. Орієнтовний кошторис на добудову - близько 9 млрд грн. З них за два роки повинні освоїти близько 2 млрд . Ми вперше почали ним займатися в минулому році. Тільки після добудови моста буде стояти питання про запуск метро по ньому ", - пояснив Білоцерківець.

"Альтернативи метро на Троєщину немає"

Як пояснює експерт з транспорту Олександр Кава, альтернативи будівництва метро на Троєщину немає.

"Якщо говорити про" Tram-Train ", то за вартістю реалізація цього проекту буде не менше, ніж будівництво повноцінного метро. Це проект на мільярди гривень. Більш того," Tram-Train "істотно знизить пропускну здатність залізниці в київському вузлі, що теж матиме негативні наслідки. Краще сконцентруватися на будівництві метро. Що ж стосується Sky Way - це неспроможний проект, який, я думаю, ніхто не збирався реалізовувати. це як тунелі під Дніпром, про які багато говорили свого часу, але їх до цих по немає ", - вважає Кава .

Якщо ж говорити про терміни будівництва метро на Троєщину, то, за прогнозами експерта, це може зайняти 15-20 років. Поки ж пересування троєщинців з одного берега на інший можна полегшити, замінивши приватні маршрутки комунальними автобусами великої місткості.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Транспорт на Троєщину: коли з'являться легкі трамваї і метро". інші транспорт дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online