Вимога про включення до реєстру вимог кредиторів: зразок заяви

  1. опис процедури
  2. внесення вимог
  3. складання заяви
  4. терміни
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо у підприємства немає коштів для виконання взятих зобов'язань, воно з великою часткою ймовірності перебуває в процесі банкрутства . Процедура проводиться в арбітражному суді. Оскільки всі борги компанії перед кредиторами тимчасово заморожуються, у інших підприємств виникає проблема їх стягнення.

Зробити це можна шляхом включення вимог до реєстру вимог кредиторів. У банкрутство це стандартна процедура. Слід детальніше розібратися в нюансах її проведення.

опис процедури

Ініціювати процедуру банкрутства підприємства можуть відразу кілька осіб. Незалежно від того, хто виступив з ініціативою, проведення процедури відноситься до компетенції арбітражного суду. В ході судових засідань суддя заморожує всі поточні борги підприємства і запускає процедуру виробництва.

Відповідно до правил її проведення, на певному етапі конкурсним керуючим створюється реєстр вимог компаній (останні отримують повідомлення про судовий процес і безпосередньо беруть участь у банкрутстві боржника). Щоб повернути видані в борг кошти, вони повинні висловити відповідне бажання. Для цього подається спеціальна заявка.

Пред'явлення вимог кредиторів у конкурсному виробництві відбувається шляхом їх внесення до реєстру (спеціальний документ, який створюється конкурсним керуючим), який згодом буде врахований в процесі розподілу коштів, отриманих в ході ліквідації підприємства . Процедура використовується при банкрутстві боржника та застосовується для примусового повернення всього боргу або його частини.

внесення вимог

Визначення про включення до реєстру вимог кредиторів передбачає необхідність подання письмової заяви Визначення про включення до реєстру вимог кредиторів передбачає необхідність подання письмової заяви.

Сам факт наявності боргу - не підстава для того, щоб вимоги компанії були включені до цього переліку.

Відповідно, процедура передбачає складання письмової заяви з подальшою його передачею уповноваженій особі.

Уповноваженою особою в даному випадку є арбітражний керуючий, який займається розбором цієї справи. Він призначається судом.

Порядок включення до реєстру вимог кредиторів при банкрутстві передбачає наступний алгоритм дій:

  1. Моніторинг ситуації з боржником і очікування офіційної публікації даних про запуск процедури банкрутства. Як правило, такі дані розміщуються в газетах.
  2. Складання заяви.
  3. Підготовка документів, що свідчать про наявність заборгованості.
  4. Подача повного пакету паперів разом із заявою.

Увага! Складання реєстру входить в обов'язки арбітражного керуючого, тому копія заяви надсилається йому. У той же час оригінал паперу необхідно подавати в суд.

Після отримання заяви, фахівець ознайомиться з отриманими паперами і, в разі підтвердження заборгованості, внесе вимоги до реєстру. Однак таке можливе тільки після винесення відповідного судового рішення. З цього моменту компанія зможе брати безпосередню участь у вирішенні питань, пов'язаних з процедурою банкрутства підприємства.

складання заяви

Щоб мати можливість повернути кошти, необхідно відповідально підійти до подачі документів. Тобто, слід врахувати терміни, які виділяються на включення до реєстру вимог кредиторів, конкретний перелік паперів, які необхідно надати.

Однак, навіть вчасно подані документи можуть не дати результату, якщо є помилки в заяві. Відповідно, необхідно розібратися в тому, як скласти цей документ.

Структура типового заяви виглядає наступним чином:

  1. Адресна частина. У цій частині документа необхідно позначити назву конкретного суду, в який він подається. Також слід вказати повну назву юридичної особи, яка є заявником, і вказати реквізити боржника. Після оформлення цієї частини документа, прописується його назву в центральній частині.
  2. Суть звернення. Підставою для включення до реєстру вимог кредиторів є наявність заборгованості у боржника, тому заявнику необхідно вказати в цій частині на присутність боргових зобов'язань, позначити їх суму, розмір його вимог (кредитора). Тобто, заявнику необхідно вказати, скільки грошей боржник зобов'язаний повернути.
  3. Прохальна частина. Необхідно скласти клопотання, що стосується того, що вимоги про стягнення коштів, виданих компанії раніше, повинні бути включені до реєстру.
  4. Додатки. Оскільки наявність боргу необхідно підтвердити документально, до заяви прикріплюються додаткові папери. Їх перелік повинен міститися в цій частині заяви.
  5. Дата складання і підпис.

Важливо! Законодавець не вимагає оплачувати державне мито при подачі документа.

Зразок титульного аркуша заяви виглядає наступним чином:

Зразок титульного аркуша заяви виглядає наступним чином:

Завантажити зразок вимоги про включення до реєстру вимог кредиторів Завантажити зразок вимоги про включення до реєстру вимог кредиторів.

Очевидно, що документ складається в письмовій формі. Рекомендується використовувати для цього ПК. Слід лаконічно висловлювати відомості, складати чіткі вимоги і уникати ненормативної лексики, сленгових слів і т. П.

терміни

Терміни подачі заяви регулюються на законодавчому рівні. Вони залежать від того, на якому саме етапі розгляду подається клопотання.

Так, у кредитора є: Так, у кредитора є:

  1. Тридцять днів з моменту запуску процедури спостереження і публікації відомостей в спеціалізованих періодичних виданнях.
  2. Необмежений час на подачу заяви в тому випадку, якщо суддя ухвалив рішення почати процедуру фінансового оздоровлення.
  3. Не більше двох місяців в тому випадку, якщо має місце конкурсне виробництво.

При спрощеною процедурою банкрутства термін подачі документа - не більше тридцяти днів з моменту публікації.

Слід звернути увагу на той факт, що після закінчення цих часових проміжків можливість включення в реєстр фактично виключається. Законодавством не передбачено процес розширення періоду подачі заявки, навіть в тому випадку, якщо причина пропуску основного терміну була поважною.

Порядок включення до реєстру вимог кредиторів передбачає подачу заяви до арбітражного суду, після чого суддя виносить рішення, яке стосується цих боргових зобов'язань.

Копію заяви і саме рішення передається арбітражному керуючому, який вносить інформацію в спеціальний документ, іменований реєстром, після чого повідомляє про це кредитора.

Які вимоги включаються до реєстру вимог кредиторів? Подібна процедура може бути проведена тільки в відношенні заборгованостей, які:

  1. Є грошовими.
  2. Є реєстровими.

висновок

Таким чином, щоб мати можливість стягнути заборгованість з боржника, вимоги кредитора повинні бути внесені до реєстру. Для цього слід скласти письмову заяву, зібрати певний пакет документів і подати всі папери в арбітражний суд. Законодавством встановлені чіткі терміни подачі заяви, після закінчення яких у компанії, яка бажає повернути свої кошти, втрачається можливість зробити це.

Включення до реєстру відкриває перед кредитором можливість не тільки отримати гроші, але і брати участь в процесі банкрутства боржника (наприклад, брати участь в зборах кредиторів).

Які вимоги включаються до реєстру вимог кредиторів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online