Що Вам робити, якщо страхова компанія - банкрут?

  1. Всі договори страхування автоматично розриваються

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Спочатку нагадаємо Вам, що   відгук   ліцензії, а також процедура з питань банкрутства - абсолютно різні з юридичної позиції речі Спочатку нагадаємо Вам, що відгук ліцензії, а також процедура з питань банкрутства - абсолютно різні з юридичної позиції речі. Принципова відмінність полягає в тому, що відкликання ліцензії не зможе зняти зі страхової фірми зобов'язання з відшкодування страхового внеску, а також не виступає обов'язковою умовою для розірвання договору з фірмою, протягом півроку з моменту відкликання даної ліцензії.

Всі договори страхування автоматично розриваються

При банкрутство або ж процедурою реорганізації страхової фірми всі договори страхування разом з нею автоматично розриваються (клієнти мають при цьому право на повернення певної частини сплаченої ними премії, а також на отримання виплати в тому випадку, якщо подія відбулася до моменту банкрутства такої страхової фірми.

До речі, банкрутство, в основному, слід після відкликання спеціальної ліцензії. Фірма просто позбавляється можливості укладати нові договори, і, таким чином, головного джерела доходів. Причому процедуру банкрутства збуджують звичайно або засновники фірми, або її кредитори - тоді, коли вони ніяк не можуть отримати власних грошей.

якщо фірма повинна Вам виплату або певну частину премії згідно з договором, то Ви як її кредитора за допомогою суду володієте правом повернути борг з банкрота. Причому в порядку черговості скоєних розрахунків разом з кредиторами (вона була встановлена ​​134 статтею Закону України про неспроможність (банкрутство)).

Але якщо Ви, припустимо, потрапили в ДТП вже після закінчення того, як страхова фірма визнавалася банкрутом, то Вам вже ніхто не зобов'язаний виплачувати збиток по КАСКО, а якщо Ви виступаєте основним винуватцем ДТП - то платити за полісом ОСЦПВ потерпілому. Отже, якщо у страхової фірми відкликали ліцензію, однак вона судом банкрутом не визнаний, то відповідно до закону у неї ще є півроку на передачу власних договорів в іншу фірму або на їх припинення разом з поверненням певної частини премії власним страхувальникам.

До дня припинення або ж безпосередньої передачі договору страхування фірма несе відповідальність згідно з ним навіть в незалежності від актуального стану власної ліцензії.

При цьому, ні передати договори в іншу страхову компанію, ні зуміти розірвати їх без отримання Вашої згоди вона права не має. Це ще в теорії. На практиці ж керівництво цих фірм часто ховається, покидавши все навколо напризволяще.

У разі, якщо Ви раптом виявилися винуватцем події ДТП і у Вас поліс ОСАГО такої фірми на руках, то потерпілий, зумівши озброїтися засвідченою копією поліса, зобов'язаний звернутися в РСА за виплатою компенсації, а якщо відшкодування, яке передбачено законом, що стосується ОСАГО, йому ніяк недостатньо, то разом з претензією до Вас.

Часом РСА робить певні заяви щодо того, що страхова фірма, що пішла з ринку, не передала в РСА необхідні реєстри реалізованих полісів та інші документи, що повністю позбавляє РСА ймовірності виробляти певні компенсаційні виплати. Подібні заяви повністю суперечать нинішнім законом.

Все, що треба Вам представити в РСА, щоб зуміти довести, що такий поліс ОСАГО Вами дійсно куплений, так це його копія, нотаріально завірена. Якщо винуватцем ДТП виступає інший водій, то Ви можете повернути страховку в звичайному порядку з його страхової фірми.

Якщо ж сума виплати буде недостатня або мова, в основному, йде про інші види страхування, то один єдиний поки вихід для Вас - це вирішити подати в суд позов на страхову фірму або на винуватця ДТП.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online