Реструктуризація боргів при банкрутство фізичної особи: як відбувається, правила

  1. Застосування процесу реструктуризації заборгованості при банкрутстві фізичної особи
  2. Складання плану реструктуризації боргу при банкрутство фізичної особи
  3. Переваги та недоліки реструктуризації боргу при банкрутство фізичної особи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реструктуризація боргу дозволяє погасити заборгованість фізичної особи за допомогою додаткової позики або пролонгації боргу на більш тривалий період

Реструктуризація боргу дозволяє погасити заборгованість фізичної особи за допомогою додаткової позики або пролонгації боргу на більш тривалий період. Таке рішення - один із способів врятувати кредитну історію боржника, який виявив бажання заявити про свою фінансову неспроможність.

Зміст: 1. Застосування процесу реструктуризації заборгованості при банкрутстві фізичної особи 2. Складання плану реструктуризації боргу при банкрутство фізичної особи 3. Переваги та недоліки реструктуризації боргу при банкрутство фізичної особи

Застосування процесу реструктуризації заборгованості при банкрутстві фізичної особи

В першу чергу, фізичній особі потрібно направити до арбітражного суду відповідну заяву і необхідні документи, які будуть підтверджувати його фінансову неспроможність В першу чергу, фізичній особі потрібно направити до арбітражного суду відповідну заяву і необхідні документи, які будуть підтверджувати його фінансову неспроможність. Присвоєння статусу банкрута фізособі відбувається по факту прострочення оплати за боргами понад трьох місяців на суму від півмільйона руб.

За фактом того, як письмова заява пройде процедуру схвалення, судом призначається процес реструктуризації боргів господарюючого суб'єкта. Також призначається спеціальний керуючий.

На етапі реструктуризації боргів у боржника є можливість уникнути нарахування додаткових процентних платежів і санкцій, а також продажу особистого майна до остаточного визнання банкрутства.

Щоб дана процедура почала здійснюватися, до особи пред'являються такі вимоги:

  • наявність джерела доходу;
  • відсутність поточного або відкритої кримінальної справи за правопорушення у фінансовій сфері;
  • статус банкрута фізичній особі право присуджуватися один раз в п'ять років. Щоб по поточному процесу реструктуризувати заборгованості, фізична особа не має права бути банкрутом протягом попередніх п'яти років;
  • за громадянином не числиться поточної відповідальності за адміністративні злочину;
  • плановий проект реструктуризації боргів конкретної особи складається вперше за останні вісім років його діяльності.

Зверніть увагу

Якщо громадянин не відповідає даним вимогам хоча б по одному пункту, суддя вправі винести рішення про перехід на наступний етап банкрутства - розпродаж особистого майна особи на аукціоні, за винятком його єдиного житла і останніх засобів до існування.

В умовах, коли до боржника застосовуються всі вимоги, процес реструктуризації заборгованості вважається розпочатим:

  • фактично приходить час виконувати боргові зобов'язання;
  • нарахування штрафних заходів і додаткових процентних платежів по кредиту припиняється;
  • всі претензії до боржника тепер адресуються до арбітражного судді, в порядку розглядів у справі про банкрутство.

Введення даного процесу має на увазі наявність заборонених дій щодо вільного використання майна. Операції з майновою власністю протягом процесу реструктуризації заборгованостей особа має право здійснювати виключно з дозволу фінансового керуючого, призначеного судом. До подібних операцій відноситься:

  • операції з майном ціною понад 50 тис. руб .;
  • операції з усією нерухомістю, цінними паперами і транспортом;
  • операції зі статутним капіталом і з заставним майном;
  • різні операції з оформлення кредитів та різних позик;
  • операції, за якими особа є поручителем.

важливий факт

Конфлікти між керуючим і фізичною особою, чиї борги знаходяться в процесі реструктуризації, вирішує арбітражний суддя.

Складання плану реструктуризації боргу при банкрутство фізичної особи

Прописувати плановий проект реструктуризації може саме фізична особа, що обслуговує банк, а також його кредитори. У проекті повинні бути знайти відображення такі пункти:

  • порядок виплат тіла кожного кредиту і відсотків, а також їх терміни;
  • обсяг щомісячних виплат.

Даний план направляється керівникові, кожному кредитору, судді та безпосередньо заборгували особі Даний план направляється керівникові, кожному кредитору, судді та безпосередньо заборгували особі. Плановий проект направляється на протязі 10 днів з дати реєстрації особи в реєстрі боржників.

Далі даний план повинен бути підтверджений на засіданні кредиторів, яке проводить зовнішній керуючий більш ніж через двадцять днів з дати направлення кредиторам планового проекту. Щоб провести такі збори, керуючий оприлюднить дані про його проведення за два тижні до призначеного числа. Крім дати, публікуються відомості про місце і про час проведення засідання.

Зверніть увагу

Подібне засідання може проводитися заочно, однак, в цьому випадку кредиторам будуть надані спеціальні листи для голосування.

Головною метою засідання вважається прийняття або відхилення планового проекту реструктуризації заборгованостей. Підсумок залежить від голосування і більшої кількості позитивних відгуків. У ситуації, коли плановий проект підтверджений, керуючий направляє його судді.

Період погашення всіх боргів по плановому проекту громадянина повинен становити менше трьох років з дати затвердження такого плану судом. За місяць до закінчення дійсності планового проекту з реструктуризації заборгованості, керуючий складає звіт про його виконання, який, в подальшому, адресує судді і кредиторам. В умовах, коли план не був реалізований, опоненти боржника має право звернутися до суду з вимогою визнати фізичну особу банкрутом.

Переваги та недоліки реструктуризації боргу при банкрутство фізичної особи

До переваг реструктуризації боргу фізичної особи відносяться:

До недоліків даної процедури прийнято відносити:

  • в разі якщо у боржника є поточний іпотечний або кредит на транспорт, банківська структура може зажадати повернення заставного майна.

Зверніть увагу

В даному випадку, якщо єдине місце проживання боржника є іпотечним, то воно може бути продано на аукціоні.

  • після закінчення справи про банкрутство протягом наступних п'яти років фізична особа повинна повідомляти структуру, яка буде видавати йому кредитний позику.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online