Банкрутство ТОВ з боргами в 2018 році

  1. Спрощена схема банкрутства
  2. Повна процедура банкрутства
  3. зміни процедури

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура банкрутства є способом законної ліквідації організації. При наявності боргів даний процес може здійснюватися двома способами - за спрощеною або повною схемою. Нижче будуть розглянуті банкрутство ТОВ з боргами в 2018 році у вигляді покрокової інструкції.

Спрощена схема банкрутства

Відразу слід обмовитися, що організації-боржника вигідніше самостійно подати заяву про банкрутство - тоді він сам зможе вибрати лояльного до себе керівника, що в деяких випадках значно впливає на результат справи Відразу слід обмовитися, що організації-боржника вигідніше самостійно подати заяву про банкрутство - тоді він сам зможе вибрати лояльного до себе керівника, що в деяких випадках значно впливає на результат справи.

Спрощену схему застосовують до фірм, що не ведуть діяльність більш 1 року і тим, у кого немає коштів оплатити навіть процес банкрутства.

Засновники організації складають ліквідаційний баланс - документ, що містить повний перелік майна підприємства на момент його ліквідації.

Подача заяви в Арбітражний суд про визнання товариства банкрутом. В даному документі вказується наступна інформація:

  • найменування судової інстанції;
  • загальна сума заборгованості;
  • причини її виникнення;
  • сума боргу до бюджету держави;
  • зобов'язання перед особами, яким було завдано шкоди здоров'ю або життю;
  • пояснення про необхідність проведення даної процедури;
  • відомості про судові розгляди, що стосуються боржника;
  • довідка про наявне майно;
  • реквізити.

Розміщення в друкованих виданнях інформації про початок процедури банкрутства. Однією з газет, згідно із законодавством РФ, обов'язково повинна бути «Російська газета», інші будь-якими.

Через 30 днів після подачі заяви суд ухвалює рішення про призначення арбітражного керуючого з переліку осіб, рекомендованих боржником.

Перевірка керуючим документації на предмет правомірності дій керівництва. Якщо порушень не виявлено, то порядок оголошення неспроможним закінчується найближчим часом, а наявні борги списуються.

Повна процедура банкрутства

Ініціювати банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю можуть такі особи:

  • кредитори підприємства - як правило, вони намагаються подати свій позов ще під час діяльності товариства, коли хоч щось можна отримати з боржника;
  • засновники компанії - їм також не потрібно затягувати з подачею заяви в суд і зробити це не пізніше 1 місяця з того моменту, як організація не змогла виконати свої зобов'язання. В іншому випадку керівництво (директор, його заступники та головний бухгалтер) може понести субсидіарну відповідальність за неналежне виконання своїх посадових обов'язків;
  • державні органи - наприклад, ИФНС і прокуратура.

Порядок дій буде наступним:

  1. Необхідно отримати рішення арбітражного суду про стягнення боргу з терміном давності не менше трьох місяців - лише після закінчення часу по відношенню до боржника може бути розпочато процес банкрутства.
  2. На першому засіданні суду призначається арбітражний керуючий, який представляє інтереси позивача.
  3. Керуючий спостерігає за діяльністю підприємства - на це відводиться термін до 7 місяців. Суспільство може продовжувати роботу, проте керівництво приймає рішення тільки за погодженням з керівником, інші співробітники не можуть приймати рішень, що стосуються діяльності фірми.

Суспільство може продовжувати роботу, проте керівництво приймає рішення тільки за погодженням з керівником, інші співробітники не можуть приймати рішень, що стосуються діяльності фірми

На підставі проведеного аналізу господарської діяльності організації можливі такі висновки:

  • про фінансову санацію організації - оздоровлення компанії можливо при здійсненні таких заходів, як порятунок від нерентабельною частини підприємства, скорочення співробітників, витребування дебіторської заборгованості, реалізація майна - цілком або частинами. Під час санації можливе надання розстрочки по сплаті податків на термін до 2 років і зняття арешту з активів підприємства. Оздоровлення компанії не може тривати довше 2 років;
  • про передачу справ суспільства в зовнішнє управління - борги повинні бути погашені частково або повністю за рахунок продажу активів компанії, підписання мирових угод з кредиторами про розстрочення боргу. Максимальний термін дії такого заходу - 1,5 року;
  • в разі неможливості застосування перших двох заходів арбітражний керуючий приймає рішення про початок процесу банкрутства. На цій стадії починають конкурсне виробництво. Спеціальний керуючий проводить інвентаризацію і становить конкурсну масу - повний перелік майна підприємства, здатного служити для погашення боргів. До цього списку можуть входити активи товариства, дебіторська заборгованість, капіталовкладення, будь-яке майно.

Після початку процедури інформація публікується в ЗМІ. З цього моменту кредитори можуть висувати свої вимоги протягом 2 місяців для включення їх до реєстру. Після закінчення терміну реєстр вимог закривається, а зміни до нього вносяться лише на підставі рішення суду.

зміни процедури

  1. Публікація в ЗМІ про банкрутство розміщується лише після подання повідомлення до податкового органу.
  2. Ініціаторами заходів з питань банкрутства товариства з обмеженою відповідальністю не можуть ставати його учасники. На цій посаді може виступати лише керівник підприємства.
  3. При перепродажі частки в суспільстві необхідно нотаріальне посвідчення, яке видається після перевірки про оплату частки усіма, хто бере участь в процедурі.

Керівництво і співробітники

Керівництво підприємства несе відповідальність за невчасно поданий позов про банкрутство, що призвело до неможливості погашення зобов'язань. Цей захід застосовується в наступних випадках:

  • збитки кредиторів;
  • наявність доведених протиправних дій;
  • існування причинно-наслідкового зв'язку між двома попередніми пунктами.

При процедури співробітники, що працюють за трудовим договором, письмово повідомляються про звільнення не пізніше 2 місяців. Для сезонних працівників термін становить 7 календарних днів. Співробітники можуть припинити трудовий договір, не чекаючи закінчення банкрутства - їм належить виплата компенсації.

Керівництво підприємства зобов'язане повідомити про розпочатому процесі міські служби зайнятості. В дані організації надається інформація про кожного співробітника - його рівень заробітної плати, кваліфікація, посада, умови праці.

Процедура банкрутства в цілому займає близько року і коштує мінімум 120 000 рублів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online