Банкрутство фізичних осіб

  1. Банкрутство фізичних осіб
  2. Що необхідно для здійснення процедури?
  3. Зловживання при банкрутстві громадянина
  4. Процедура і основні етапи, а так само вартість
  5. Зобов'язання за банкрутство гасяться за рахунок наявного майна
  6. Не може бути вилучено і виставлено на торги наступне майно
  7. Життя після процедури банкрутства
  8. Судова практика узагальнена ВС РФ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дуже часто виникають ситуації, при яких людина втрачає можливість розплачуватися за своїми зобов'язаннями, а отримання додаткових є недоцільним

Дуже часто виникають ситуації, при яких людина втрачає можливість розплачуватися за своїми зобов'язаннями, а отримання додаткових є недоцільним. Розумним рішенням в даній ситуації буде офіційно визнати себе банкрутом.

Зараз це не тільки законно, але і вигідно, адже таким способом можна позбутися від безлічі проблем, пов'язаних з боргами. При цьому важливо максимально пом'якшити всі негативні наслідки цієї процедури.

Банкрутство фізичних осіб

Визнання неспроможності громадян в Москві і області здійснюється в процесі судового розгляду в арбітражному суді, тому представлення своїх інтересів краще довірити професіоналам з високою кваліфікацією. Вони об'єктивно оцінять ситуацію і запропонують оптимальне рішення з мінімальними матеріальними витратами і витратами часу.

У червні 2015 року був підписаний закон №154 про списання боргів з громадян і індивідуальних підприємців, який визначив порядок, етапи та підсудність. Закон досить докладно описує процедуру, а також визначає відповідальних за дотриманням законності в особі арбітражних судів.

Так само дана процедура регламентується 127-ФЗ «Про неспроможність (банкрутство)» і 476-ФЗ «Про внесення змін до ФЗ №127" і окремі законодавчі акти Російської Федерації в частині регулювання реабілітаційних процедур, які застосовуються у відношенні громадянина-боржника ».

Що необхідно для здійснення процедури?

  • громадянин, загальна сума заборгованості якого більше 500 тисяч рублів;
  • період, протягом якого існує заборгованість, перевищує 3 місяці;
  • у виняткових випадках приймаються заяви про банкрутство з сумою заборгованості менше 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

навмисне банкрутство

Законом передбачена чітка і остаточний порядок банкрутства. За навмисною банкрутство громадянина встановлена ​​адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 3 тисячі рублі.

Уточнено і конкретизовано процедури, застосовувані в справі про банкрутство, та визначено особливості розгляду справи про банкрутство громадянина в разі його смерті і особливості регулювання банкрутства індивідуальних підприємців. Вибір арбітражного суду з розгляду даних питань абсолютно правильний.

Зловживання при банкрутстві громадянина

  1. Заперечення боржника проти вимоги конкурсного кредитора або уповноваженого органу, очевидно спрямоване на те, щоб затягнути введення процедури банкрутства, може бути кваліфіковано як зловживання правом і відхилено (позиція ВС РФ)
  2. Якщо боржник зловживає правом і не дає згоди на оплату послуг третіх осіб, залучення яких необхідно для забезпечення діяльності фінансового керуючого, суд вправі дозволити останньому залучення зазначених осіб та оплату їх послуг за рахунок ліквідаційної маси за умови її достатності (позиція ВС РФ)
  3. Якщо буде доведено, що незгода боржника з планом реструктуризації боргів є зловживанням правом, суд вправі затвердити цей план без схвалення боржника (позиція ВС РФ)
  4. Арбітражний суд не затверджує план реструктуризації боргів, якщо він свідомо економічно невиконаного, не передбачає, що боржнику і знаходяться на його утриманні членам сім'ї будуть залишені кошти для проживання, або реалізація плану істотно порушить права і законні інтереси неповнолітніх.

Умови початку процедури

Під процедуру потрапляють громадяни з боргами перевищують 500 000,00 рублів, з затримкою по виплаті понад 3 (трьох) місяців і за умови, що фізична особа є неплатоспроможним, тобто щомісячний дохід за мінусом виплат за зобов'язаннями менше прожиткового мінімуму. Банкрутство кращий вихід з боргової ями тим хто не може платити за комунальні послуги і містити утриманців молодше 18 років.

(Що таке прожитковий мінімум )

Дебіторська заборгованість індивідуального підприємця не може бути визнана безнадійною на підставі однієї лише виписки з ЕГРІП про припинення підприємницької діяльності. Отже, навіть після припинення діяльності в якості індивідуального підприємця, громадянин продовжує нести повну майнову відповідальність за своїми зобов'язаннями перед кредиторами.

Процедура і основні етапи, а так само вартість

1. Подача заяви до арбітражного суду про банкрутство і оплата державного мита в розмірі 6000,00 руб. ( з 01.01.2015 року державне мито збільшилася ). Заява може подати саму фізичну особу (самостійно) бажає збанкрутувати, але в цьому випадку заявник оплачує послуги конкурсного керуючого.

Згідно із законом розмір винагороди становить 10 000,00 рублів за процедуру банкрутства, але як мінімум керуючий візьме 50 000,00 руб. + 2% від вартості реалізованого майна. Завантажити приклад заяви фізичної особи .

Так само необхідно буде зробити оцінку майна, це обійдеться в 15-35 тис. Руб. Додатково особі-банкруту доведеться оплатити вартість публікації про визнання громадянина-підприємця банкрутом - 10 000,00 рублів, публікації в ЕФРСБ - 1 600,00 рублів, поштові витрати - 5 000,00 рублів, а так само юристу з питань банкрутства за підготовку документів. Що таке ЕФРСБ .

При цьому варто пам'ятати, що при відмові суду у задоволенні вимоги держмито не повертається і інші витрати також повернути буде неможливо. Що таке держмито .

Довідково: Можливо державне мито з 2017 року з 6000 руб знизиться до 300 руб.
Вартість процедури обійдеться близько 200 000,00 руб.

2. В той же час звернутися з заявою можуть кредитори, банки, податкові органи і т.д. Завантажити приклад заяви кредитора . Якщо заяву про банкрутство подали кредитори, а не боржник, то після завершення процедури банкрутства непогашену за рахунок продажу майна заборгованість не спишуть (дивимося абз. 2 п. 4 ст. 213.28 закону про банкрутство).

3. Банкрутство можливо і після смерті людини.

4. Процедура банкрутства дозволяє здійснити реструктуризацію боргу і зобов'язань.

5. Банкрутство можливо тільки один раз в п'ять років.

ВС РФ підкреслив, що незалежно від того, ким подано заяву про визнання боржника банкрутом, боржник повинен надати суду:

  1. інформацію про свої доходи;
  2. довідку про наявність рахунків, вкладів (депозитів) в банках і про залишки коштів (виписки по операціях повинна містити відомості за три роки, що передували дню подачі заяви);
  3. дані про залишки електронних грошових коштів і перекладах таких коштів.

Зобов'язання за банкрутство гасяться за рахунок наявного майна

(Цінні речі та предмети розкоші, вартість яких перевищує 100 000,00 рублів, а також нерухоме майно підлягають реалізації на відкритих торгах)

Процедура банкрутства фізичної особи починається з оцінки його платоспроможності.

Суд повинен з'ясувати, чи є у боржника власність, яка може бути реалізована з метою погашення боргу, або можливість отримання доходу, частина якого може йти в рахунок сплати.

В цей же час вживаються заходи щодо забезпечення збереження майна боржника і призначається тимчасовий керуючий. Крім цього, про початок процедури банкрутства повідомляються всі відомі кредитори, які протягом 2 місяців можуть пред'явити до боржника свої вимоги.

Не може бути вилучено і виставлено на торги наступне майно

  1. єдине житло (квартира, дача, будинок) боржника, а також земельні ділянки, на яких воно розташоване;
  2. предмети звичайної домашньої обстановки та вжитку;
  3. речі індивідуального користування (одяг, взуття та інші);
  4. майно, необхідне для професійних занять громадянина-боржника, за винятком предметів, вартість яких перевищує 100 МРОТ (Що таке МРОТ ), Встановлених федеральним законом;
  5. племінної, молочна і робоча худоба, олені, кролики, птиця, бджоли, корми, а також господарські будівлі та споруди, необхідні для їх утримання (використовувані для цілей, не пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності);
  6. продукти харчування та гроші на загальну суму не менше встановленої величини прожиткового мінімуму самого громадянина-боржника і осіб, які перебувають на його утриманні;
  7. паливо, необхідне сім'ї громадянина-боржника для приготування своєї щоденної їжі та опалення протягом опалювального сезону свого житлового приміщення;
  8. засоби транспорту і інше необхідне громадянину-боржнику у зв'язку з його інвалідністю майно;
  9. призи, державні нагороди, почесні та пам'ятні знаки боржника.

17 листопада 2015 року Верховний суд ухвалив, що у судового пристава є право на арешт майна (в т.ч земельну ділянку) боржника навіть в тому випадку, коли його вартість значно перевищує розмір заборгованості, за умови, що іншого майна, за рахунок якого можливо погасити зобов'язання у боржника немає. Правда, судді забули згадати про можливість реалізації такого майна боржника.

Життя після процедури банкрутства

  1. Неможливо займати виконавчу посаду, наприклад генеральний директор.
  2. Обіймати посаду державного службовця.
  3. Банківські кредити стануть не доступні.
  4. Можливі обмеження на виїзд з РФ.

Наслідки для фізичної особи, який визнав себе банкрутом

  • при оформленні нової позики громадянин повинен довести до відома кредитну організацію про своє банкрутство. Робити це потрібно протягом п'яти років.
  • ще раз провести процедуру допустимо після п'яти років;
  • обмеження на виїзд за кордон в період проведення процедури банкрутства;
  • три роки заборонено обіймати керівні посади на підприємствах.

Що ми можемо запропонувати клієнти?

  1. Докладний аналіз ситуації, що склалася.
  2. Отримання професійної юридичної допомоги при процедурі банкрутства.
  3. Грамотне представлення інтересів клієнта в суді.
  4. Заповнення великої кількості документації.
  5. Надання послуг фінансового керуючого.

Причини, за якими Вам необхідно звернутися до нас

  • ми володіємо високим рівнем професіоналізму;
  • у нас великий досвід роботи в наданні юридичної допомоги;
  • протягом довгого часу ми показуємо відмінні результати.

З нашою допомогою ви зможете:

  • Отримати кваліфіковану консультацію та чіткий прогноз щодо перспектив судового рішення;
  • Підготувати і правильно оформити заздалегідь всі необхідні документи;
  • Уберегти себе від неправомірних дій колекторів і відділів прострочених заборгованостей і стягнень банків;
  • За фактом вступу в силу закону, без зволікання почати процедуру банкрутства;
  • За бажанням, не бути присутнім особисто на засіданнях арбітражних судів.

При правильно проведеній підготовці до процедури банкрутства, після визнання Вас банкрутом, Ви можете отримати переваги:

  • Припинення дзвінків колекторів і служб прострочених кредитів банків;
  • Офіційне закриття кредитних договорів;
  • Повне списання всіх заборгованостей;
  • Припинення щодо Вас всіх судових процесів, пов'язаних із заборгованістю;
  • Завершення всіх виконавчих проваджень та необхідності спілкуватися з судовими приставами;
  • Зняття заборони на виїзд за кордон.

Судова практика узагальнена ВС РФ

  • Наявність у особи вимоги про відшкодування судових витрат надає йому право на звернення до арбітражного суду з заявою про визнання боржника банкрутом.
  • За загальним правилом продаж знаходиться і не знаходиться в заставі майна боржника єдиним лотом допустиме лише за згодою заставних кредиторів.
  • Рішення загальних зборів кредиторів про заміщення активів боржника в разі, коли реалізація цих об'єктів як мають соціальне значення можлива тільки відповідно до спеціальних положень законодавства, є недійсним.
  • Якщо при відчуженні приміщень в будівлі неможливий виділ земельної ділянки, розташованої під даними приміщеннями, земельну ділянку надходить у спільну часткову власність продавця і покупця. Право власності на частку в праві на земельну ділянку виникає у покупця приміщень в силу закону з моменту державної реєстрації переходу до нього права власності на приміщення в будинку.

Посилання по темі:

Що необхідно для здійснення процедури?
Що ми можемо запропонувати клієнти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online